Sitirile editiei din data de 4 Aprilie, 2008

Bush: "Rusia nu e dusmanul nostru"

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Presedintele american George W. Bush a ajuns pe 2 aprilie in Romania. Celebrul avion Air Force One a decolat de la Kiev si a ajuns la Bucuresti la ora 18.10. Liderul de la Casa Alba a fost insotit de prima doamna a Americii, Laura Bush, de secretarul de stat Condoleezza Rice si de secretarul apararii, Robert Gates.

Frau liber sponsorizarilor politice

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Legislatia in vigoare dadea multe batai de cap celor care voiau sa ajute, material, partidele politice. Acestia erau obligati sa semneze o declaratie pe proprie raspundere ca nu doresc sa directioneze in vreun fel activitatile beneficiarului si, de asemenea, erau obligati sa explice provenienta bunurilor donate. Mai nou, dupa o decizie adoptata in ultima sedinta, Guvernul considera ca nu mai este nevoie de atatea documente pentru verificari ulterioare.

Autoritatile din Vulturu vor face cadastrul localitatii

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Vulturu au in proiect realizarea cadastrului localitatii. Primarul din Vulturu, Niculae Berbec, a declarat ca mai mult de jumatate din cetateni nu detin acte care contesta proprietatea asupra bunurilor imobile, casele in mod special.

Plantare de copaci la Mangalia

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala a demarat o ampla actiune de plantare de pomi, arbusti si flori pe spatiile verzi din municipiu Mangalia. Campania vizeaza extinderea zonelor verzi. La invitatia edilului municipiului Mangalia au raspuns afirmativ asociatiile de proprietari, profesori si elevi din oras care in colaborare cu societatea de salubrizare care a achizitionat mai multe specii de pomi (tei, artar, mesteacan, salcie), au plantat astazi aproximativ 1000 de pomi in mai multe zone ale orasului.

Pregatiri pentru 1 Mai, la Cheia si Gradina

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Gradina pregatesc multiple surprize pentru cetateni cu ocazia sarbatorilor pascale. Primarul din Gradina, Ion Melcea, a declarat ca 450 de pachete vor fi oferite copiilor, batranilor si familiilor nevoiase.

PNDR: Cerere de proiecte pentru luna aprilie

4 Aprilie 2008, Adrian Nicarel

ActualitatePNDR: Cerere de proiecte pentru luna aprilieAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea, in perioada 02 25 aprilie 2008, a celei de-a doua sesiuni de cereri de proiecte pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala conform Masurilor de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala prezentate mai jos:61692;Fondurile disponibile pentru Masura 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole sunt de 57.

Campanie de igienizare in Targusor

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul din localitatea Targusor, Iulian Barsan, a declarat ca, in perioada urmatoare, Primaria va demara o ampla actiune de salubrizare. Seful administratiei publice a spus ca toate zonele verzi vor fi igienizate, iar copacii vor fi toaletati.

Spatii destinate petrecerii timpului liber in Silistea si Tepes Voda

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala La nivelul comunei Silistea au demarat, anul trecut, mai multe proiecte de modernizare a localitatii, care, in prezent, se afla in diferite stadii, in vederea inceperii lucrarilor. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Mihai Soare, prioritare pentru acest an sant cinci proiecte pentru care startul documentatiei s-a dat anul trecut.

Transparenta Deschidere Respect pentru cetateni Raport privind situatia economica a municipiului Medgidia

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain anul 2004, la data de 30 iunie situatia economica a municipiului Medgidia era urmatoarea: bull;Datorii curente 24 miliarde leibull;Credite 1.662.378 euro bull;Ipoteci pe bunuri blocurile MS 5, MS6 bull;Fonduri interne nerambursabile 0 leibull;Fonduri europene nerambursabile 0 lei Pana la sfarsitul anului 2006 am achitat depus eforturi si am achitat datoriile curente, am achitat creditul si am ridicat ipoteca de pe blocurile MS5, MS6.

Primaria municipiului Medgidia si Lafarge Ciment Romania lanseaza programul Medgidia, un oras european

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Reprezentantii Primariei municipiului Medgidia si Lafarge Ciment Romania au pus bazele unui acord de parteneriat cu actiuni concrete in beneficiul comunitatii din Medgidia. Primaria Municipiului Medgidia isi propune ca Medgidia sa devina un oras bogat cu o comunitate unita si intelege colaborarea cu societatea Lafarge Ciment Romania ca pe o expresie a solidaritatii intre mediul de afaceri si comunitatea locala.

Primaria Medgidia reabiliteaza Campusul scolar al Colegiului tehnic Nicolae Titulescu

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a obtinut fonduri pentru reabilitarea campusului scolar al colegiului tehnic Nicolae Titulescu din zona nord a orasului. Valoarea proiectului este de 3.233.264, 03 lei din fonduri ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Primaria Medgidia reabiliteaza Campusul scolar al Colegiului tehnic Nicolae Titulescu

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a obtinut fonduri pentru reabilitarea campusului scolar al colegiului tehnic Nicolae Titulescu din zona nord a orasului. Valoarea proiectului este de 3.233.264, 03 lei din fonduri ale Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Primaria Medgidia a doua administratie din judet care obtine certificat de calitate ISO 9001/2001

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain scopul realizarii unei imbunatatiri continue a performantei Primariei Municipiului MEDGIDIA, conducerea a decis adoptarea unui sistem de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 9001/ 2001- Sisteme de management al calitatii.

Daruri pascale pentru cetatenii din Tortoman

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii locali din Tortoman au analizat in sedinta aferenta lunii in curs mai multe hotarari. Prima analiza s-a referit la aprobarea imprumutului la fondul de rulment al Consiliului Local, in suma de 40.

Primaria Garliciu solicita fonduri Consiliului Judetean

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSituata la granita dintre judetele Constanta si Tulcea, comuna Garliciu numara aproximativ 1900 de locuitori, dintre care doar cativa zeci sunt salariati. Singura sursa de existenta a locuitorilor de aici este insa agricultura, iar tinerii nu se cam inghesuie sa munceasca in acest domeniu.

Multiple lucrari de modernizare la Crucea

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria din Crucea deruleaza un amplu proiect de reabilitare prin pietruire a drumurilor aflate pe raza comunei. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Gheorghe Frigioiu, deja a fost reabilitat Drumul Comunal 71, Horia - Siriu Crisan, cu fonduri in valoare de sapte miliarde de lei, provenite de la Consiliul Judetean Constanta (CJC).

Topalu se transforma in localitatea trandafirilor

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Topalu se numara printre putinele localitati in care se circula civilizat, pe strazi pietruite sau asfaltate. Primarul din comuna Topalu, Gheorghe Murat, vrea sa finalizeze reabilitarea drumurilor interioare, dar si limitrofe localitatii. Vrem sa terminam amenajarea drumurilor in urmatoarele zece zile. Concret, se lucreaza pe ultimele 11 drumuri, in parteneriat cu Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta.

Igienizarea si dezinfectia unitatilor scolare din Pantelimon

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local din Pantelimon s-a intrunit pe 31 martie in sedinta ordinara. Pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotarare privind participarea Consiliului Local Pantelimon ca partener asociat in cadrul acordului de asociere privind procedura de Achizitie Publica de Servicii de Finantare si Cofinantarii obiectivelor de investitii ale autoritatilor publice locale, dar si hotararea referitoare la dezinfectia, dezinsectia si deratizarea unitatilor scolare (scoli si gradinite) de pe raza comunei Pantelimon, prin negociere directa.

Modernizarea dispensarului in Nicoale Balcescu

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Nicolae Balcescu au trimis o adresa Consiliului Judetean Constanta cu privire la obiectivele de investitii pe care doreste sa le realizeze in cursul anului curent, cu ajutorul liniei de finantare contractata de Consiliul Judetean Constanta.

Dezbaterea proiectelor de interes, in Horia

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local Horia a dezbatut saptamana trecuta mai multe proiecte de hotarari importante pentru comunitate. Prima hotarare s-a referit la asocierea cu Consiliul Judetean Constanta in vederea contractarii unei linii de finantare pentru sustinerea investitiilor locale.

Amenjarea infrastructurii, in Ghinaresti

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Ghindaresti face demersuri sa atraga fonduri pentru a finaliza proiectul de extindere a retelei de alimentare cu apa din comuna si pietruirea strazilor. Potrivit afirmatiilor primarului, Vasile Gavrila, proiectul de amenjare a drumurilor prevede pietruirea strazilor Sudului, Plantelor si Gradinelor.

"Mediu mai curat", in Cumpana

4 Aprilie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Cumpana si Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpana, in parteneriat cu institutiile de invatamint din comuna, lacasele de cult, Postul de Politie si Serviciul de Politie Comunitara Cumpana, agentii economici, unitatiile sanitare si veterinare din localitate si organizatia World Vision Romania au lansat campania Dorim sa traim intr-un mediu curatrdquo;.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771