Sitirile editiei din data de 11 Iulie, 2008

Alimentare cu apa si intretinere drumuri, in Saligny

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Comunei Saligny a demnarat execu539;ia lucararilor de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa in localitatea 536;tefan cel Mare. Lucrarea se va executa in doua faze care vor dura intre patru si zece luni.

Proiecte pentru tinerii din Mircea Voda

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea Mircea Voda, Dumitru Dedu, si-a propus in perioada urmatoare finalizarea lucrarilor incepute: pietruirea a aproximativ opt kilometri de drum, construirea unei bucatari in cadrul caminului cultural, dar amenjarea unui teren de sport in Satu Nou. De asemenea, in plan a fost inclusa si construirea unei anexe a Primariei, cu 4 birouri, o toaleta pentru angajati, sala de sedinte si doua garaje.

Modernizarea comunitatii din Deleni

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al comunei Deleni, Marian Dan, a demarat un amplu proiect de modernizare a comunitatii. Drumurile nu au fost reabilitate, iluminatul public functioneaza doar din loc in loc, iar sistemele de alimentare cu apa au nevoie de modernizari”, a specificat Marian Dan.

FGCR un sprijin pentru investitorul din spatiul rural

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaVeronica Toncea, director general al Fondului de Garantare a Creditului Rural - FGCR, explica ce inseamna FGCR, care sunt investitiile pentru care se obtine o garantare a creditului si care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca cei care doresc garantia.

Rromi din Cuza Voda au "drept la identitate"

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Cuza Voda deruleaza proiectul Dreptul la identitate”, contractat in cadrul Programului PHARE. El are ca scop accelerarea implementarii strategiei nationale pentru imbunatatirea situatiei romilor.

Cum prevenim bolile caniculei

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaChiar daca faceti plaja in orele ... Atacul de caldura, starea de epuizare, crampele musculare si iritatiile pielii sunt cateva dintre consecintele temperaturilor extreme Afectiunile specifice zilelor caniculare apar atunci cand organismul devine incapabil sa isi regleze singur temperatura.

Piteruirea strazilor in Cerchezu

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria din Cerchezu a finalizat de asfaltat o portiune de drum de 500 de metri de pe strada General Cerchezu. Lucrarea de asfaltare a inceput in urma cu o saptamana si a fost finalizata in doar patru zile, cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta in valoare de patru miliarde de lei vechi.

Laborator de informatica la Rasova

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Rasova doresc sa duca la bun sfarsit proiectele incepute in mandatul 2004-2008. Primarul din Rasova, Neamtu Mihalache, sustine ca va depune mai multe proiecte la ministerele de resort pentru accesarea fondurilor europene.

Investitii in scolile din Murfatlar

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul edil al orasului Murfatlar, George Cojocaru, si-a propus, in primul rand, rezolvarea urgenta a situatiei scolilor. Primarul sustine ca aproximativ 9 miliarde lei se vor investi in unitatile de invatamant de pe raza localitatii.

Prevenirea abandonului copiilor in Castelu

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Castelu a devenit partenera in cadrul Proiectului Toghether foer early childhood developmentrdquo;. El vizeaza crearea unor servicii integrate medico-sociale in mediul rural si urban din judetul Constanta pentru prevenirea abandonului copilului de varsta mica si promovarea dezvoltarii timpurii a copilului.

A inceput amenajarea portului turistic Ostrov

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInfrastructura, turism si refacerea institutiilor culturale sunt cele mai importante domenii in care investesc autoritatile locale din Ostrov. Viceprimarul din Ostrov, Ghita Constantin, sustine ca printre prioritati se numara finalizarea pietruirii pe 43 kilometri de strazi, in cadrul unui program demarat in urma cu doi ani.

Ordine si disciplina, prioritatile autoritatilor din Oltina

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al localitatii Oltina, Gheorghe Chirciu, sustine ca principala masura pe care o va adopta se refera la aplicarea unor masuri de ordine si disciplina. Ne confruntam cu o situatie neplacuta, in sensul ca se fura in fiecare noapte.

Trei kilometri de drumuri pietruiti in Baraganu

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCele mai importante cinci strazi din localitatea Lanurile, comuna Baraganu au inceput sa fie pietruite recent, printr-un proiect al Primariei din localitate. Potrivit afirmatiilor primarului, Constantin Bentea, niciun drum din interiorul localitatilor comunei Baraganu nu a fost pietruit. in toata comuna sunt aproximativ 20 de kilometri de drumuri: 11 kilometri in Baraganu si 9 in Lanurile. Am inceput cu pietruirea a trei kilometri, din fonduri proprii, si vom continua in masura posibilitatilor, dar mai ales a banilor pe care ii vom avea la dispozitie, a declarat Bentea.

Tratament bituminos pe drumul comunal 141-Lipnita

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Lipnita au organizat saptamana aceasta licitatia privind construirea unei gradinite in Canlia, iar in maxim 30 de zile lucrarile de constructie vor incepe. Primarul din Lipnita, Florin Georgel Onescu sustine ca in perioada urmatoare se va organiza licitatia pentru realizarea sistemelor de incalzire centrala la trei dintre unitatile de invatamant de pe raza localitatii.

Sfintirea bisericii din Cringu

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localainainte de a intra in spiritul sarbatorii celor doi Apostoli Petru si Pavel, Arhiepiscopul Tomisului, inalt Prea Sfintitul Teodosie, a oficiat slujba de sfintire a bisericii din satul Cringu, comuna Ion Corvin.

Alimentare cu apa in Conacu

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain urma cu cateva zile, noul primar al comunei Cobadin, Cristian Telehoi, a demarat proiectul pentru amenajarea unui sistem de alimentare cu apa de care vor beneficia 583 de locuitori din Conacu, sat arondat administrativ Primariei.

Amenjarea trotuarelor, in Ciocirlia

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa finalizarea pietruirii tuturor drumurilor din localitate, Primaria Ciocirlia va demara din toamna acestui an lucrarile de asfaltare cu tratament dublubituminos a celor 25 de kilometri din comuna. Potrivit afirmatiilor primarului, Traian Dragomir, pietruirea si asfaltarea strazilor din comuna a reprezentat o prioritate pentru el de-a lungul celor patru ani de mandat si a precizat ca isi doreste ca la sfarsitul celui de-al doilea mandat sa poata spune ca in comuna nu mai exista nici un drum fara asfalt.

Apa potabila curenta, in Aliman

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea Aliman, Gheorghe Topalu, sustine ca in aceasta perioada, in satul Vlahi, se lucreaza la montarea stalpilor aferenti sistemului de alimentare cu apa. rdquo;Am reusit sa racordam gospodariile din satul Vlahi la reteaua de alimentare cu apa potabila, am finalizat reabilitarea iluminatului public, am reusit sa pietruim aproape 20 kilometri de drumuri din cele patru sate care apartin comunei: Aliman, Florile, Dunareni si Vlahi, a declarat Topalu.

Politie Comunitara in Adamclisi

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Adamclisi a castigat un proiect transfrontalier cu Bulgaria, prin care doreste sa reinstituie traditia pierduta a Calusarului. in urma cu patru ani, localitatea avea un grup de calusari care reprezenta comuna la diverse concursuri de dansuri folclorice si era cunoscut ca fiind foarte bun, datorita premiilor nenumarate obtinute.

APIA la bilant

11 Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a finalizat, la inceputul acestei luni, campania de depunere a cererilor pentru platile nationale directe complementare in sectorul zootehic. Pana la termenul limita au fost depuse circa 39.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771