Sitirile editiei din data de 1 August, 2008

Zilele comunei Poarta Alba

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 2000 de cetateni au participat la sfarsitul saptamanii trecute la prima editie a Zilelor Comunei Poarta Alba. Petrecerea a avut loc intr-o atmosfera destinsa, iar locuitorii comunei au participat la concerte, au mancat mici si au baut bere, oferite de catre autoritatile locale.

Investitii in unitatile de invatamant din Lipnita

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Lipnita a initiat un proiect pentru construirea unei noi gradinite in satul Calnia. Primarul localitatii Florin Onescu, a luat aceasta initiativa deoarece, in prezent, prescolarii isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu elevii din sat, salile devenind neincapatoare.

Copiii din Ostrov si Baneasa s-au distrat

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2008”, demarat in urma cu trei saptamini, a continuat cu excursia la Constanta a 100 de copii din localitatile Baneasa si Ostrov. Prin intermediul acestui program organizat si finantat de CJC, 4.

Reintregirea proprietatilor, in Cobadin

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Cobadin a inceput, inca din luna februarie a acestui an, sa aprobe, in cadrul sedintelor de Consiliu Local Cobadin, proiecte de hotarari referitoare la acordarea restului de proprietati care, inainte de 1989, nu aveau cum sa figureze in titlurile de proprietate.

Colaborare romano-americana, la Cernavoda

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, s-a intilnit cu o delegatie a Ambasadei SUA in Romania al carei scop a fost acela de a cunoaste noua conducere a orasului Cernavoda si de a stabili relatii de colaborare pentru viitor. Consilierul economic al Ambasadei SUA, Justin D. Berg, a fost interesat sa cunoasca proiectele de dezvoltare a orasului Cernavoda, iar primarul Mariana Mircea a declarat, in cadrul intilnirii, ca orasul si zona Cernavoda sint oportune investiilor straine.

Locuitorii din Cernavoda sunt alaturi de semenii din tara afectati de inundatii

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a deschis in urma cu o saptamana in centrul orasului, un punct de colectare unde locuitorii au putut sa doneze diverse ajutoare pentru cetatenii afectati de calamitatile naturale din ultima perioada.

Perdele forestiere, in Saligny

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Saligny va infiinta pe raza localitatii perdele forestiere. in acest sens, autoritatile locale trebuie sa achizitioneze serviciul de masurare si refacere a planurilor parcelare aferente Legii 18 din 1991, de masurare a parcelelor si a solelor indentificate in vederea punerii in posesie a proprietarilor validati in anexa 22 la Regulamentul Legii 247 din 2005, in suprafata de 121 hectare.

Amenjarea troruarelor, in Ciocirlia

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Ciocirlia au demarat miercuri prpgramul de amenjare a trotuarelor in cele doua sate: Ciocirlia de Jos si Ciocirlia de Sus. Primarul din Ciocirlia, Traian Dragomor, a declarat ca se toarna 3400 metri patrati de beton, iar lucrarea este efectuata de angajatii Serviciului de Gospodarie Comunala, din Primaria Ciocirlia.

Reorganizarea functionarilor publici din Baraganu

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain ultima sedinta a Consiliului Local Baraganu au fost aprobate toate cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi: organigrama Primariei, organizarea, in cadrul Primariei, a unui serviciu pentru situatii de urgenta in caz de incendii si aprobarea instalarii unei antene pentru o retea de telefonie. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Constantin Bentea, organigrama Primariei a fost reorganizata pentru a face fata cerintelor in activitate pentru urmatorii patru ani.

Decolmatarea rigolelor, in Rasova

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Rasova au aprobat in ultima sedinta mai multe proiecte importante pentru comunitate. Decolmatarea rigolelor si igineizarea spatiilor verzi, dar si infiintarea unui Serviciu pentru Situatii de Urgenta”, sunt doar doua dintre deciziile adoptate.

Alimentarea cu apa in Ion Corvin, aproape de finalizare

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa Ion Corvin, lucrarile de reabilitare a drumurilor interioare sunt in plina desfasurare. in acest moment se lucreaza la pietruirea a 1,5 kilometri drum si finalizarea retelelor de apa.Potrivit primarului, Dumitru Nedea, un proiect prioritar al autoritatii locale din Ion Corvin este realizarea sistemului de alimentare cu apa in satele Crangu, Brebeni si Raristea. Lucrarea este finantata prin hotarare de guvern, iar cuantumul cheltuielilor se ridica la aproximativ 34 miliarde de lei vechi.

"Gradinita de vara" pentru copiii defavorizati din Castelu

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul Gradinita de varardquo; este o componenta a proiectului Acces la educatie pentru grupurile defavorizate. Pe plan national, proiectul beneficiaza de finantare PHARE, in Castelu autoritatile locale au hotarat sa se descurce cu bani din bugetul local si sponsorizari doar pentru a ajuta copiii cu probleme.

Primarii cer salarii mai mari

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrezent la Neptun, la lucrarile Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), presedintele Traian Basescu a declarat ca Agenda Comunelor este cel mai pragmatic si mai bine elaborat document adoptat de catre primari, de care ar trebui sa tina cont si partidele politice: Un astfel de document ar trebui sa stea la baza elaborarii programelor de guvernare al partidelor politice.

Sisteme de alimentare cu apa la Aliman, Dunareni si Vlahi

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Aliman a demarat, in iunie 2007, un proiect de amenajare si reabilitare a unui sistem de alimentare cu apa in trei dintre satele aflate pe raza administrativa a comunei. in prezent, proiectul se afla pe ultima suta de metri.

Dotarea scolilor din Dumbraveni

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala100 de elevi si 26 de prescolari vor avea parte de conditii mai bune pentru desfasurarea orelor in curs in iarna care urmeaza. Noul primar din Dumbraveni, Gheorghe Cenusa, pregateste unitatile de invatamant pentru venirea iernii.

Centru pentru Situatii de Urgenta, la Baneasa

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaViceprimarul orasului Baneasa, Titu Pirvu, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an, doreste infiintarea in localitate a unui puternic Centru pentru Situatii de Urgenta. Pirvu a adaugat ca, avand sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC) si al presedintelui Nicusor Constantinescu, conducerea orasului Baneasa va pune bazele unui centru care va avea in componenta Serviciile de Pompieri, Deszapezire si Interventii in caz de inundatii.

Reabilitarea gradinitei din Sinoe

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, a trecut peste disputele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu Organizatia Judeteana PNL, concentrandu-se asupra obiectivelor pe care le are de realizat.

Reabilitarea iluminatului public in Deleni

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Deleni fac eforturi pentru finalizarea Scolii de Arte si Meserii, in contextul in care termenul a fost depasit cu sapte luni din cauza lipsei banilor. Seful administratiei publice locale, Marian Dan, sustine ca pentru finalizarea lucrarii mai este nevoie de 16 miliarde lei, iar planul include si amenjarea curtii.

Retele de canalizare in Zorile si Adamclisi

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliu Local (CL) Adamclisi a dezbatut in ultima sedinta mai multe proiecte care au rolul de a contribui la dezvoltarea comunei si la ridicarea standardului de viata pentru cetatenii acesteia. Printre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea efectuarii platilor se vor afla cele care vizeaza amenajarea unei retele de canalizare in valoare de 2,5 milioane de euro in Adamclisi si in Zorile si asocierea cu localitatea Deleni pentru initierea unui proiect de realizare a unui sistem de canalizare si in localitatea Urluia”, a declarat primarul.

Primarii s-au intalnit la Neptun

August 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimari din toata tara au participat, pana pe 3 august, la sesiunea extraordinara a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), unde au discutat cu reprezentanti ai administratiei centrale problemele stringente cu care se confrunta.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771