Administrație locală

Medgidia o comunitate unita

Serviciul public de asistenta sociala un serviciu in slujba comunitatii

in cadrul Primariei Medgidia functioneaza Serviciul public de asistenta sociala care asigura servicii in domeniul protectiei copilului, a familiei, a persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si altor persoane, grupuri sau comunitati aflate in nevoie sociala.

Primaria a initiat mai multe actiuni cu scopul de ajuta persoanele din Medgidia care au venituri mici, sunt bolnave si au nevoie de ajutor pentru asigurarea unui trai decent.

Pentru persoanele care au abandonat scoala din motive sociale si nu indeplinesc conditia de varsta pentru a frecventa invatamantul de masa, s-a facilitat infiintarea unor clase de alfabetizare in scolile 3, 4, 5, 7. in anul scolar 2007- 2008, 62 persoane sunt inscrise in clasele I IV, 34 persoane in clasele V-VIII.

Pentru 19 copii din Medgidia care sufera de handicap retard mintal si care erau nevoiti sa mearga la Constanta la o scoala speciala, Primaria a facut demersuri pentru infiintarea unei clase la Medgidia. Aceasta functioneaza in incinta scolii nr. 3 si orele sunt sustinute de profesori care vin de la scoala speciala din Constanta.
in anul 2007, Primaria a acordat ajutoare de urgenta in valoare de 53. 700 lei pentru 4 copii care au avut nevoie de tratamente si operatii medicale si in valoare de 1750 lei pentru 7 familii care au depasit situatiile de criza generate de decesul unui membru al familiei.

Alte ajutoare au mai fost acordate unor familii nevoiase carea aveau nevoie pentru reparatii la locuinta, pentru racordarea la reteaua de gaze pana la aragaz, pentru racordarea la centrala de termoficare de cartier pe casa scarii.
Tot in anul trecut 48 persoane au beneficiat de dispozitive medicale constand in : bastoane, cadre medicale si carje aluminiu; 107 persoane au beneficiat de lemne rezultate din taierile si fasonarile copacilor de pe domeniul public, fiecare persoana a beneficiat de 1000 Kg lemne.
Angajatii serviciului public de asistenta sociala in colaborare cu A.J.O.F.M, au oferit sprijin la 300 de persoane pentru intocmirea documentatiei in vederea angajarii iar in colaborare cu Serviciul de evidenta a populatiei 45 persoane de etnie rroma au fost ajutate sa obtina acte de identitate.

Clubul pensionarilor este de asemenea administrat de Primaria Medgidia si asigura persoanelor varstnice servicii sociale pentru prevenirea marginalizarii sociale, sprijin pentru reintegrare sociala, consiliere juridica si administrativa, consiliere medicala si servicii alternative in vederea inlaturarii singuratatii si petrecerii timpul liber intr-un mod placut si util. Astfel, 650 persoane varstnice cu varsta cuprinsa intre 55 ani si peste 80 din care 350 femei si 300 barbati sunt inregistrati ca membri legitimati. in cadrul Centrului de zi Clubul pensionarilor, persoanele varstnice se intalnesc intr-un cadru organizat unde se cunosc si leaga prietenii frumoase, trainice, discuta probleme specifice varstei si preocuparile lor si lectureaza presa centrale si locale.Anul trecut s-a efectuat tratament injectabil la domiciliu la un numar de 150 persoane varstnice si s-a luat tensiunea arteriala la club unui numar de 326 varstnici;

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*