Sitirile editiei din data de 7 Martie, 2008

Legea votului uninominal a trecut de Parlament

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege cu 231 de voturi pentru”, 11 impotrivardquo; si 16 abtineri. Urmatorul pas este ca proiectul de lege sa ajunga pe masa sefului statului, care are la dispozitie 30 de zile pentru a promulga legea sau pentru a o trimite la reexaminat.

Sefii consiliilor judetene, alesi prin vot uninominal

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCamera Deputatilor a adoptat cu larga majoritate amendamentul PSD depus la proiectul de lege privind votul uninominal prin care si presedintii de consilii judetene vor fi alesi prin acest tip de scrutin.Amendamentul pesedist respins in comisie a fost acceptat de plenul Camerei cu 132 de voturi pentru, 42 impotriva si 62 de abtineri.PNL, UDMR, PC si PRM anuntasera ca se opun acestui amendament, invocand eventualitatea atacului la CCR.

Scoala de Arte si Meserii Crucea obtine succese sportive

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala intrecerile sportive intre elevii scolilor de arte si meserii a continuat si la sfarsitul saptamanii trecute cu competitia Directiei Judetene de Sport si a Inspectoratului Judetean Scolar Constanta.

Fuego a concertat la Crucea

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul din localitatea Crucea, Gheorghe Frigioi, a organizat un eveniment special la Caminul Cultural cu ocazia Zilei 1 Martie. Martisorul a adus femeilor din Crucea si satele invecinate un spectacol la care au luat parte si invitati speciali: reprezentati ai Consiliului Judetean Constanta, dar si numerosi primari.

Traditii si obiceiuri de primavara, la Castelu

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in data de 28 februarie, la scoala din Castelu s-a desfasurat editia a III-a a activitatii Din Cufar Dobrogean”, activitate coordonata de director, Antoneta Prodan de la Scoala cu clasele I-VIII Castelu.

"Eco Martisor - 2008"

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in data de 29 februarie 2008, s-a desfasurat activitatea interinstitutionala ECO MARTISOR 2008rdquo; , activitate coordonata de profesorul Vasilescu Rodica de la Colegiul Tehnic Nicolae Titulescurdquo; din Medgidia.

Curatenie de primavara la Topalu

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaCuratenie de primavara la Topalu Autoritatile locale din Topalu au demarat campania de igienizare a comunei si a satului Capidava. Primarul din Topalu, Gheorghe Murat, sustine ca in paralel se desfasoara programul de introducere a retelei de iluminat public pe strazile unde nu existau lampi. Amplasam aproximativ 50 de lampi pe strazile Randunelelor, Morii, Dunarii, Trandafirului, Dealului, Harsovei si intersectiei Bujorului cu Nufarului.

Consiliul Local Horia, actionar unic al Gospo Serv Horia SRL

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala incepand cu 3 martie, in comuna Horia s-a infiintat societatea comerciala Gospo Serv Horia SRL, al carei actionar unic este Consiliul Local. Primarul din localitatea Horia, Gigel Sava, sustine ca la nivelul Primariei exista Serviciul de Gospodarie Comunala, dar acesta nu putea efectua activitati cu profit.

Amenjarea infrastructurii in Ghindaresti

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Ghindaresti deruleaza in aceasta perioada proiectul de amenjarea a drumurilor comunale. Utilajele lucreaza pe strazile Viilor, 500 metri patrati, Sudului, 500 metri patrati, Plantelor, 480 metri patrati, Manole-280 metri patrati, Crinului-300 metri patrati si Gradinilor-200 metri patrati.

Niculae Berbec- "Primar de patru stele"

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAsociatia Comunelor din Romania (ACoR) a acordat la sfarsitul lunii februarie diplome de excelenta si trofee celor peste 700 de primari locali aflati la al treilea sau al patrulea mandat. Diplomele de excelenta, intitulate pentru prima data Nicolae Sabau, au fost inmanate de presedintele ACoR, Emil Draghici, unui numar de 10 edili din tara printre care si primarului comunei Cumpana, Mariana Giju, vicepresedinte al ACoR.

Reparatii capitale la caminul cultural din Saraiu

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din Saraiu amenajeaza caminul cultural din localitate. Primarul din Saraiu, Vasile Bejan, a declarat ca lucrarea implica inlocuirea acoperisului, usilor, ferestrelor, montarea unui tavan fals, centrala termica etc.

Proiecte de zeci de miliarde lei, la Pantelimon

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul localitatii Pantelimon, Vasile Neicu, sustine ca principalul obiectiv este introducerea sistemului de canalizare si apa potabila in program non-stop. Seful administratiei publice locale apreciaza ca este nevoie de forarea a trei puturi la cinci kilometri de comuna Pantelimon pentru a face fata consumului de apa. El a specificat ca lucrarea implica si schimbarea conductei de apa, veche de peste 40 de ani, iar valoarea totala atinge 45 miliarde lei.

Sarbatorirea Zilei Femeii si a Barbatului, la Garliciu

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Garliciu au finalizat imprejmuirea scolii si gradinitei din localitate. Primarul din Garliciu, Constantin Cimpoiasu, a declarat ca reabilitarea gradinitei a fost efectuata in urma cu doi ani, iar unitate dispune de cele mai noi dotari.

Servicii de calitate pentru cetateni

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a infiintat in anul 2005 Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanei prin unirea biroului de stare civila din cadrul Primariei cu fosta Formatiune Informatizata a Persoanei din subordinea Politiei municipiului. Acest serviciu functioneaza in strada Republicii intr-o cladire pe care Primaria a renovat-o si modernizat-o complet. in vederea realizarii obiectivelor, s-au efectuat investitii si de natura tehnica, respectiv calculatoare, imprimante, xerox, aparat foto.

In Medgidia Primaria creaza locuri de petrecere a timpului liber

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Pentru ca vine primavara, Primaria Medgidia a venit in intampinarea cetatenilor si a luat initiativa amenajarii unor locuri de petrecere a timpului liber. De aceea, in prezent se lucreaza in mai multe zone ale orasului la amplasarea unor chioscuri din lemn care vor fi amenajate cu masute, bancute, dozatoare pentru cafea si ceai.

Medgidia va avea un sistem de colectare si transport deseuri

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia deruleaza proiectul Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri PHARE 2004.rdquo; Proiectul are drept scop, reabilitarea si modernizarea platformelor de depozitare a gunoiului de la asociatiile de proprietari si din satele Valea Dacilor si Remus Opreanu.

Perspective de dezvoltare la Medgidia o fabrica de polimeri se va construi in curand

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in zona industriala est, in vecinatatea portului Medgidia, se va amplasa o fabrica de productie polimeri care va aduce peste 120 de locuri de munca in Medgidia. Fabrica va produce materie prima pentru obtinerea polistirenului, material utilizat pe scara larga in industrie si in termoizolatii in constructii.

Carnavalul Dragobetului, la Silistea

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Odata cu aparitia primelor semne ale primaverii si a sarbatorii dragostei la romani ,,Dragobetele,, ,profesorii scolii din Tepes-Voda au organizat un Carnaval cu elevii claselor V-VIII. Evenimentul a oferit posibilitatea elevilor sa se costumeze in diverse personaje care mai de care mai inedite, provocandu-le imaginatia si dand o nota de veselie pe tot parcursul activitatii.

Investitii in gradinitele din Nicolae Balcescu si Dorobantu

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Nicoale Balcescu reconstruiesc gradinita din satul Dorobantu. Primarul comunei Nicoale Balcescu, Paul Mocanu a declarat ca din bugetul local s-a alocat 50.000 lei in acest scop, iar Consiliul Judetean Constanta a mai alocat 150.

Viceprimarul din Cuza Voda a demisionat

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Viceprimarul comunei Cuza Voda, Vasile Banu Cojocaru, si-a dat demisia din functie pe 1 martie, postul urmind sa fie declarat vacant in prima sedinta de Consiliu Local, care va avea loc dupa 15 martie.

Locuinte ieftine pentru tineri

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in recenta sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Constanta (CJC), consilierii judeteni si-au dat acordul pentru participarea CJC la proiectele derulate de Primarile Constanta, Murfatlar si Cumpana, privind construirea de locuinte ieftine pentru tineri, destinate cumpararii.

Administratia locala din Mangalia este alaturi de varstnici

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Persoanele care implinesc varsta de 70 de ani primesc incepand din acest an suma de 300 lei din partea administratiei locale, conform unei hotarari de consiliu aprobata la sfarsitul lui 2007. Tot ceea ce trebuie sa faca persoanele care au implinit varsta de 70 de ani, este sa se prezinte la primarie cu certificatul de nastere in original si copie a acestuia. Conform unei hotarari de consiliu local, la Mangalia sunt sarbatorite incepand din anul 2004 si familiile care implinesc 50 de ani de casnicie, precum si persoanele care au implinit varsta de 80 de ani, cu suma de 100 lei.

Scoala nr.3 din Mangalia va avea o sala de sport

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Scoala generala nr.3 din Mangalia a intrat inca de anul trecut intr-un proces de reparatii capitale. Finantarea de 16 miliarde de la bugetul de stat a permis efectuarea lucrarilor de consolidare si modernizare a instalatiilor termice, electrice si sanitare, modernizari ale salilor de cursuri, lucrari de finisare interioare si exterioare ale constructiei.

Caminul de batrani din Mangalia se extinde cu fonduri europene

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain ultima sedinta a Consiliului Local Mangalia a fost aprobata sustinerea proiectului laquo;inbunatatire conditii de functionare in Camin pentru persoane varstnice in municipiul Mangalialaquo;, pe programul Phare 2004-2006 Coeziune Economica si Sociala, Servicii Sociale. Proiectul propune cresterea numarului de locuri existente prin extinderea Centrului destinat persoanelor varstnice din Mangalia. Caminul are in prezent o capacitate de 16 locuri si gazduieste persoane cu varste cuprinse intre 51 si peste 100 de ani.

Femeile din Tortoman, in pelerinaj la manastirile dobrogene

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Organizatia de femei a PSD Tortoman organizeaza un pelerinaj la manastirile Dervent si Sfantul Andrei cu ocazia Zilei Internationale a Femeii. Fondurile sunt asigurate de presedintele organizatiei comunale PSD Tortoman, Gheorghe Panait.

Modernizarea caminelor in Dunarea si Seimeni

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Seimeni au demarat programul de reabilitare a retelelor de apa potabila in Dunarea si Seimeni. Reprezentatii Primariei sustin ca se inlocuieste conducta veche de fiern cu instalatii din material plastic si se vor fora doua puturi.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771