Sitirile editiei din data de 4 Iulie, 2008

Administratia din Pecineaga aplica proiecte cu finantare europeana

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConstruirea unei statii de epurare a apei reprezinta pentru primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, prioritate in noul mandat. Primarul a declarat ca, pentru realizarea acestui obiectiv, o necesitate pentru toti locuitorii comunei, vor fi folosite fonduri europene, care vor fi atrase cu ajutorul specialistilor din Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Proiecte importante, in Lumina

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al comunei Lumina, Dumitru Chiru, a declarat ca, la nivelul comunei, va impune, in cei patru ani de mandat, proiecte privind pietruirea tuturor strazilor si asfaltarea macar a jumatate dintre drumuri.

Cirjaliu sprijina tinerii

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSeful admninistratiei publice din Agigea, Cristian Cirjaliu, si-a propus, prioritar, sa intocmeasca planul urbanistic general al comunei, fara de care nu se pot atrage fonduri europene, sa intabuleze si sa cadastreze toate strazile din localitate.

Proiectele pentru pensiuni se vor depune din septembrie

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, din data de 24 iunie 2008, au fost luate urmatoarele decizii:incepand cu luna septembrie a.c. se vor lansa sesiuni de primire a proiectelor de investitii pentru cinci noi masuri de finantare prin PNDR.

Fata Morgana din Canaraua Fetii

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaBisericuta rupestra descoperita de calugarii de la Dervent e de negasitin vara anului trecut, mai multe ziare publicau o stire despre calugari ai Manastirii Dervent ce ar fi descoperit o bisericuta rupestra in rezervatia Canaraua Fetii, de langa Baneasa. Directorul Muzeului de Istorie din Calarasi, Marian Neagu, a confirmat descoperirea si a oferit chiar si cateva date vagi despre complexul monahal.

Amenjarea drumurilor, in Tuzla

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Tuzla va beneficia, in urmatorii patru ani, de o revigorare din punctul de vedere al infrastructurii. Noul primar ales, Constantin Micu, a declarat ca vor fi continuate proiectele incepute de vechea administratie, dar vor fi demarate si alte proiecte.

Steaua Sperantei Silistea si Viitorul Pecineaga au promovat

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaUltima etapa a Campionatului Judetean de fotbal nu a adus nimic nou in privinta echipelor promovate. in Seria Nord, Steaua Dorobantu si-a pastrat avansul de un punct fata de Steaua Sperantei Silistea si a reusit promovarea directa, la fel ca si Viitorul Pecineaga in Seria Sud. La egalitate de puncte cu GSIB Mangalia, Pecineaga a promovat gratie rezultatelor directe. La sediul Asociatiei Judetene de Fotbal, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor din barajele de promovare-retrogradare.

Interviu cu primarul Medgidiei, Marian Iordache

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAm spus de 75.000 ori ma numesc Marian Iordacherdquo; Reporter: Cati bani ai cheltuit in campania electorala?Marian Iordache: Nu am dat bani pentru ca nu am avut posibilitati. Contributiile le-am avut de la colegi si inca mai am o datorie de 8500 lei.

Programul primarului din Independenta, Cristea Gascan

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul primarului din Independenta, Cristea GascaninvatamantOrganizarea de cursuri liceale si de pregatire permanenta, precum si cursuri de calificare si recalificareConstruirea unui Campus Scolar, 12 sali de clasa, laboraroare, un internat si o cantina cu o suta de locuri, dar si o baza sportiva scolaraAmenjarea gradinitei in spatiul primariei Amenajarea gradinitei la CAP Movila VerdeConstruirea la Olteni si Fantana Mare de grupuri sanitare Dotarea scolilor cu peste 200 de calculatoareRemobilarea gradinitelor si a bibliotecii comunaleSelectarea cadrelor didactice de Consiliul Local si controlul asupra activitatii acestoraAcordarea de burse pentru elevii care reusesc la liceu sau facultate si nu au posibilitati financiare Cultura si culte Continuarea modernizarii caminelor culturale prin amenajarea de bucatarii si grupuri sanitareExtinderea si transformarea caminului Independenta in sala polivalenta (club pensionari, club femei, discoteca, sala de internet, sala de biliard, tenis de masa si alte jocuriinfiintarea grupului instrumental si fanfara pentru copiiDotarea bibliotecii cu 1000 de titluri noiContinuarea reparatiilor la biserici si geamii, precum si dotarea acestora cu inventar bisericesc nouReparatia gardurilor la cimitire si iluminarea acestora Economico-socialAmenjarea sistemuluid e alimentare cu apa si canalizare pentru satele Fantana Mare, Tufani, Movila Verde si Independentaimpietruirea si asfaltarea a aproximativ 10 kilometri de straziimpietruirea drumului dintre Fantana Mare si TufaniExtinderea iluminatului public prin triplarea numarului de puncte luminoaseIntroducerea incalzirii centrale in dispensarul umanAmenajarea satului Fantana Mare ca sat etno-turisticCrearea locurilor de mare prin parteneriatre public-privateCentrale eoliene cu 4 firme, cariere de piatra cu doua firme, fabrica de cretaAmenajarea in toate satele de alei pietonale cu dale Continuarea cursurilor de recalificare si formare a asdultilor in vederea reducerii la maxim a dosarelor de ajutor socialActivarea proiectului in fiecare gospodarie 10 caprerdquo; din fonduri propriiinceperea proiectului Baspunar sat etno-turisticrdquo; Administratie imbunatatirea serviciilor administrative catre populatie infiintarea Politiei ComunitareAchizitie masina pompieri si masina salvare de ultima generatieOrganizarea de platforma de gunoi si puturi seciAmenjarea de perdele forestiere pe o suprafata de circa 110 hectareConstruirea unui sediu modern pentru primarieAmenjarea unui obor saptamanal modern Tineret si sport Reactivarea si dotarea echipei de fotbalLoturi de case si case ieftine pentru tineriInitierea programului Electrocasnice pentru familii tinererdquo;Amenjarea terenurilor de sport si joaca in toate sateleContinuarea cursurilor de calificare si recalificare

Programul primarului din Dumbraveni, Gheorghe Cenusa

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul primarului din Dumbraveni, Gheorghe Cenusa Infrastructura Continuarea programului de pietruire a tuturor drumurilor Amenjarea de podete pentru fiecare gospodarie in parte invatamantAmenjarea unei gradinite de tip european in localitatea FurnicaConstruirea unui cabinet de informatica pe langa scoala din localitatea Dumbraveni si dotarea lui cu calculatoare ssi echipament corespunzator Amenjarea unei biblioteci scolare si dotarea ei cu volume noiAmenjarea unei sali de sport moderne Cultura si Culte Construirea unui camin cultural in localitatea DumbraveniRenovarea si restaurarea bisericii si a casei parohiale din localitatea DumbraveniRenovarea si restaurarea bisericii din FurnicaIluminarea cimitirelor din Dumbraveni si FurnicaSarbatorirea zilei comunei Dumbraveni de hramul bisericii Sfantul Parascheva si in localitatea Furnica de hramul bisericii Sfantul Nicolae Economico-socialForarea a doua puturi si imbunatatirea instalatiilor pentru alimentarea cu apa in Furnica si DumbraveniCresterea efectivelor de animale din gospodariile locuitorilor si favoriizarea pasunatului Amenjarea punctelor pentru colactarea laptelui Administratie imbunatirea serviciilor administrative pentru cetateniAermonizarea activitatilor administrative intre compartimentele de lucru din primarieAmenjarea sde platforme de gunoi in Dumbraveni si FurnicaAmenjarea spatiilor pentru colectarea deseurilor refolosibile in amebele localitatiPerfectionarea continua a personalului din primarie pentru o mai buna deservire a populatiei Tineret si sport Lotizarea terenurilor din domeniul privat al consiliului pentru concesionarea de loturi de case pentru tineriAmenajarea locurilor de desfasurare a activitatilor festiveAmenajarea terenurilor de sport si a locurilor de joaca Sprijinirea tinerilor in efectuarea cursurilor de scalificare si crearea de noi locuri de munca

Modernizarea infrastructurii, in Chirnogeni

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrin intermediul unui proiect initiat de administratia judeteana, sunt reabilitate toate podurile si podetele de la nivelul comunelor judetului Constanta. Printre localitatile beneficiare ale acestui proiect se afla si comuna Chirnogeni. inca din octombrie anul trecut, pe raza administrativ-teritoriala a comunei, din care fac parte trei sate, a inceput derularea unui astfel de proiect. Potrivit declaratiilor primarului, Gheorghe Manta, care se afla la al doilea mandat de edil-sef in Chirnogeni, lucrarile sunt 50% finalizate.

Sistemul de alimentare cu gaze din Negru Voda, la final

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru mandatul nou, primarul din orasul Negru Voda, Ion Nicolin si-a propus sa continue extinderea retelei de gaze pe raza orasului, sa reabiliteze drumurile din satul Valcele, sa reconditioneze fostul sediu al Primariei, aflat in Darabani, pentru a deconcentra serviciile autoritatii locale.

Cinci podete in Comana

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al localitatii Comana, Adam Ion, intentioneaza sa finalizeze toare proiectele aflate in stadiu incipent. Cele mai importante proiecte se refera la pietruirea a 42 de kilometri drumuri, inlocuirea retelei de alimentare cu apa, amenajarea canalelor de preluare a apelor pluviale, dar si construirea a cinci podete.

Accesarea fondurilor europene va duce la modernizarea comunei Albesti

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul sef al administratiei publice din Albesti, Gheorghe Moldovan, cauta finantare pentru proiectele aflate in lucru. Am descoperit ca foarte multe lucrari nu au fost platite sau s-a realizat o finantare partiala.

Reabilitarea trotuarelor in Topraisar

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian, a declarat ca pe 30 mai a depus la institutiile centrale trei mari proiecte importante pentru comunitate: canalizare, statie epurare si asfaltarea strazilor.

Reabilitarea sistemului de iluminat public, in Mereni

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaReabilitarea si modernizarea caminelor culturale in Mereni, Osmancea si Ciobanita, a scolii din Mereni printr-un program BERD, constructia unei gradinite moderne cu trei sali de clasa la Mereni, pietruirea a 4 kilometri de drumuri in toate satele sunt proiectele pe care primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac doreste sa le duca la bun sfarsit. El a specificat ca cel mai important program prevede atragerea fondurilor pe Masura 322 si se refera, in special, la Proiectul de reabilitare si extindere a sistemului de alimentare cu apa in Mereni si Osmanceardquo;.

Camin cultural, in Amzacea

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a declarat ca, in ultimul an, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a contribuit la aplicarea unor proiecte de dezvoltare locala, printre care se numara pietruirea ulitelor de pamant din satele arondate comunei, precum si construirea unui nou camin cultural in localitatea Amzacea.

Masuri noi de finantare prin PNDR

Iulie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain data de 24 iunie 2008, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala, a organizat a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR, prezidat de Cornelia HARABAGIU, secretarul de stat coordonator al Autoritatii de Management. in cadrul comitetului au fost luate urmatoarele decizii: incepand cu luna septembrie se vor lansa sesiuni de primire a proiectelor de investitii pentru cinci noi masuri de finantare prin PNDR.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771