Investitii in infrastrcuctura din Albesti

Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Autoritatile din Albesti demareaza incepand cu 1 martie lucrarile de impietruire si tratament dublu bituminos pe strazile: Ulmului, Nucului (platforma de gunoi), Agricultorului (in zona moara), Florilor (biserica si dispensar veterinar), Ion Necu (inclusiv puturi de apa, stadion, cimitir turcesc), Unirii (gradinita), Cismelei (geamia turceasca), Soveja (dispensarul uman), 1 Decembri (drum ce face legatura cu DJ 391 Albesti-Mangalia), Mihai Viteazu, care face legatura cu acelasi DJ 391, Ion Creanga (cimitirul din cartierul vechi), Matei Basarab-care asigura legatura cu DL 391 Albesti-Mangalia-Cotu Vaii.
in satul Cotu Vaii lucrarile vor cuprinde strazile Ion Corvin (castelul de apa), Teilor (Cimitir), Salcamilor (scoala si puturile de apa) dar si Crangului, zona in care se afla biserica. De asemenea, in satul Vartop se vor executa lucrari pe Mihai Eminescu-biserica, Rozelor-zona Caminului Cultural, Fantanii-scoala si puturile de apa. Primarul comunei Albesti, Marian Gascan, a declarat ca este vorba de 10 kilometri de drum, iar valoarea proiectului de reabilitare a tramei este de 50 miliarde lei. Tot in martie va incepe si lucrare de pietruire a a doi kilometri de drum ce va incluse doua strazi in Albesti, tot atatea in Coroana si un drum in Arsa. in total este vorba de 90% din suprafata drumurilor din intravilanul comunei, iar lucrarea va fi efectuata de Regia Judeteana de Drumuri si Poduri, cu fonduri oferite de Consiliul Judetean Constantardquo; a precizat Marian Gascan. El a mai spus ca in aceasta perioada se executa lucrari si la DC Cotu Vaii-Valcele, unde s-au alocat deja fonduri in valoare de opt miliarde lei vechi, din cele 12,5 miliarde lei necesare. Drumul comunal scurteaza ruta catre Mangalia. Pentru a efectua lucrarile pe portiunea de drum care va fi modernizata, responsabilitatile au fost impartite intre administratiile din Negru Voda si din comuna Albesti. Ele vor contribui in mod egal la reabilitarea drumului.
Apa si energie electrica in Vartop si Cotu Vaii
Seful administratiei publice locale, Marian Gascan, a mai precizat ca proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apa in satul Vartop, in valoare de 6,5 miliarde lei, a intrat in linie dreapta. Banii sunt asigurati de administratia judeteana, iar o suta de gospodarii vor beneficia de acest proiect. La sfarsitul lunii martie va demara si lucrarea de extindere a retelei de apa in satul Cotu Vaii, proiect de aproximativ 12 miliarde lei. in acest caz, 300 de familii vor fi beneficiarele lucrarii. in ceea ce prievste energia electrica, lucrarea vizeaza un nou cartier din Albesti, unde s-au acordat deja 200 loturi, iar o suta de locuinte s-au construit deja.


Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2008

 • Caravana fondurilor structurale strabate Constanta

  Administratie locala
 • Geoana scapa fraile PSD, Nastase revine in forta

  Administratie locala
 • Stimularea micilor intreprinzatori, in Crucea

  Administratie locala
 • Investitii in infrastrcuctura din Albesti

  Administratie locala
 • 23 August va avea centru de sanatate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771