Sitirile editiei din data de 20 Iunie, 2008

Locuri de joaca pentru copiii din Tortoman

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al comunei Tortoman, Lucian Chitic, si-a inceput activitatea administrativa din plin. Cea mai importanta problema a locuitorilor este dupa parerea edilului repararea transformatorului de apa, avariat de mai mult de trei luni de zile.

Pantelimon, zona turistica

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din comuna Pantelimon, Vasile Neicu, sustine ca principalele proiecte pe care doreste sa continue in perioada urmatoare sunt asfaltarea DC 75 Pantelimonul de Jos-Nistoresti, introducerea apei potabile si a canalizarii in Pantelimon-in stadiul obtinerii avizelor si studiului de fezabilitate.

Modernizarea infrastructurii, in Gradina

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al localitatii Gradina, Gabriela Iacobici, a prevazut programe importante in platforma-program. intrebata de starea infrastrucurii, Iacobici a precizat ca infrastructura de baza a comunei este deficiara.

UE va schimba sistemul de subventii pentru agricultura

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNu cu mult timp in urma, fermierii primeau bani pentru a nu-si cultiva terenurile. Aceasta practica urmeaza a fi schimbata, dupa cum informeaza oficialii europeni.Astfel, Bruxelles-ul intentioneaza sa incurajeze cresterea productiei agricole in Uniunea Europeana.

Iordache preia Primaria Medgidia cu audit

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar al municipiului Medgidia a declarat, dupa investire, facand referire la fostii edili ai municipiului, ca are convingerea ca au facut tot ce le-a stat in putere ca lucrurile in Medgidia sa evolueze, sa traim normal si sa ne dezvoltam. Au facut multe pentru copiii orasului, pentru tineri, pentru batrani. imi lasa o mostenirea grea din acest punct de vedere, pentru ca am multe de facut in perioada care urmeaza.

O pisica turbata a muscat patru oameni

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa aproape doi ani in care vulpile si pisicile salbatice turbate au fost descoperite la tot pasul in localitatile constantene, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) constata acum ca rabia loveste si pisicile.

Programul de guvernare locala al primarului din Horia, Viorica Matei

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul de guvernare locala al primarului din Horia, Viorica Matei Drumuri: -pietruire si impregnare cu bitum pe toate strazile din Horia si Tichilesti-repararea si finisarea trotuarelor pe strazile principale Apa si canalizare-modernizarea si extinderea retelei de apa potabila, inlocuirea conductelor de metal cu cele de plastic, a vanelor defecte, prin programe de finantare europeana si GuvernCetateanul si Primaria.

Statie de sortare a deseurilor, la Cumpana

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLocalitatea Cumpana va putea avea, pana la sfarsitul anului, statie de sortare a deseurilor menajere. in cadrul "Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala - Schema de granturi pentru sectorul public pentru pregatirea de proiecte in domeniul protectiei mediului", la sfarsitul lunii februarie 2007, Consiliul Local Cumpana a depus documentatia necesara pentru obtinerea finantarii necesare realizarii unui studiu de fezabilitate si a unui studiu de impact asupra mediului pentru proiectul Colectarea selectiva si constructia unei statii de sortare in localitatea Cumpana, judetul Constanta.

Proiecte europene pentru calificarea cetatenilor, la Vulturu

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaNoul primar la comunei Vulturu, Eugen Berbec, sustine ca prioritatile sale se indreapta catre toate domeniile: social, economic, cultural si infrastructura. Vom amenaja curtea scolii, iar cladirea va fi consolidata. La fel vom proceda si in cazul bisericii, care are nevoie de intarirea fundatiei. Doresc sa asigur cat mai multe locuri de munca si am inceput in acest sens discutiile cu o societate privind resursele umane.

Monument al eroilor si parc de distractii, in Fantanele

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Fantanele, Gheorghe Popescu, sustine ca prioritatile sale vizeaza amenjarea sediului primariei, construirea unui monument al eroilor, amenjarea spatiilor verzi si a unei baze sportive, dar si continuarea programului de pietruire a drumurilor.

Programul primarului din Cogealac, Cati Hristu

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul primarului din Cogealac, Cati Hristu 1.Demararea si finalizarea lucrarilor la apa potabila si canalizare in toate satele2.Reabilitarea si asfaltarea strazilor3.Extinderea iluminatului public4.

Infrastructura de baza, prioritate in Pestera

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Pestera, Valentin Vrabie, sustine ca este greu de imaginat ca localitatea sa arate la fel ca in urma cu patru ani. Sunt balarii mai mari ca noi. Aici nu s-au depus nici cele mai mici eforturi pentru ca localitatea sa se dezvolte.

Amenajarea podurilor si podetelor in Ion Corvin

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Ion Corvin, Nedea Dumitru, are un program complex privind infrastructura comunei. in planurile sale sunt incluse pietruirea drumurilor, amenajarea podurilor si podetelor, dar si refacerea sistemelor de alimentare cu apa in Raristea si Crangu.

Sistem de apa in Conacu

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, sustine ca programul sau se bazeaza pe lucruri realizabile si nu pe utopii. in acest sens, el doreste sa realizeze in Cobadin mai multe lucrari vizand infrastructura. Pietruirea strazilor, reabilitarea centrului, a grupului scolar, dispensarului uman si construirea unui sediu nou pentru Primarie”, a specificat primarul Cristian Telehoi. El a mai spus ca in fata primariei se va construi un parc, iar garul gradinitei va fi refacut in regie proprie.

Graba in depunerea proiectelor pentru mediul rural

Iunie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPotrivit declaratiilor secretarului de stat in Ministerul Agriculturii, Cornelia Harabagiu, autoritatile locale pot depune, la Ministerul Agriculturii, proiecte de investitii pentru mediul rural, a caror valoare maxima poate fi de pana la 6 milioane de euro.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771