Sitirile editiei din data de 1 Noiembrie, 2006

"Scoala dintre canale" la standarde ocidentale

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaAsa mai este cunoscuta Scoala Generala Nr. 1 din comuna Poarta Alba, care este compusa din doua corpuri de cladire: corpul A, construit in 1983, cu patru sali de clasa unde invata cei 147 de elevi ai claselor I-IV, si corpul B, cu o vechime de 117 ani, reabilitat recent la standarde europene, unde invata elevii claselor V-VIII, atat din localitate cat si din satul Galesu.

SPORTIVII DIN CERNAVODA LA LOC DE CINSTE

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

SportLuna octombrie a fost o luna favorabila obtinerii unor performante bune pentru sportivii sectiei de atletism a C.S.Axiopolis Sport Cernavoda, care au participat la doua competitii interjudetene. Dupa ce in numarul trecut v-am prezentat rezultatele obtinute la concursul interjudetean Cupa Ialomitei”, in numarul de azi va prezentam rezultatele obtinute la concursul interjudetean intitulat Memorialul Marius Petrescu ”, desfasurat in municipiul Calarasi.

Gigacaloria la Cernavoda ramane la acelasi pret ca anul trecut: 697.000 de lei vechi

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliului Local Cernavoda s-a intrunit pe data de 31.10.2006 pentru a dezbate 22 de proiecte de hotarare , initiate de catre primarul urbei noastre, Gheorghe Hansa. Printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi am putea enumera proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe anul 2006, stabilirea pretului local al energiei termice, Gheorghe Hansa a declarat ca pretul energiei termice pentru locuitorii din Cernavoda nu a fost modificat, el fiind in continuare de 697.

Seminar adresat oamenilor de afaceri, autoritatilor publice locale, asociatiilor profesionale si patronale la Cernavoda

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria Cernavoda a gazduit in data de 31 octombrie 2006, orele 18.00, seminarul cu tema: "CONCURENTA SI AJUTOARELE DE STAT iN CONTEXTUL ADERaRII ROMaNIEI LA UNIUNEA EUROPEANa". Seminarul s-a adresat in principal mediului de afaceri, autoritatilor publice locale, asociatiilor profesionale si patronale si mass-media. Evenimentul si-a propus sa vina in sprijinul societatilor comerciale, intreprinzatorilor si organizatiilor patronale si profesionale din judetul Constanta in vederea desfasurarii activitatii pe Piata Unica Europeana, prin informatii practice si utile necesare pentru a face fata rigorilor si competitiei generate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

COMUNITATEA AROMĀNA TRECUT SI PREZENT

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ReportajeRECOLONIZAREA AROMaNILOR iN DOBROGEA A doua colonizare sau recolonizare a macedo-aromanilor a avut loc in anul 1940. in acest an Romania a pierdut Basarabia si Bucovina (prin dictatul de la Moscova din 26 iunie 1940) teritoriul de nord-vest al Transilvaniei (prin dictatul de la Viena din 30 august 1940), si Cadrilaterul (prin tratatul de la Craiova din 7 septembrie 1940).

Scolile din Medgidia pregatite pentru iarna

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a realizat in ultima perioada mai multe lucrari de investitii in unitatile de invatamant din Medgidia. Aceste investitii au urmarit pregatirea centralelor termice si a instalatiilor, pentru incalzirea pe timpul iernii. A fost alocata suma de 1.135.000 lei pentru modernizarea centralelor termice ale scolilor nr.2 si Spirul Haret din zona nord, nr. 4 din zona est, nr.

Politia comunitara din Megdidia in slujba cetatenilor !

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaInfractori prinsi in flagrant in ziua de 15 octombrie Gian Mustafa a fost surprins in timp ce sustragea placi din gardul scolii generale nr.7. In aceeasi zi, au fost prinsi Sapabani Amet si Dumitru Dinca in timp ce sustrageau criblura cu autorurismul CT 23 STX din curtea statiei Reizer.

MEDGIDIA pe locul 20 in TOP 50 orase din Romania in care sa locuiesti

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala Ziarul Capital a realizat de curand un studiu privind conditiile de viata oferite locuitorilor de orasele din Romania . Au fost 24 de criterii care au luat in calcul necesitatile unei familii din clasa medie, de la un loc de munca adecvat si bine remunerat pana la existenta unor posibilitati cat mai diverse de petrecere a timpului liber si de la nevoia de a se deplasa rapid in tara si strainatate pana la dorinta de duce o viata sanatoasa si linistita.

Medgidia se dezvolta, Medgidia va deveni un oras bogat cu o comunitate unita.

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii strazilor Panairului, Izvorului, Moldovei au acum canalizare menajera.Se lucreaza in cartierul nou din zona de est la reteaua de apa canalizare.S-a executat retea de canalizare pluviala pe strada Viilor.

Locuinte noi in Medgidia

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala in Medgidia sunt in constructie 2 blocuri de locuinte cu finantare privata, in zona nord a municipiului. Blocurile C1 si C3 de pe strada Independentei sunt in lucru si vor fi gata anul viitor. Cele aproximativ 200 de locuinte vor putea fi achizitionate cu credit ipotecar.

In atentia solicitantilor de ajutoare pentru incalzirea locuintei

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localain conformitate cu O.U.G. nr.57/2006, familiile si persoanele singure ale caror venit mediu lunar/membru de familie este de pana la 500lei, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat sau gaze naturale beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei.

Directia pentru administrarea domeniului public si privat va comunica urmatoarele:

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localain data de 09.11.2006,ora 10.00 se va organiza licitatie pentru vanzarea a patru loturi de casa pe strada Panselutelor. in data de 14.11.2006,ora 10.00 se va organiza licitatie pentru concesionarea unor loturi de casa in zona Est.

In atentia administratorilor/presedintilor asociatiilor de proprietari/chiriasi

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaLunar, pana la data de 3 a lunii, reprezentantul furnizorului de energie termica impreuna cu reprezentantul asociatiei de proprietari/chiriasi, dupa caz, stabilesc consumul general de energie termica, prin incheierea unui process-verbal.

Cogenerarea - nu doar promisiune !

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localain luna decembrie Primaria Medgidia v-a organiza licitatie pentru achizitia unei unitati de cogenerare ce va deservi centralele termice 10, 12, 16, 17 din zona de nord. Investitia va fi suportata din bugetul local si bugetul de stat. Cogenerarea reprezinta cel mai modern si eficient sistem de incalzire centralizata existent in acest moment la nivel mondial. Acest nou procedeu inseamna furnizarea simultana a energiei termice si a energiei electrice la preturi mici.

Panairul a venit ! Panairul a trecut !

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie localaCea mai veche sarbatoare dobrogeana, Panairul a renascut de anul trecut la Medgidia. La marginea asezarilor, in spatii largi, se intalneau oamenii nu doar pentru a face comert ci si pentru a se distra.

VIZITA SENATORULUI CONSTANTIN D. ONACA LA CERNAVODA

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Reportaje in data de 17.10.2006, senatorul Constantin D. Onaca a facut o vizita la Cernavoda. Acesta a fost invitat la o sedinta in incinta primariei avand astfel ocazia de a cunoaste Strategia de Dezvoltare locala a orasului Cernavoda. De asemenea, la sedita au asistat jurnalisti din presa scrisa din Bucuresti. Sedinta a fost deschisa de catre domnul senator Onaca, cu un discurs de multumire pentru invitatie afirmand faptul ca datoria sa este de a promova valorile europene, si de a evalua oportunitatile neexploatate la maxim.

CERNAVODA VA AVEA O SOSEA DE CENTURA

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala Lucrarea pentru soseaua de centura a inceput din data de 03.07.2006. Aceasta porneste de la strada Salciei si se termina la drumul judetean 223 Cernavoda - Seimeni. Lucrul la aceasta sosea a inceput datorita solicitarilor din partea locuitorilor din strada Seimeni - Dependentei, datorita faptului ca locuintele aveau probleme din cauza traficului.

ACTIVIATEA POLITIEI COMUNITARE LA CERNAVODA PARE SA-I MULTUMEASCA PE CETATENI

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

Actualitate Prin Hotararea Consiliului local nr.162 din septembrie 2005 a fost adoptat Regulamentul de Organizare si functionare a Politiei Comunitare ca serviciu public - local, specilizat, care sa functioneze efectiv incepand cu data de 1.

Soferii isi rup masinile in gropile Medgidiei

Noiembrie 2006, Bogdan Chirita

ReportajePana se va incheia racordarea orasului la reteaua de gaz Medgidia in transee Daca esti sofer, Medgidia este un oras prin care nu ar trebui sa treci cu masina. Daca insa esti sofer si locuiesti in Medgidia, inseamna ca ai un mare ghinion, caci trebuie sa-ti lasi masina acasa, pentru ca gropile din carosabil sunt un dusman de temut.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771