Parcuri in Galesu si cartierul Via

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Localitatea Poarta Alba se pregateste de primavara. Angajatii Serviciului de Gospodarire Comunala din Primaria Poarta Alba au iesit pe strazi, iar comuna se destinde dupa lunga iarna. Primarul din localitatea Poarta Alba, Niculae Sant-Ion, sustine ca pentru efectuarea actiunii de igienizare Consiliul Local a alocat 400 milioane lei. Planul cuprinde toaletarea copacilor, saparea santurilor, varuirea bordurilor si a copacilor, strangerea deseurilor etc. in acest scop am marit numarul angajatilor Serviciului de Gospodarire Comunala, angajand alte zece persoane. Tot ca capitolul mediu, Primaria Poarta Alba vrea sa implementeze un proiect privind colectarea selectiva a deseurilor. "S-a facut nota de fundamentare. Valoarea proiectului, pe care il vom realiza in beneficiul locuitorilor comunei, se ridica la 12.000 euro, fonduri alocate de Guvern”, a subliniat primarul Sant-Ion. El a precizat ca intentioneaza sa amenajeze doua parcuri in Galesu si cartierul Via, pe o suprafata de circa 8000 metri patrati, cu bani alocati de Consiliul Local.
Programului national pentru imbunatatirea factorilor de mediu prin realizarea de spatii verzi in localitatirdquo; presupune finantarea a aproximativ 50 de parcuri la nivel national. Programul se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia. Suma pusa la dispozitia autoritatilor locale in vederea infiintarii, reabilitarii sau amenajarii parcurilor este de 8 milioane de euro pentru anul in curs. Localitatile sunt din ce in ce mai amenintate din cauza distrugerii parcurilor, ca urmare a activitatilor economice si sociale. Programul este important pentru ca va determina o crestere consistenta a spatiilor verzi
din Romania si o apropiere de normele si standardele europene privind spatiul verde recomandat pe cap de locuitor. Statisticile care abordeaza aceasta tema sunt ingrijoratoare. Bucurestiul a inregistrat de-a lungul timpului o diminuare a spatiilor verzi cu 50%, acest lucru insemnand ca suprafata de spatiu verde care ii revine fiecarui bucurestean este sub 10 mp. Normele internationale recomanda 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. Cauzele care au condus la distrugerea drastica a vegetatiei din orasele Romaniei sunt: cresterea traficului rutier, acumularea de monoxid de carbon si de plumb, poluarea industriala, dezvoltarea de activitati economice de marime medie si mica in parcuri si in gradini publice, extinderea suprafetelor construite, lipsa fondurilor pentru refacerea spatiilor verzi.

Album foto

 • Articole din editia din data de 29 Februarie 2008

 • Front comun pnetru salvarea speciilor protejate

  Administratie locala
 • Motiunea PSD "cresterea preturilor", adoptata in Senat

  Administratie locala
 • Instalatia de apa din Rasova, aproape de inaugurare

  Administratie locala
 • Drumuri fara noroaie in Negureni, Faurei si Tudor Vladimirescu

  Administratie locala
 • Balul Primaverii, la Saligny

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771