Sitirile editiei din data de 11 Aprilie, 2008

Reorganizarea serviciului voluntar pentru situatii de urgenta la Tuzla

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Tuzla, intrunit in sedinta ordinara din 31 martie anul curent a aprobat reorganizarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Tuzla. Serviciul este condus de viceprimarul din Tuzla, Marian Saracila, si este prevazut cu 47 de persoane, din care un angajat si 46 de voluntari.

Modernizarea unitatilor de invatamant in Pecineaga si Vanatori

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Pecineaga demareaza lucrarile de reabilitare a unitatilor de invatamant de pe raza localitatii. Prin intermediul Hotararii de Guvern din 6 februarie 2008, autoritatile locale au primit 1,36 miliarde lei pentru reabilitarea si modernizarea scolii cu clasele I-VIII Vanatori. Lucrarea include inlocuirea acoperisului, parchetului, montarea de gresie, lambriuri, dar si imprejmuirea terenului.

La Ovidiu, continua programul de racordare la reteaua de gaze

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaOparte insemnata a locuitorilor orasului Ovidiu au din acest an gaze naturale. Lucrarile de racordare a orasului la reteaua de gaze naturale au inceput in forta. Primarul orasului Ovidiu, Ion Podaru sustine ca racordarile s-au finalizat pe strazile Delfinului si Primaverii-de la strada Poporului spre Varianta-, Izvorului si Cismelei.

Obiective prioritare la Negru Voda

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Negru Voda au inclus in mapa prioritatilor proiecte de modernizare a unor obiective locale. Consiliul Local Negru Voda, intrunit in sedinta ordinara pe 27 martie anul curent, a votat proiectul de hotarare privind participarea Consiliului Local ca partener asociat in cadrul Acordului de asociere privind procedura de achizitie publica de servicii de finantare si cofinantarii obiectivelor de investitii ale autoritatilor publice locale.

Modernizarea caminului cultural in Mihai Viteazu

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Mihai Viteazu au inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute caminul cultural din localitate. Sediul Casei de Cultura a fost transferat in administrarea Consiliului Judetean Constanta care a realizat modernizarea.

Conflict stins intre agricultorii din Istria

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaUn conflict intre proprietarii de culturi agricole si crescatorii de animale era sa se sfarseasca cu urmari negatie in localitatea Istria. Comisariatul Judetean Constanta al Garzii Nationale de Mediu (GNM) a primit, in urma cu cateva zile, o sesizare potrivit careia pe marginea soselei dintre Tariverde si Cogealac erau imprastiate mai multe boabe de porumb tratate cu furadan (un insecticid folosit pentru protejarea de daunatori a culturilor - n.

Tichetele cadou sunt "strict interzise"

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRecompensa sau motivare suplimentara a salariului, tichetele cadou sant strict interzise. Guvernul a decis sa nu mai dea voie institutiilor publice sa acorde angajatilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariatii au beneficiat pina in prezent la evenimente importante, precum Sarbatorile de Pasti si de Craciun. Autoritatile si institutiile publice nu vor mai acorda tichete cadou personalului”, se arata intr-o ordonanta aprobata saptamina trecuta de Guvern si data publicitatii ieri, pentru diminuarea cheltuielilor din sectorul public.

Poluare neconfirmata la Costinesti

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInspectorii Direcsiei Apelor Dobrogea - Litoral, Autoritatii Navale Romane si din partea Secretariatului Permanent al Comandamentului Operativ de Depoluare Marina, au facut o verificare la statiunea Costinesti ca urmare a declaratiilor reprezentantii ONG Oceanic Club, preluate de mass-media locala si nationala, referitoare la o presupusa poluare.

Proiecte importante la Comana

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Comana s-a intrunit in sedinta ordinara pentru dezbaterea a patru proiecte de hotarari. Primul punct de pe ordinea de zi a vizat validarea a doi consilieri, Gheorghe Lupu si Memet Osman. Primarul comunei Comana, Antoneta Mandrescu, a declarat ca membrii Consiliului Local au analizat si rectificarea de buget, dar si aprobarea unor deschideri de credite. De asemenea, pe ordinea de zi s-a mai aflat si proiectul de hotarare referitor la asfaltarea a 9 kilometri de strazi si construirea unei gradinite.

Belgieni in vizita la Cogealac

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaO delegatie belgiana a vizitat saptamana trecuta principalele obiective din localitatea Cogealac. Deplasarea a avut loc in cadrul unui parteneriat incheiat intre autoritatile romane si belgiene. Cu acest prilej, primarul din Cogealac, Ion Soare a prezentat invitatilor noua gradinita, realizata in timp record.

Investitii in Plopeni

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCaminul Cultural din satul Plopeni, comuna Chirnogeni, va fi reabilitat prin programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) lansat in 2004, care are ca tinta renovarea integrala a obiectivelor civice din zonele rurale ale judetului. Primarul comunei Chirnogeni, Gheorghe Manta, a declarat ca, pana in prezent, satul resedinta de comuna a beneficiat de reabilitarea caminului cultural si a dispensarului, prin doua investitii ale CJC, date in folosinta in 2005 si 2006.

Modernizarea caminului cultural in Cerchezu

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCaminele culturale din satele arondate comunei Cerchezu au intrat, pe rand, intr-un amplu proces de renovare, prin programul initiat de Consiliul Judetean Constanta (CJC), prin care se urmareste reabilitarea caminelor culturale si a dispensarelor din mediul rural.

Camin cultural, la Amzacea

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Amzacea au finalizat documentatia pentru construirea unui camin cultural in comuna. Am finalizat si proiectul tehnic pentru caminul cultural pe care il vom construi din temelie. in Amzacea nu exista un camin cultural si avem nevoie de o astfel de cladire, a declarat primarul din Amzacea, Constantin Radu. El a mai spus ca valoarea totala a caminului este de aproximativ 15 miliarde de lei vechi.

Drumuri pietruite in totalitate la Albesti

Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Albesti se pregateste pietruiasca fiecare metru patrat de drum de tara. Potrivit afirmatiilor primarului, Marian Giscan la sfirsitul anului trecut au fost finalizate si aprobate pentru finantare mai multe proiecte.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771