Sitirile editiei din data de 28 Martie, 2008

Apa potabila la Valea Dacilor de Paste

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Sistemul de alimentare cu apa al satului Valea Dacilor a fost preluat de Directia Apa Canalizare din cadrul Primariei Medgidia. Autoritatile au preluat lucrarea inceputa de firma SC Bonet Industrial SRL Bucuresti si o vor definitiva pana la sarbatorile pascale.

Incepe Summmit-ul NATO

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPresedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat ca s-a implicat in pregatirea Summit-ului NATO. El sustine ca a transmis tuturor directiilor de specialitate din institutie, precum si primarilor recomandarile necesare pentru a se pregati pe linie administrativa, desi nu s-au alocat fonduri pentru aceste actiuni. De asemenea, prin Directia Turism si cea de Cultura, CJC a tiparit 10.

Inaugurarea scolii din Osmancea

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Mereni au organizat la sfarsitul saptamanii festivitatea de ianugurare a scolii generale cu clasele I-VIII din Osmancea. La festivitate au participat oficialitati locale, presedintele PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, reprezentati ai firmei de constructii, elevi si profesori.

Trotuarele din Topraisar, in proces de reabilitare

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian, a declarat ca in perioada urmatoare se continua programul de pietruire a strazilor in Potarnichea si Topraisar. Aproximativ 80% din drumurile din Topraisar si satele aferente au fost reabilitate si urmeaza ca pana la jumatatea acestui an sa fie finalizate.

Administratia din Baraganu incurajeaza activitatile sportive

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in localitatea Baraganu a inceput constructia bazei sportive situate langa unitatea de invatamant. Structura va avea o capacitate de peste 200 de locuri si se va intinde pe o mie de metri patrati. Poate fi folosita ca teren de fotbal, de handbal, ca teren de tenis, volei.

Energie electrica in noul cartier din Poarta Alba

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Gospodariile din cartierul C al localitatii Poarta Alba, zona recent infiintata, nu vor mai avea probleme cu electricitatea. Primaria localitatii a finalizat constructia retelei de consum casnic. in zona sunt 64 de loturi, iar casele sunt deja ridicate.

Caramidarie si fabrica de mixturi asfaltice, la Cuza Voda

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCaramidarie si fabrica de mixturi asfaltice, la Cuza Voda Primaria si Consiliul Local Cuza Voda in parteneriat cu SC Hondor Stil SRL amenajeaza o fabrica de caramida in comuna. Primarul din Cuza Voda, Eugen Dumitru, sustine ca este vorba de un ascoiere in participatiune, iar constructia fabricii va incepe in perioada estivala, intrucat actele necesare demararii investitiei sunt aproape gata. Fabrica va crea aproximativ 80 de locuri de munca pentru locuitorii comunei.

Investitii de milioane de euro, la Castelu

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Castelu deruleaza multiple investitii in comunitate. La capitolul invatamant, sunt prinse reabilitare Grupului Scolar Agricol Castelu (corp C), modernizarea scolii cu clasele I-VIII Castelu, reabilitarea prin consolidare si recompartimentare a bibliotecii.

Proiecte de viitor pentru Medgidia

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia deruleaza proiectul Parcul Industrial Medgidia care se va construi pe o suprafata de 600 ha intre Medgidia si satul Valea Dacilor, o zona care ofera multiple facilitati din punct de vedere al localizarii geografice. Initiativa demararii unui astfel de proiect apartine primarului Dumitru Moinescu care a propus in 2005 aprobarea Strategiei de dezvoltare a Parcului industrial.

Locuri de petrecere a timpului liber pentru pensionarii din Medgidia

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuri de petrecere a timpului liber pentru pensionarii din Medgidia Primaria Medgidia a amenajat in aceasta primavara locuri de petrecere a timpului liber pentru cetateni, in special pentru pensionari.

Prim Ministrul Calin Popescu Tariceanu si ministrii Varujan Vosganian si Cristian David actionati in justitie

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul municipiului Medgidia Dumitru Moinescu a inaintat Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie plangere penala impotriva prim ministrului Calin Popescu Tariceanu si ministrilor Varujan Vosganian si Cristian David pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. In anul 2007, conform legii 483/2006 Primaria municipiului Medgidia ar fi trebuit sa primeasca de la bugetul de stat suma de 1.

Tineri din Egipt in vizita la Medgidia

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaTineri din Egipt in vizita la Medgidia Primaria municipiului Medgidia a primit in aceasta saptamana la sediul sau o delegatie de tineri din Cairo Egipt aflati in vizita in Romania. Tinerii de origine americana si canadiana studiaza la un liceu international in Cairo si se afla in Romania pentru a-si face prieteni romani.

Modernizarea sistemului de alimentare cu apa din Rasova, la final

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaModernizarea sistemului de alimentare cu apa din Rasova, la final Reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa din localitatile aferente Primariei Rasova se apropie de sfarsit. Primarul localitatii Rasova, Mihalache Neamtu, a declarat ca 70% din reteaua Rasovei a fost modernizata. Vastul proiect consta in inlocuirea a 44 de kilometri de conducte, in Rasova si Cochirleni. Valoarea proiectului este de aproximativ 10 miliarde de lei: 6 miliarde lei de la Guvernul Romaniei si 4 miliarde lei provin de la bugetul local.

Modernizarea caminelor culturale in Seimeni si Dunarea

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaReprezentatii Primariei Seimeni sustin ca reabilitarea caminului cultural din Dunarea s-a finalizat, iar saptamana viitoare cladirea va fi dotata cu mobilier-scaune si mese. Primarul din localitatea Seimeni, Lucian Blaj, sustine ca si caminul cultural din Seimeni va beneficia de moderinizare, iar lucrarea va fi finalizata in 30 de zile de la inceperea sa.

Program integrat de dezvoltare, la Pestera

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Pestera au suplimentat cu 25 de hectare programul de infiintare a perdelelor forestiere, aprobat prin Hotarirea de Guvern nr. 1343/2007. Secretarul Primariei Pestera, Lenuta Preda, sustine ca initial planul a vizat 50 de hectare, dar suprafata s-a marit in conditiile in care una dintre administratiile vecine nu dispunea de spatiu pentru impadurire. in alta ordine de idei, un amplu program integrat a inceput sa se desfasoare la Pestera.

Modernizarea drumurilor, in Ion Corvin

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria Ion Corvin deruleaza proiecte de modernizare a drumurilor din comuna. Unul dintre proiecte, contractat cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, are in vedere refacerea a 12 kilometri de drumuri, cu fonduri oferite de Consiliul Judetean Constanta.

Conditii moderne pentru transportul public, in Cobadin

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConditii moderne pentru transportul public, in Cobadin Consiliul Local Cobadin s-a intrunit pe 27 martie in sedinta ordinara pentru dezbaterea celor 16 proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi.

Liceul Teoretic Baneasa intra in reabilitare

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Baneasa au inceput proiectul de reabilitare si consolidare a Liceului Teoretic Baneasa. Viceprimarul din Baneasa, Ion Mocanu, a declarat ca unitatea de invatamant a fost afectata de ultimul cutremur, iar constructorii vor amplasa stalpi de rezistenta.

Constantinescu a sprijinit proiectele din Ciocarlia

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Ciocarlia au demarat programul de reabilitare si modernizare a caminelor culturale. Primarul din comuna Ciocarlia, Traian Dragomir, sustine ca initiativa apartine presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinescu.

Teren de sport multifunctional, la Aliman

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Aliman amenajeaza un teren de sport performant. Terenul este multifunctional, va fi dotat cu nocturna si gazon sintetic si se incadreaza in standardele europene. El va fi amplasat in vecinatatea scolii din Aliman si va avea o structura de aproximativ 200 de locuri.

Investitii in lacasurile de cult din Adamclisi, Zorile si Urluia

Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritataile locale din Adamclisi continua programul de reabilitare a drumurilor cu un segment de sase kilometri. Primarul din Admamclisi, Emilian Burcea, a declarat ca programul se va finaliza in mai-iunie si are o valoare de 3,5 miliarde lei, banii provenind de la Consiliul Judetean Constanta.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771