Sitirile editiei din data de 18 Iulie, 2008

Pensiile ar putea creste cu 30 la suta, din noiembrie

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaExcedentul bugetului de pensii va depasi, pana la sfarsitul anului, un miliard de lei si ar putea sustine cresterea pensiiilor cu 30 la suta, incepand cu luna noiembrie, a declarat, astazi, pentru NewsIn, presedintele Casei Nationale de Pensii, Mariana Campeanu.

Statul vrea un salariu minim de 540 de lei, insa doar din toamna

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDaca pina acum a respins orice solicitare de majorare a salariului minim, presiunea exercitata de sindicate determina Executivul sa scoata bani de la bugetul de stat. in cadrul negocierilor de ieri cu marile confederatii sindicale, desfasurate la Palatul Victoria, premierul Tariceanu a propus ca salariul minim sa fie majorat la 540 de lei, de la 1 octombrie, si la 600 de lei, de la 1 ianuarie 2009, cu o crestere ulterioara graduala de o suta de lei pe an.

Promovarea vinurilor de vita nobila cu bani europeni

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain urmatorii cinci ani, UE va acorda Romaniei 210 milioane de euro pentru revitalizarea soiurilor traditionale de vita-de-vie. Vinurile autohtone de vita nobila reprezinta sansa companiilor romanesti de a patrunde mai usor pe pietele externe.

Reorganizarea serviciilor publice din Medgidia

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Medgidia s-a intrunit in cursul acestei saptamani in prima sedinta ordinara. Pe ordinea de zi au figurat 21 de proiecte de hotarari propuse spre aprobare de primar, toate intrunind numarul de voturi necesar aprobarii.

Sfintirea bisericii in Capidava

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrintre proiectele importante ale primarului din Topalu, Gheorghe Murat, se numara amenajarea a doua porturi turistice in satele Capidava si Topalu, reabilitarea Cetatii Capidava si alimentarea cu apa a satului Capidava.

Razboiul sfarsitului lumii in BOR

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdversarii ecumenismului vad in dialogul dintre biserici semnul nasterii Antihristului Razboiul dintre conducerea Bisericii Ortodoxe Romane si aripa traditionalista formata in special din calugarii manastririlor se ascute.

Consolidarea scolii, in Vulturu

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Vulturu elaboreaza un plan complex pentru desfasurarea activitatilor si atragerea fondurilor in perioada 2008-2013. Primarul localitatii Vulturu, Eugen Berbec, sustine ca fondurile vizeza infrastructura, invatamantul dar si sportul.

Investitii in scoala veche din Patelimon

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Pantelimon va demara lucrarile de reabilitare a vechii scoli din localitate, care deservea in urma cu doi ani desfasurarea procesului instructiv educativ pentru elevii din comuna. in prezent, langa vechea unitate de invatamant se afla o scoala noua, conforma cu standardele europene, care a fost construita de autoritatea locala si data in folosinta.

Tabere gratuite pentru copiii din Crucea

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa initiativa primarului comunei Crucea, Gheroghe Frigioi, toti copiii din comuna vor petrece o zi in parcul de distractii Aqua Magic din Constanta, iar 35 dintre ei vor pleca in tabara la munte. Potrivit afirmatiilor primarului, pe perioada verii, serii de cate 20 de copii vor veni sa se distreze in parcul acvatic Aqua Magic.

Sisteme de alimentare cu apa in Horia, Closca si Tichilesti

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRacordarea celor trei localitati-Horia, Closca si Tichilesti- la sistemul de alimentare cu apa potabila, pietruirea si asfaltarea unor strazi, dalarea si pietruirea santurilor de preluare a apelor sunt cateva dintre proiectele pe care primarul din Horia, Viorica Matei doreste sa le puna in aplicare.

Harsova se confrunta cu probleme sociale

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInstalat recent in functia de primar al orasului Harsova, Tudor Nadrag, a ajuns sa se confrunte cu probleme sociale politizaterdquo;. Aproximativ 200 de cetateni din Harsova sunt pe cale sa ramana fara venituri in urma refuzului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta de plata a contributiilor aferente Legeii 76 din 2002. Tudor Nadrag sustine ca in ianuarie anul curent intre Primaria Harsova si AJOFM a fost incheiat un contract prin care cele 200 de persoane au fost angajate pe o perioada de un an de zile.

Plan Urbanistic General, in Ghindaresti

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al comunei Ghindarsti, Vasile Simion, si-a propus pentru acest mandat dezvoltarea si modernizarea infrstructurii. Doresc sa inlocuiesc conducta de apa, pentru ca vechiul sistem creaza probleme.

Microhidrocentrale pe raul Topolog

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDezvoltarea infrastructurii din Saraiu este principala precupare a primarului Vasile Bajan. El a demarat un proiect de infrastructura complex pentru obtinerea unor fonduri mai mari pentru proiectele necesare in localitatii.

Retea de apa, in Garliciu

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Garliciu a demarat un proiect pentru realizarea unei retele de alimentare cu apa pentru cei 1.876 de locuitori ai unitatii administrativ-teritoriale. Potrivit declaratiilor primarului localitatii, Constantin Cimpoiasu, in prezent, proiectul se afla in stadiul initial si urmeaza ca lucrarile sa inceapa in primavara.

Lucrari intense la drumul comunal Harsova-Ciobanu

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaImediat dupa preluarea mandatului de primar, Ioan Suciu, a inceput realizarea lucrarilor prioritare pentru comuna Ciobanu. Potrivit declaratiilor sale, un proiect prioritar este plombarea DC 68, care uneste Harsova de Ciobanu.

Igineizarea localitatii Tortoman

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea Tortoman, Lucian Chitic, a declarat ca, in perioada urmatoare, Primaria va demara o ampla actiune de salubrizare. Seful administratiei publice a spus ca toate zonele verzi vor fi igienizate, iar santurile toaletate. De asemenea, mai multe spatii vor fi regazonate si vor fi plantate flori. Primarul a precizat ca actiunea de salubrizare cuprinde si desfiintarea depozitelor de gunoi constituite ilegal de-a lungul timpului.

Mihai Soare sprijina tinerii

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrincipala tinta a primarului comunei Silistea, Mihai Soare, ales pentru a treia oara consecutiv in aceasta functie, reprezinta sprijinirea familiilor tinere din localitate. in acest sens, primarul Mihai Soare a declarat ca va acorda, cu titlu gratuit, tuturor tinerilor cu varsta pana in 35 de ani, din comuna, cate 500 mp de teren, in vederea construirii de locuinte.

Alimentare cu apa in Dunarea finalizata

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica si Consiliul Local Seimeni au finalizat programul de alimentare cu apa in satul Dunarea. Primarul din Seimeni, Lucian Blaj, sustine ca in satul Seimeni reteaua de apa s-a realizat in procent de 60%. Am finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul de canalizare si amenjare a drumurilor pe aproximativ 20 de kilometri si exista un plan pentru construirea unei baze sportive in Dunarea.

Timpul impaduririlor

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrefectura Constanta a gazduit la sfarsitul acestei saptamani, sedinta cu autoritatile publice locale implicate in derularea Programului de infiintare a perdelelor forestiere in judetul Constanta. La sedinta au participat Gheorghe Albu, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Inspector sef Badea Marinescu, din partea Inspectoratului de Regim Silvic si de Vanatoare, Iancu Sapera, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Marioara Nicolaescu, Directorul Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice, Ionel Spataru Directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Manole Dumitru consilierjudetean Consiliul Judetean Constanta si primarii din localitatile Albesti, Baraganu, Cobadin, Cogealac, Deleni, Hirsova, Independenta, Mircea Voda, Topalu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771