Sitirile editiei din data de 21 Martie, 2008

Mafia imobiliara si terenurile cazarmilor

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Comisia juridica a Senatului a decis ca unitatile militare dezafectate vor putea fi transferate catre administratiile locale, la cerere, in vederea efectuarii de lucrari de utilitate publica. Senatorii juristi au dat raport favorabil cu amendamente unui proiect legislativ initiat de 65 de senatori si deputati din toate partidele parlamentare, prin care se propunea exproprierea terenurilor aflate in administrarea Ministerului Apararii (MAp) si declararea acestora ca fiind de utilitate publica.

Agricultorii au protestat in fata Guvernului

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Aproape 1.000 de fermieri au protestat in fata Guvernului. Ei au cer reducerea pretului pentru motorina folosita in agricultura si plata subventiilor din fonduri europene aferente anului trecut. Agricultorii sunt nemultumiti si de intarzierea platilor reprezentand subventia la hectar. Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania vrea o intalnire de urgenta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru a-i aduce la cunostinta situatia reala din agricultura.

Sesiuni de informare a populatiei, la Silistea

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria comunei Silistea a organizat pe 19 martie, la Caminul Cultural din Tepes Voda, sesiunea de informare a cetatenilor cu privire la posibilitatile de accesare a fondurilor europene, prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013.

Eurocaravana 2008 a ajuns la Lumina

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Eurocaravana 2008 a ajuns in acesta saptamana si la Lumina, unde o comisie a Prefecturii Constanta, condusa de seful Serviciului Integrare Europeana si Cooperare Transfrontaliera, Ileana Gugoasa, a purtat discutii cu autoritati locale, oameni de afaceri si simpli cetateni, cu privire la accesarea fondurilor structurale. La intalnire au fost prezenti si specialisti ai serviciilor publice deconcentrate.

Infrastructura solida, in Albesti

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din Albesti va incepe in cursul acestei saptamani programul de alimentare cu apa a satului Cotu Vaii, in valoare de 12 miliarde lei. Potrivit afirmatiilor primarului, Marian Giscan la sfarsitul anului trecut au fost finalizate si aprobate pentru finantare mai multe proiecte.

Avans de la banci de 75% din subventia UE pentru fermieri

21 Martie 2008, adrian nicarel

Administratie localaAvans de la banci de 75% din subventia UE pentru fermieriFermierii care lucreaza peste zece hectare pot obtine un avans de 75% din valoarea subventiei UE prin credite preferentiale de la anumite banci, in conditiile in care subventia ajunge la agricultori dupa inceperea lucrarilor de primavara, informeaza Mediafax. Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) estimeaza ca va incepe plata subventiei UE pe suprafata in aceasta saptamana, procesul urmand sa fie finalizat pana la finele lui mai.

Primaria Mangalia ofera locuinte tinerilor

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRezolvarea problemelor locative ale tinerilor si persoanelor nevoiase continua sa fie o prioritate la nivelul municipiului Mangalia. Astfel, primarul Zanfir Iorgus lanseaza un nou program de constructii locuinte, in conditii foarte avantajoase, destinat tinerilor din oras.

Consolidarea falezelor, in Costinesti

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Falezele si plajele din Costinesti intra intr-un vast program de consolidare, la jumatatea lunii martie. Primarul Traian Cristea a declarat ca investitia cuprinde perimetrul situat intre zona Epava si hotarul cu localitatea Tuzla.

Dum modern intre Darabani si Valcele

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Populatia din satele Drabani si Valcele nu va mai fi izolata. Primarul orasului Negru Voda, Ion Nicolin, a declarat ca peste trei kilometri de drum au fost finalizati, iar echipele de muncitori avenseaza de la o zi la alta.

Investitii in infrastructura, la Chirnogeni

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din Chirnogeni deruleaza mai multe proiecte importante pentru comunitate. Primaria si Consiliul Local si-au propus sa investeasca in infrastructura localitatilor arondate comunei.

Sala de sport, la 23 August

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Compania Nationala de Investitii a inceput constructia unei sali de sport, in valoare de peste un milion de euro, in localitatea 23 August. Ea va fi amplasata langa baza sportiva si va fi dotata corespunzator.

Amenjarea drumurilor in Tuzla

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Tuzla vor amenja in acest an aproximativ 30 de kilometri de drumuri de pamant, iar alti doi kilometri vor fi asfaltati. Primarul din localitatea Tuzla, Avram Ghebenei, sustine ca proiectele devin realitate gratie imprumutului realizat de Consiliul Judetean Constanta pentru sprijinirea administratiilor publice locale.

Sarbatoare musulmana, la Tuzla

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSarbatoare musulmana, la Tuzla Organizatia de femei a Partidului Social Democrat Tuzla a organizat pe 19 martie o ampla actiune pentru etnicii musulmani din localitate. Evenimentul Kandil Ghegesirdquo; (Aprinderea luminii pentru Maica Domnului) a fost pregatit de presedintele Organizatiei de femei PSD Tuzla, Semi Minever si o parte a social-democratelor.

Scolile din Targusor si Mireasa, in program de reabilitare

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Targusor au prins in agenda lucrarilor pe anul in curs pietruirea drumurilor comunale, dar si reabilitarea iluminatului public. in ceea ce priveste unitatile de invatamant, incepand cu viitorul an scolar, cei 80 de copii de gradinita si din ciclul primar din localitatea Mireasa, sat arondat comunei Targusor, care invata intr-o singura cladire, isi vor desfasura orele de curs in conditii mai bune decit in prezent.

Unitatile de invatamant, prioritare la Cerchezu

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in comuna Cerchezu se afla in reabilitare trei unitati de invatamint, situate in satul resedinta de comuna si in localitatile arondate unitatii administrativ-teritoriale, Viroaga si Cascioarele. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Ion Constantinescu, la scolile cu clasele I-IV din Cerchezu si Viroaga, lucrarile de reabilitare se afla in curs de finalizare si se preconizeaza ca, in scurt timp, acestea vor fi terminate.

Casierul Primariei Pecineaga a furat doua miliarde lei

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritataile locale din comuna Pecineaga au descoperit ca bugetul primariei a fost pradat incet dar sigur in ultimii ani. O situatie fara precedent a zdruncinat comunitatea micuta, odata cu dezvaluirea faptasului. Casierul Primariei a pradat bugetul cu peste doua miliarde lei vechi. Primaria Pecineaga a chemat in judecata pe casierul Sergiu Zbant, pentru returnarea a 2007.850 lei, gaura neagrardquo; din bugetul institutiei.

Ziua Mondiala a Tetrului, celebrata la Castelu

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Scoala cu clasele I-VIII Castelu a organizat in data de 15 martie sub egida Zilei Mondiale a Teatrului activitatea extrascolara Teatrul, o lume a noastra”, coordonata de instructorul Enea Aurica si directorul unitatii de invatamant Antoneta Prodan.

Ziua Femeii, la Castelu

21 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Directorul scolii cu clasele I-VIII din Castelu, Antoneta Prodan, apreciaza ca activitatea in afara clasei si extrascolara ofera numeroase prilejuri pentru cultivarea imaginatiei, creativitatii. in cercurile de elevi se desfasoara o activitate libera, unde se pot exersa diferite metode de stimulare a imaginatiei. Se pot face multe pentru educarea spiritului creativ in scoala. Cu cat participarea elevilor, in afara orelor de curs, la activitati cu specific educational este mai mare, cu atat integrarea scolara este mai mare, intrucat prin aceste actiuni se urmareste completarea cunostintelor, dezvoltarea spiritului creativ, formarea personalitatii, trasaturi care se formeaza in scoala, dar necesita sa fie dezvoltate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771