Sitirile editiei din data de 30 Mai, 2008

Proiectele aflate in derulare in perioada 2007-2008, in Tuzla

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectele aflate in derulare in perioada 2007-2008, in Tuzla 1.Construire sala de sport, prin CNI2.infiintare distributie gaze naturale3.Realizarea spatii verzi conform Programului national de imbunatatire a calitatii mediului4.

Privatizarea SNIF

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSocietatea Nationala de imbunatatiri Funciare (SNIF) va fi privatizata pana in luna august, intrucat in aceasta toamna expira termenul privind instituirea administrarii speciale. Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, a declarat ca privatizarea trebuie realizata cat mai rapid, mai ales ca angajatii institutiei nu si-au primit banii de sase luni. Am recomandat Agentiei Domeniilor Statului sa schimbe metoda de privatizare, din vinzare de actiuni pe piata de capital, in vinzarea prin negociere directa deoarece prima metoda ar fi putut sa dureze si doi ani.

Faleza de promenada, in Ovidiu

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaViceprimarul din orasul Ovidiu, Dumitru Bocai, sustine ca majoritatea programelor pentru modernizarea infrastructurii se desfasoara bine, in graficul stabilit. Extinderea retelelor de gaze si apa continua, iar in Nazarcea se amenajeaza un parc.

Finantari pentru aplicultori

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCrescatorii de albine organizati in asociatii profesionale vor putea beneficia, in 2008, de sprijin financiar de la bugetul de stat si de la Fondul European de Garantare Agricola (FEGA). Subventiile vor fi acordate pentru activitatile de obtinere a produselor apicole de calitate, actiunile de repopulare, dar si pentru profilaxia si combaterea varoozei. Masurile sint incluse in Programul National Apicol pentru perioada 2008-2009, valoarea sprijinului financiar alocat de la bugetul de stat fiind de peste 6,7 milioane de lei.

Analfabetii, predispusi infractiunilor

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSeful Serviciului de Asistenta Psihosociala din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Mihaela Puscas, a declarat in cadrul dezbaterii Parteneriatul comunitar - sansa reintegrarii sociale a minorilor care au comis infractiuni”, ca o mare parte dintre copiii aflati in detentie in centrele de reeducare dar si in penitenciarele pentru minori sant analfabeti sau au doar studii primare.

Mitrana acuza PSD de lipsa investitiilor locale

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea 23 August, Mugurel Mitrana, a declarat ca se bucura ca face parte din PD-L. "Regret ca am muncit pentru PSD, i-am adus rezultate bune, dar din toata munca pentru comuna 23 August nu s-a intors nimic din partea Consiliului Judetean.

Faptele il caracterizeaza pe MITRANA

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa o perioada in care a activat in PSD, Mugurel Mitrana se bucura ca a revenit in PD-L. "Imi pare rau ca am muncit pentru acel partid, i-am adus rezultate bune, dar din toata munca pentru comuna 23 August nu s-a intors nimic din partea Consiliului Judetean.

Veterinarii dau liber amenzilor

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInspectorii veterinari constanteni au verificat, in perioada 19 - 25 mai, peste 100 de unitati economice din intreg judetul. Potrivit directorului adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Constanta, dr.

Productie record de porumb

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDaca seceta de anul trecut a scazut productia romaneasca de porumb la cel mai mic nivel de dupa 1989, in acest an tara noastra ar putea deveni unul din cei mai mari producatori din Europa. Spre deosebire de cele 3,6 milioane de tone obtinute in 2007, anul acesta este preconizata o recolta de aproape 8 milioane de tone de porumb.

Laptele romanesc, pe placul UE

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProcesatorii din industria laptelui isi pot vedea acum linistiti de afaceri. Cu toate ca s-a angajat sa caute solutii pentru aducerea unitatilor de procesare a laptelui la standardele comunitare chiar din 2007, Romania mai are mult de invatat pina va ajunge Europa din urma.

Fermierii sunt pusi la cheltuieli

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSpre deosebire de anii in care vaccinarea si inregistrarea efectivelor de animale era sustinuta financiar din bani publici, statul intoarce foaia si pune agentii economici la cheltuiala. Printr-un act normativ elaborat de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), proprietarii exploatatiilor comerciale industriale de porci vor suporta toate costurile de identificare si inregistrare a animalelor.

Parcul Industrial solutia reala pentru progresul Medgidiei

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaVrem sa ne dezvoltam, vrem sa facem din orasul nostru un oras bogat si atragator, vrem sa ne aducem copii acasa dupa terminarea facultatii, vrem sa ne aducem acasa parintii care sunt la munca in Spania si Italia, atunci trebuie sa ne deschidem spre democratie, spre progres.

Salvati-o pe Anca Stefania !

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCampania de solidaritate cu Anca Stefania Petcuci din Medgidia este in continua desfasurare. Tinerii din Medgidia s-au organizat in aceasta saptamana si au desfasurat mai multe actiuni de strangere de fonduri pentru operatia micutei Anca.

Oaspeti din Turcia in vizita la Medgidia

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu a primit joi, vizita delegatiei parlamentare din Republica Turcia, condusa de domnul Koksal Toptan, presedintele Marii Adunari Nationale. Delegatia s-a intalnit la sediul primariei cu primarul Dumitru Moinescu si oficialitati locale dupa care au depus un omagiu la statuia lui Mustafa Kemal Ataturk aflata in parcul din zona posta.

Fii voluntar ! Ajuta sa fii ajutat !

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia prin Serviciul public de asistenta sociala si Liceul Nicolae Balcescu au derulat de curand o actiune ce a avut ca scop strangerea de jucarii, hainute, carti, material didactic care au fost donate copiilor din familii defavorizate. Actiunea s-a desfasurat in data de 21 mai si au participat cca. 30 de elevi ai liceului Nicolae Balcescu, din clasele a IX A, IXB, IX D, X E, XI A, XIE, XIG, XIF, XII A, XII G, XII F.

La Medgidia, administratia locala are grija de persoanele in nevoie !

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia prin Serviciul public de asistenta sociala ii sustine pe cei bolnavi, singuri si fara sprijin. Unul dintre proiectele pe care primarul Dumitru Moinescu l-a initiat in urma cu cateva luni prevede asigurarea transportului pentru copiii si adultii cu handicap, pentru persoanele varstnice care se deplaseaza la tratament medical periodic, la consultatii medicale atat in oras cat si la Constanta.

La Medgidia, Primaria modernizeaza platformele pentru deseuri din mai multe zone

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a inceput de cateva saptamani lucrarile de modernizare a platformelor de colectare gunoi aflate in zonele blocurilor de locuinte. Lucrarile constau in betonarea platformelor, executarea racordurilor de canalizare si confectionarea imprejmuirilor metalice.

Medgidia s-a infratit cu municipiul Cahul din Republica Moldova

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfarsitul saptamanii trecute, la sediul primariei Medgidia a avut loc semnarea acordului de colaborare intre Primaria municipiului Medgidia si Primaria municipiului Cahul din Republica Moldova. Administratia Medgidia isi doreste sa se dezvolte conform principiilor democratice, practicand schimburi de experiente si colaborari cu localitati din alte tari.

Aventuri cu soricei

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAventuri cu soricei este cartea de debut a micutei scriitoare Diana Georgiana Dogaru, eleva in clasa a V-a B la Scoala I. L. Caragiale din Medgidia, membra a cercului de creatie literara de la Clubul Copiilor din localitate.

Biblioteca municipala din Medgidia s-a extins

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a deschis de curand o sectie de carte pentru copii. Printr-o reorganizare a spatiului existent, colectivul Bibliotecii Municipale Medgidia, a reusit sa transforme sectia de copii dintr-o ,,cenusareasardquo; intr-o ,, vedetardquo;. Dispunand de un spatiu mai generos, de multa lumina, culoare si mobilier nou, actuala sectie de copii a devenit un punct de atractie zilnica pentru numerosi copii care intr-un ambient placut pot sa faca lectura, jocuri, desene si uneori chiar lectii.

Razboiul Stelelor fotbalistice, pe plaja din Mangalia

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaTurneul de fotbal pe plaja "Razboiul Stelelor" se va derula saptamana aceasta, la Mangalia, aliniind la start echipe din care nu vor lipsi vedete de ieri si de azi. Cea de a patra editie a turneului de fotbal pe plaja Razboiul Stelelorrdquo; se va desfasura, in acest an, pe plaja din Mangalia.

Regata Interna539;ionala de Yachting la Mangalia

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru prima data, Marea Neagra va avea o regata internationala de yachting offshore, avand ca punct de plecare Mangalia, Romania cu destinatia Balcic, Bulgaria, in perioada 28 31 mai 2008.Sub titlul Persil Black Sea Regatta”, aceasta regata este organizata in premiera de catre Yacht Club Romania, cu sustinerea Pontos Sailing Club Varna si cu participarea International Yacht Club Odesa, sub autoritatea Federatiilor Romana si Bulgara de Yachting.

DESCHIDEREA OFICIALA A CENTRULUI DE DEZVOLTARE A TURISMULUI TRNSFRONTALIER ROMANIA - BULGARIA

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSub genericul "Turism la Marea Neagra", in sala Belvedere a hotelului President, a avut loc recent deschiderea oficiala a Centrului de Dezvoltare a Turismului Transfrontalier Romania-Bulgaria, din cadrul Primariei Municipiului Mangalia.

Mitrana acuza PSD de lipsa investitiilor locale

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din localitatea 23 August, Mugurel Mitrana, a declarat ca se bucura ca face parte din PD-L. "Regret ca am muncit pentru PSD, i-am adus rezultate bune, dar din toata munca pentru comuna 23 August nu s-a intors nimic din partea Consiliului Judetean.

Gaidagiu incurajeaza "munca la negru"

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCandidatul PSD la Primaria Sacele, Uzum Dumitru Gaidagiu, angajeaza ilegal cetateni fara contract de munca. Si aceasta in conditiile in care angajatorii au fost informati cu privire la faptul ca nu se mai inregistreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) contracte de munca fara a avea carnetul de munca al angajatului.

Atributii sporite pentru polistii comunitari

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaGuvernul va emite, pina la sfarsitul acestei luni, o ordonanta de urgenta care va oferi atributii sporite Politiei Comunitare privind controlul traficului rutier. Secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) Liviu Radu a declarat ca exista o lege a Politiei Comunitare, care a fost ajustata.

"Dor de cint romanesc" la Cumpana

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCasa de Cultura din comuna Cumpana a gazduit, in perioada 24-25 mai, cea de-a cincea editie - jubiliara a Festivalului - Concurs National de Folclor pentru Tineri Interpreti Dor de cint romanesc". Organizatorii festivalului au fost Consiliul Local si Primaria comunei Cumpana, Consiliul Judetean Constanta, Organizatia Crestin-Umanitara World Vision Romania - Echipa Zonala Constanta, Societatea Romana de Radiodifuziune - Radio Antena Satelor si Postul de Televiziune Favorit".

Agroturism cu diploma!

Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPensiunile agroturistice cu o capacitate maxima de cazare de pana la opt camere au obligatia de a oferi masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie, sa desfasoare, in mod continuu, cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor, cultivarea plantelor; gazdele sant obligate sa se ocupe direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului si sa fi absolvit un curs de pregatire profesionala!Potrivit unui Ordin al ministrului pentru Turism, care a intrat in vigoare pe 19 mai, hotelurile si pensiunile au noi criterii de functionare si clasificare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771