Sitirile editiei din data de 9 Mai, 2008

Modernizarea Silistei prin accesarea fondurilor europene

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCu doar trei zile inaintea sarbatorilor pascale, primarul din Silistea, Mihai Soare, a depus un proiect in cadrul Fondului European Agricol Pentru Dezvoltarea Rurala Masura 322 privind Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii ruralerdquo;.

Gabriel Tatulescu, primarul localita539;ii Saligny: "Cetatenii s-au saturat de promisiuni. Eu am demonstrat ca se poate! "

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain localitatea Saligny se desfasoara, in acest moment, mai multe proiecte benefice comunitatii. Este vorba de proiectul de canalizare la nivel de comuna, cumulat cu constructia unei gradinite in Stefan cel Mare. Am obligatia morala sa finalizez proiectele aflate in derulare. M-am implicat total in crearea legaturii dintre Centrala Nucleara Cernavoda si comunitatea locala si am solicitat din partea reprezentatilor companiei anumite programe sociale si compensatii in interesul comunitatii.

Ion Oprea, primarul localita539;ii Sacele: "Sa continuam impreuna proiectele incepute"

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCandidatul PNL la Primaria Sacele, primarul Ion Oprea, sustine ca s-a inscris in cursa pentru functia de edil, in primul rand pentru continuarea proiectelor incepute. Oamenii au incredere in puterea mea de munca si in experienta dobandita in timp.

Gradinita din Cochirleni a fost modernizata

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPreocupata de procesul de invatamant, administratia locala din Rasova a facut toate eforturile pentru modernizarea sscolilor si gradinitelor de pe raza localitatii. Recent a fost finalizata gradinita din Cochirleni, sediu renovat si modernizat la standarde europene. Valoarea acestei lucrari de reabilitare se ridice la aproximativ 3,8 miliarde de lei, bani alocati de Guvernul Romaniei. Aceata lucrare de reabilitare insumeaza cladirea gradinitei, gardurile scolii si un teren de sport, iar circa 40% din suprafata totala a curtii scolii si a gradinitei va fi asfaltatasi betonata.

Ioan Herdean: "Vreau sa facem din Istria o oaza de bunastare si eleganta"

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaintr-o scrisoare adresata cetatenilor din Istria, primarul Ioan Herdean explica implinirile si neimplinirie sale in calitate de primar, mandat incredintat de istrioti in urma cu patru ani. Nu incerc sa gasesc motive pentru a va rapi timpul cu lucruri desarte, dar faptul ca timp de patru ani, cu ajutorul dumneavostra am condus destinele acestei ancestrale comunitati locale, consider ca este de datoria mea sa prezint cele mai importante proiecte realizate de mine si echipa mea de consilieri”, sustine Ioan Herdean.

Lucian Blaj, primarul localita539;ii Seimeni: "Doresc continuarea proiectelor incepute!"

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCandidatul PNL la Primaria Seimeni, primarul Lucian Blaj Lucian Blaj: Doresc continuarea proiectelor incepute!rdquo; Reporter: De ce v-ati depus candidatura la functia de primar al localitatii Seimeni?Lucian Blaj: in primul rand pentru continuarea programelor propuse.

Mituirea alegatorilor se pedepseste cu inchisoarea

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 50 de formatiuni politice au depus liste de candidati la birourile de circumscriptie judeteana si al municipiului Bucuresti, doar 41 depunand insa liste complete de candidati. De asemenea, Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile locale va functiona cu numai 18 membri, fata de de 21 cat prevede legea, deoarece numai doua partide neparlamentare au indeplinit conditiile legale pentru a avea reprezentanti in BEC: PNG-CD si PNT-CD.

Eugen Dumitru sustine dezvoltarea localitatii Cuza Voda

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaUn amplu proiect integrat se refera la extinderea retelei de apa potabila intr-un nou cartier din Cuza Voda, introducerea canalizarii in toata localitatea si amenajarea drumurilor de acces in noul cartier.

Statie moderna de tratare a apei, in Cobadin

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLa finalul mandatului de primar al localitatii Cobadin, Ion Corneanu, a reusit demararea proiectului Statie pilot de tratare a apei uzaterdquo;. Consiliul Local Cobadin este beneficiarul investitiei Amenjarea drum acces si platforma la statia pilot de tratare a apei uzaterdquo;.

Ziua barbatului celebrata, in Ciocarlia

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Ciocarlia, Traian Dragomir, a organizat pe 5 mai, Ziua Barbatului, la caminul cultural. La manifestare au participat aproximativ 250 de barbati, incantati peste masura de realizarea primei editii a festivalului.

Fiii comunitatilor din Nisipari si Castelu se intalnesc la ceas aniversar

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Castelu demareaza mai multe lucrari de modernizare a infrstructurii locale. Avem fondurile necesare pentru reabilitarea drumului comunal 116, unde vom asfalta si plomba aproximativ 5 kilometri de sosea.

Lucrari urgente de refacere a pasarelei din Baneasa

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Baneasa au inceput in regim de urgenta reabilitarea pasarelei metalice, in spurafata de 12 metri, afectata de precipatiile abundente din ultima vreme. De asemenea, in lucru este si piata din centrul orasului, unde constructorii realizeaza acoperisul si interioarele.

Realizarile primarului Gheorghe Topalu, in mandatul 2004-2008

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRealizarile primarului Gheorghe Topalu, in mandatul 2004-2008Votezi PSD, votezi pentru tine!rdquo; -Achizi539;ionarea unui microbuz transport elevi.-Achizi539;ionarea si montarea a 1000 lampi de 36 W si 70 W in toate localita539;ile comunei.

Mediul rural transfrontalier - un teritoriu de actiune colectiva

9 Mai 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul transfrontalier incheiat intre administratia din Adamclisi si muncipalitatea General Toshevo incepe sa rodeasca. Primarul din Adamclisi, Emilian Burcea, sustine ca in vara va avea loc intrunirea oficialilor bulgari cu omologi romani, ocazie punctata prin manifestari artistice si culturale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771