Sitirile editiei din data de 22 August, 2008

Retea de canalizare la Tortoman

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Tortoman intrunit in sedinta ordinara pe 18 august a aprobat doua proiecte de hotarari importante pentru comunitate. Primul se refera la studiul de fezabilitate al proiectului retea de canalizare si statie epurare in comuna”, iar cel de-al doilea la studiul de fezabilitate al proiectului amenjare baza sportiva”, precum si a altor masuri necesare implementarii acestuia.

Zilele comunei Silistea

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Silistea a organizat, timp de trei zile, incepand cu 15 august, cea de-a VI-a editie a Zilelor Silistei. Manifestarile prilejuite de sarbatoarea comunei au cuprins spectacole, concerte, cantece si dansuri populare, precum si multe concursuri sportive (fotbal, volei, atletism).

Eforturi sustinute pentru baza sportiva la Ciobanu

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Ciobanu au depus marti, la Cancelaria Primului Ministru, proiectul referitor la construirea unei baze sportive. Primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu, sustine ca una dintre conditiile acceptarii dosarului a fost punerea la dispozitia constructorilor a unei suprafete de 12.

La Oltina au fost aprobate proiecte de maxima importan539;a pentru comunitate

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Oltina, Gheorghe Chirciu, a initiat si supus aprobarii Consiliului Local (CL) o serie de proiecte pe care le considera de maxima importanta pentru comunitate. Un proiect integrat se refera la modernizarea alimentarii cu apa si amenjarea canalizarii menjere si este in valoare de doua milioane euro.

Asociatie intercomunitara Horia-Saraiu

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Horia s-a intrunit in sedinta ordinara in august pentru a aproba cateva proiecte importante pentru cetateni. Primul proiect s-a referit la aprobarea structurii organizatorice a aparatului de specialitate al primarului si a prevazut crearea a noi posturi.

Delegatie turca la Cumpana

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain aceasta perioada, comuna Cumpana este gazda unei delegatii oficiale a municipalitatii Akcay din Turcia, prezenta in comuna constanteana ca urmare a acordului de infratire incheiat anul trecut intre cele doua localitati.

Cumpana, in ajutorul sinistratilor

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cumpana si parohiile celor doua biserici ortodoxe de pe raza comunei au initiat o campanie de strangere de fonduri si ajutoare materiale pentru sinistratii din nordul tarii, greu incercati de inundatile din luna iulie.

Apa curenta, la Capidava

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Gheorghe Murat a declarat ca Primaria Topalu, impreuna cu Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, avand ca partener Consiliul Judetean Constanta (CJC), va demara, pana la sfirsitul acestui an, un amplu proces de reabilitare a cetatii de la Capidava.

Copiii din Seimeni si Topalu s-au distrat la mare

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 100 de copii din comunele Seimeni si Topalu au avut posibilitatea sa participe la o excursie in municipiul Constanta. insotiti de cadre didactice, copiii au vizitat Delfinariul si Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, s-au distrat in parcul Aqua Magic, s-au plimbat cu telegondola si au asistat la spectacolul oferit de circul Aquatico Bellucci.

Baza sportiva, in Garliciu

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Garliciu, intrunit in sedinta ordinara in 15 august, a aprobat hotararea privind studiul de fezabilitate al proiectului Realizarea unei baze sportive cu teren de fotbal omologabil tip I”, precum si a altor masuri necesare implementarii acestuia.

Perdea forestiera, in Valu lui Traian

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Valu lui Traian a decis sa angreneze in munca de gospodarie comunala proprii angajati, renuntand astfel la serviciile costisitoare ale societatilor comerciale. Activitatile principale desfasurate pana in prezent de compartimentul de gospodarie comunala se refera la intretinerea canalului ce strabate comuna, pe 7 kilometri, curatarea rigolelor, renovarea cimitirelor-prin amenjarea aleilor si gardurilor noi, salubrizare etc.

La Harsova primarul face demersuri pentru atragerea investitorilor

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Harsova, Tudor Nadrag, a actionat in judecata Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Constanta. Motivul este constituit de neplata subventiei pentru 200 de conventii incheiate intre primarie si AJOFM.

La Harsova primarul face demersuri pentru atragerea investitorilor

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Harsova, Tudor Nadrag, a actionat in judecata Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Constanta. Motivul este constituit de neplata subventiei pentru 200 de conventii incheiate intre primarie si AJOFM.

Elevii, la un pas sa ramana fara corn si lapte

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCornul si laptele ar putea sa nu mai ajunga in scoli, din aceasta toamna, pentru ca autoritatile locale nu s-au grabit sa organizeze inca licitatiile pentru furnizori. in plus, si lingura de miere promisa de Ministerul Educatiei poate sa lipseasca din meniul elevilor.

Investitii in scolile din Crucea

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand din toamna acestui an, copiii din comuna Crucea vor invata in scoli moderne. Primaria Crucea a demarat anul acesta proiectul de reabilitare a scolilor din localitatile Siriu si Crisan unitati de invatamant in care invata aproximativ 100 de copii.

S-a plombat drumul comunal Pestera-Izvoru

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Pestera a finalizat programul de plombare a drumului comunal 28, care face legatura intre satele Pestera si Izvoru, pe o distanta de aproximativ sapte kilometri. Potrivit afirmatiilor primarului, Valentin Vrabie, actiunea a avut drept punct de plecare cererea mai multor locuitori din comuna, care s-au plans ca drumurile sunt jalnice si isi strica masinile.

Sarbatoarea strugurilor, in Ghindaresti

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 19 august, comunitatea rusilor-lipoveni din Ghindaresti a sarbatorit schimbarea minunata la fata a Domnului, pe Muntele Tabor, in fata ucenicilor Sai, Petru, Ioan si Iacov. Evenimentul este relatat in Sfanta Scriptura de evanghelistii Matei, Marcu si Luca, dar si de Petru intr-o epistola.

Proiect pentru electrificarea cartierului nou din Cuza Voda

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain localitatea Cuza Voda continua reparatiile curente la scoala veche, iar autoritatilor locale au aprobat in sedinta Consiliului Local studiu de fezabilitate pentru amenjarea unei baze sportive, in valoare de 5,5 miliarde lei.

Unitatile de invatamant din Targusor in reabilitare

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand din acest an scolar, cei 80 de copii de gradinita si din ciclul primar din localitatea Mireasa, sat arondat comunei Targusor, care invata intr-o singura cladire, isi vor desfasura orele de curs in conditii mai bune decit in prezent.

Amenjarea parcului central, in Cernavoda

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Cernavoda s-a intrunit, in cea de-a doua sedinta ordinara de la constituirea sa. Pe ordinea de zi s-au aflat 25 de proiecte de hotarare, initiate de primarul orasului, Mariana Mircea. inchiderea circulatiei rutiere in zona centrala a fost unul dintre principalele subiecte de dezbatere pentru consilierii cernavodeni. Primarul Mariana Mircea le-a propus consilierilor ca zona centrala sa devina una de promenada, in care locuitorii orasului sa se plimbe si sa se recreeze.

Baneasa are nevoie de baza sportiva de la Negureni

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii orasului sunt mari iubitori de sport, iar construirea bazei sportive de la Negureni le-ar oferi sansa sa-si imbunatateasca rezultatele Proiectul construirii unei baze de sport la Negureni incepe sa se concretizeze.

Primarul din Vulturu sustine dezvoltarea intercomunitara

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Vulturu au aprobat in Consiliul Local amenjarea unei treceri peste raul din apropierea comunei. Primarul din Vulturu, Eugen Berbec, sustine ca investitia se va realiza din bugetul local, iar puntea va face legatura intre sat, terenurile agricole si pasune. Pentru atragerea fondurilor, dorim sa formam o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, cu autoritatile din Pantelimon”, a mai spus primarul.

Reabilitarea scolii vechi din Patelimon

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Pantelimon va demara lucrarile de reabilitare a vechii scoli din localitate, care deservea in urma cu doi ani desfasurarea procesului instructiv educativ pentru elevii din comuna. in prezent, langa vechea unitate de invatamant se afla o scoala noua, conforma cu standardele europene, care a fost construita de autoritatea locala si data in folosinta.

"Tepele" lui Melcea din Gradina

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa finele lui 2006, fosta administratia locala Gradina, condusa de Ion Melcea, a platit cu bani de la bugetul local, o firma cu sediul in Braila pentru achizitionarea unui buldoexcavator care sa ajute pentru executarea unor sapaturi in comuna.

Statul condamna copiii la munca silnica

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain luna martie a acestui an, Parlamentul a adoptat o lege prin care elevii de la sate cu rezultate bune la invatatura, dar saraci pot invata la scolile importante din marile orase pe cheltuiala statului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771