Sitirile editiei din data de 14 Martie, 2008

Exploatatiile de stuf ameninta Grindul Lupilor

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Indiferenta cu care institutiile statului trateaza problema stufuluirdquo; din Grindului Lupilor pune in dificultate autoritatile locale din Mihai Viteazu. Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, sustine ca nu stiu sigur daca voi mai candida la Primaria Mihai Viteazu, in conditiile in care Ministerul Internelor si Reformei Administrative, dar si partidul pe care ii reprezint (n.

Colectarea Deseurilor Electrice si Electronice la Mangalia

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie desfasurata la nivel national in data de 3 noiembrie 2007 continua si la Mangalia prin campanii de informare efectuate periodic de catre angajatii primariei in scoli, pe site-ul primariei, pliante informative. Ziua de 6 a fiecarei luni a fost stabilita de administratia locala impreuna cu societatea de salubrizare pentru a colecta deseuri de echipamente electrice si electronice de la populatie in 16 puncte de colectare din oras.

Eurocaravana a ajuns la Cogealac

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Eurocaravana 2008 a ajuns saptamana trecuta, la Cogealac, unde o comisie a Prefecturii Constanta, condusa de subprefectul Adrian Nicolaescu si seful Serviciului Integrare Europeana si Cooperare Transfrontaliera, Ileana Gugoasa, au purtat discutii cu autoritati locale, oameni de afaceri si simpli cetateni, cu privire la accesarea fondurilor structurale.

Proiectele pentru dezvoltare rurala se vor depune in sesiuni lunare

14 Martie 2008, Adrian Nicarel

Administratie localain urma lansarii oficiale a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) de catre Ministerul Agriculturii, s-a stabilit modul de depunere a proicetelor din partea solicitantilor in vederea obtinerii de finantari pentru zona rurala. Proiectele in cadrul PNDR se vor depune in 7 sesiuni, primele 6 pana in luna august, iar a 7-a sesiune fiind organizata in luna noiembrie sau decembrie, in functie de fondurile ramase nealocate.

Reabilitarea caminului cultural din Vanatori

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Pecineaga incep reabilitarea caminului cultural din satul Vanatori. Imobilul va fi modernizat si dotat corespunzator. Mai mult, se vor realiza grupuri sanitare interioare si schimbarea retelei electrice.

Teren de sport la Istria

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Printre administratiile publice din judet preocupate de crearea conditiilor de dezvoltare a tinerilor se afla si cele din Istria. Primaria si Consiliul Local au intocmit documentatiile pentru construirea unui teren de sport modern, dar si amenjarea unei baze sportive la Istria.

Parcul industrial Medgidia deschis investitorilor straini

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia deruleaza proiectul Parcul Industrial Medgidia care se va construi pe o suprafata de 600 ha intre Medgidia si satul Valea Dacilor, o zona care ofera multiple facilitati din punct de vedere al localizarii geografice.

Primarul Dumitru Moinescu a castigat lupta cu Directia generala a finantelor publice Constanta

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala bull;Incompetenta sefilor liberali si lacomia functionarilor Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta sanctionata de Directia generala de solutionare a contestatiilor Primaria municipiului Medgidia a primit in anul trecut un control din partea Directiei generale a finantelor publice Constanta.

Primaria Medgidia lucreaza la reabilitarea drumurilor

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a inceput de saptamana trecuta, lucrarile de ranforsare la strazile din zona centrala a orasului. Aceste lucrari au inceput de anul trecut, dupa ce traficul greu a fost scos din oras, trafic care deteriorase grav strazile din Medgidia.Anul trecut au fost reabilitati 7 km - bulevardul Independentei, str. Lupeni, str. Romana, str. Stefan cel Mare, str. Ion Creanga, str.

In atentia proprietarilor de locuinte din blocurile cu incalzire necentralizata din Medgidia

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaLegea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, prevede reglementari juridice, economice si tehnice cu privire la infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, precum si modul de administrare si de exploatare a cladirilor de locuinte aflate in propietatea a cel putin 3 persoane fizice si juridice, de drept public ori de drept privat, inclusiv in cazul celor care au in structura lor si spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta.

Infrastructura moderna, la Sacele

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Peste 200 de reprezentante ale sexului frumos au celebrat la Sacele Ziua Internationala a Femeii. Evenimentul a fost pregatit din timp de primarul localitatii, Ion Oprea, care a invitat toate femeile la Caminul Cultural. Din programul zilei au facut parte un spectacol muzical, apreciat de participante, felictari, flori si distractie. in alta ordine de idei, Primaria si Consiliul Local Sacele vor amenja in acest an 14 kilometri de drumuri.

Bugetul local din Ovidiu suporta majoritatea investitiilor

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Populatia din orasul Ovidiu va beneficia de o retea moderna de alimentare cu apa potabila. Primarul din Ovidiu, Ion Podaru, sustine ca echipele de lucru au executat deja interventii pe primul pachet de strazi: Poiana, Trandafirului, Zefirului si Fundatura Mugurel.

Investitii de miliarde lei in Gradina si Cheia

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Gradina, intrunit in sedinta ordinara, pe 15 februarie anul curent, a decis trecerea in administrarea Consiliului Judetean Constanta a imobilului in care functioneaza Caminul Cultural din satul Gradina, aflat in domeniul privat al comunei.

Femeile din Cumpana au dat tonul distractiei

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Ziua Femeii a fost celebrata si la Cumpana. Mariana Gaju, primarul comunei, a promis in debutul intalnirii cu cele peste 300 de reprezentante ale sexului frumos din comuna ca de anul viitor, evenimentul dedicat exclusiv femeii sa se desfasoare intr-un spatiu mai incapator.

Modernizarea iluminatului public in Comana, Tataru si Pelinu

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Comana au demarat programul de pietruire a strazilor de pe raza localitatii, respectiv 12 kilometri de drum. Primarul din Comana, Antoneta Mandrescu a declarat ca programul a inceput in decembrie 2007, insa lucrarile au fost stopate in perioada ianuarie-februarie anul curent, deoarece temperaturile nu au permis continuarea activitatii.

A inceput constructia blocurilor ANL la Cogealac

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Cogealac au demarat zilele trecute lucrarile si la primele apartamente construite in sistem ANL. Este vorba despre 24 de apartamente moderne, ridicate in centrul localitatii. Primarul Ion Soare sustine ca in aceste locuinte vor locui in mare parte cadre didactice si personal din sistemul sanitar, astfel incat lipsa unei locuinte sa nu mai constituie un impediment in desfasurarea activitatii in unitatile de invatamant si cele medicale.

Sarbatoarea primaverii in General Scarisoreanu, Casicea si Amzacea

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Ziua Internationala a Femeii a constituit un bun prilej pentru Primaria si Consiliul Local Amzacea de celebrare a mamelor, sotiilor, iubitelor, surorilor. Primarul din Amzacea, Radu Constantin, impreuna cu reprezentatii unor societati comerciale au organizat petreceri distincte, in General Scarisoreanu, Casicea si Amzacea.

Podetele din Topraisar, aproape de inaugurare

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Topraisar finalizeaza lucrarile de construire a podetelor in localitatile Movilita si Biruinta. in cele doua sate Biruinta si Movilita nu a mai existat pericol de inundatii de mai bine de 30 de ani, insa ploile din 2005 au determinat administratia locala sa ia in calcul aceasta posibilitate.

Administratia din Mereni sprijina tinerii

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Conditiile de viata din mediul rual nu sunt intotdeauna prielnice tinerilor. Lipsa institutiilor culturale, a banilor si a locurilor de munca sunt doar cateva dintre gravele probleme ale tinerilor de la tara.

Doua proiecte importante la Baraganu

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Baraganu lucreaza la intocmirea documentatiei pentru doua proiecte importante: pe de-o parte apa si canalizare, iar pe de alta parte pietruirea de drumuri. in ceea ce priveste apa si canalizarea, primarul din Baraganu, Constantin Bentea, sustine ca proiectul va fi depus pana la sfarsitul lunii pentru accesarea fondururilor in baza Programului National de Dezvoltare Rurala.

Burse pentru elevii din mediul rural

14 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul privind acordarea burselor pentru elevii care au obtinut cele mai bune rezultate la invatatura in fiecare clasa de gimnaziu din mediul rural a continuat cu alte 14 localitati din judet. Din cei peste 1.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771