Sedinta Consiliului local Medgidia luna februarie

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Consiliul local Medgidia s-a intrunit joi 21 februarie in sedinta ordinara a lunii februarie. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investitii Construire infastructura rutiera pentru dezvoltarea afacerilor transfrontaliere Romania Bulgaria.
Propunerea a avut in vedere dezvoltarea zonei de sud a Medgidiei care necesita sustinerea unei infrastructuri adecvate dezvoltarii obiectivelor socio - economice prin modernizarea, dezvoltarea si administrarea eficienta a sectorului rutier. Acest proiect este deosebit de important pentru facilitarea schimburilor comerciale transfrontaliere si dezvoltarea in comun a activitatilor economice, sociale si culturale intre zonelor Medgidia si Silistra. Finantarea investitiei se face din fonduri Phare prin proiect Phare CBC 2006 Romania - Bulgaria si fonduri de la bugetul local. Acest proiect vizeaza reabilitarea infrastructurii din zona sud a municipiului Medgidia, strada Transfrontaliera (fosta str. Panselutelor) care face legatura cu DJ381 prin intermediul str. Republicii conexiune rapida cu viitoarea autostrada A2.
Un alt punct de pe ordinea de zi a fost cel privind acordul de principiu pentru stabilirea perimetrelor de ameliorare prin impadurire a unor terenuri degradate in suprafata de 50 de ha. Propunerea a avut in vedere Ordonanta nr. 81/1998 privind unele masuri pentru ameliorarea prin impadurire a terenurilor degradate aprobata prin legea 107 /1999 si obligatia autoritatilor locale de a asigura protectia localitatii de combatere a eroziunii solului si imbunatatirea conditiilor de mediu.
Proiectul de restructurare urbana a bulevardului Independentei din Medgidia prevede printre altele si executarea unui sens giratoriu la intersectia b-dului Independentei cu str. Lupeni care va reglementa circulatia rutiera din aceasta zona. Pentru executia acestui sens giratoriu este nevoie de folosirea pe langa domeniul public si a unei suprafete de teren apartinatoare Unitatii Militare din zona. in aceasta sedinta consilierii au dezbatut proiectul privind mandatarea primarului Dumitru Moinescu in vederea demararii procedurilor legale pe langa Ministerul Apararii, pentru obtinerea acestei suprafete de teren.

Album foto

 • Articole din editia din data de 22 Februarie 2008

 • Caravana fondurilor structurale strabate Constanta

  Administratie locala
 • Geoana scapa fraile PSD, Nastase revine in forta

  Administratie locala
 • Stimularea micilor intreprinzatori, in Crucea

  Administratie locala
 • Investitii in infrastrcuctura din Albesti

  Administratie locala
 • 23 August va avea centru de sanatate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771