Sitirile editiei din data de 25 Iulie, 2008

Dobrogea turistica

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand cu 2004, Consiliul Judetean Constanta (CJC) s-a implicat tot mai mult in ceea ce priveste refacerea infrastructurii judetului si a obiectivelor turistice lasate in paragina. Directia de Comet, Turism si Servicii Publice din cadrul CJC, condusa de Aurelian Arghir, si-a indreptat atentia spre aceste monumente despre care nimeni nu mai stia nimic.

Dispensar uman in Sibioara

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Lumina au inaugurat saptamana trecuta dispensarul uman din satul Sibioara. Primarul din Lumina, Dumitru Chiru a declarat ca unitate dispunde de doua cabinete si o sala de tratament.

Demareaza proiectele pentru polii urbani

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLaacute;szloacute; Borbeacute;ly, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a avut o intrevedere, marti, 22 iulie 2008, cu reprezentantii consiliilor judetene avand ca tema programele derulate de MDLPL, viitoare proiecte si posibilitati de finantare.

In Delta Dunarii braconajul distruge nenumarate specii de peste

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDezorganizarea care se manifesta la nivelul industriei piscicole a facut ca braconajul sa devina pentru unii o cale de supravietuire, iar pentru altii, mult mai putini, o sursa de imbogatire rapida. Ceea ce e si mai grav este ca degringolada atrage si infractori straini, cum ar fi cei din Turcia, care vin fara jena sa braconeze in apele romanesti ale Marii Negre.

Autoritatile din Pestera "resurciteaza" SC Edil Prest

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Pestera intentioneaza sa mareasca numarul angajatilor societatii comerciale Edil Prest SRL, firma subordonata administratiei publice locale. Primarul din Pestera, Valentin Vrabie, sustine ca in prezent societatea dispune de 11 angajati, dar numarul va creste in perioada urmatoare.

Proiect de alimentare cu apa, in Palazu Mic si Piatra

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Mihail Kogalniceanu se afla in faza de achizitie pentru proiectul de alimentare cu apa in satele Palazu Mic si Piatra. Dupa ce, anul trecut, administratia locala s-a preocupat cu prioritate de modernizarea unitatilor de invatamant, primarul comunei Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan, declara ca acum trebuie sa rezolve problema alimentari cu apa potabila in aceste sate in care infrastructura este la pamant.

Canalizare, apa si drumri in Independenta si Tufani

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Independenta a pregatit un proiect integrat pentru alimentare cu apa, canalizare si drumuri, care vizeaza mai multe sate ale comunei. Potrivit afirmatiilor primarului Cristea Giscan, prin acest proiect va fi racordat la reteaua de apa potabila satul Tufani, unde vor fi amenajate conducte pe o distanta de aproximativ 5 km.

Modernizarea comunitatii din Valu lui Traian

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Valu lui Traian se afla intr-un proces de dezvoltare continua, stimulat si prin deciziile administratiei publice locale, una dintre acestea referindu-se la concesionarea unor loturi de teren pentru construirea de locuinte, cunoscut fiind faptul ca insuficienta spatiilor locative reprezinta o problema foarte greu de depasit mai ales de tinerii care au hotarat sa isi intemeieze o familie. Cum numarul locuitorilor a cunoscut un progres in Valu lui Traian, primarul Florin Mitroi doreste sa continue dezvoltarea infrastructurii locale.

Doua baze sportive la Poarta Alba

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrioritatea primarului din Poarta Alba, Vasile Delicoti, vizeaza atragerea fondurilor pentru realizarea unui sistem integrat de apa si canalizare. De asemenea, in lucru se afla proiectul referitor la inlocuirea acoperisului la Liceul din Poarta Alba si contruirea unei gradinite cu program prelungit in centrul comunei.

Canalizare, pietruire si asfaltare, in Nicolae Balcescu

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al localitatii Nicolae Balcescu, Viorel Balan, a inclus in programul de dezvoltare a comunei modernizarea infrastructurii, a retelei de apa si canalizare. Am depus un proiect pentru obtinerea fondurilor structurale privind reteaua de canalizare, pietruirea si asfaltarea drumurilor pe o suprafata de 12 kilometri.

Investitii in unitatile de invatamant din Sacele

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPregatiri ample pentru inceperea anului scolar se fac si in localitatea Sacele. Autoritatile locale au definitivat amenjarea grupurilor sanitare la scoala din Sacele si au inceput reabilitarea gradinitei.

Modernizarea drumurilor, in Mihai Viteazu

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Mihai Viteazu au demarat programul de refacere si intretinere a drumurilor Sapard din localitate. Pe plan local se lucreaza din plin si la reperatia capitala a scolii, dar si imprejmuirea cimitirelor cu gard pe o suprafata de aproximativ 1500 metri liniari.

Zilele Istriei, la a patra editie

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local au organizat la sfarsitul saptamanii trecute cea de-a patra editie a zilelor Istriei. Sarbatoarea, la care au participat numeroase personalitati ale judetului, s-a deschis in jurul orei 09.00, cu slujba hramului Manastirii Sfantul Ilie din comuna. Dupa festivitatile religioase, activitatea s-a mutat la Cetatea Histria. Seara aniversara a fost incheiata cu un program artistic sustinut de interpreti de muzica populara si ansambluri folclorice din zona Dobrogei.

Inaugurarea sistemului de alimentare cu apa in Mireasa

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand cu viitorul an scolar, cei 80 de copii de gradinita si din ciclul primar din localitatea Mireasa, sat arondat comunei Targusor, care invata intr-o singura cladire, isi vor desfasura orele de curs in conditii mai bune decit in prezent.

Caminele culturale din Gradina au intrat in reabilitare

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain urma cu o luna si jumatate, Primaria Gradina a predat caminul cultural Consiliului Judetean Constanta (CJC), care a inceput lucrarile de reabilitate si modernizare a imobilului. Potrivit afirmatiilor primarului comunei Gradina, Gabriela Iacobici, caminul cultural are o vechime de aproximativ 50 de ani, perioada in care nu s-a mai facut nici o lucrare de reabilitare.

Groapa ecologica la Cogealac

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Cogealac parcurg ultimii pasi pentru infiintarea unei gropi ecologice de gunoi si implementarea unui sistem integrat de colectare selectiva a deseurilor. Proiectul este realizat in parteneriat cu autoritatile din Fantanele si presupune reciclarea si valorificarea deseurilor.

Sport si bucurie pentru elevii din mediul rural

25 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaBucurie imensa pentru participantii la Handbal si Fotbal in mediul rural”, premiati, in parcul de distractii Aqua Magicrdquo;. Dupa doua luni de competitie, cele noua echipe finaliste au primit din partea Consiliul Judetean Constanta si Directia pentru Sport a Judetului un cadou de vacanta, ce a constat in doua zile petrecute la malul marii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771