Sitirile editiei din data de 29 Februarie, 2008

Front comun pnetru salvarea speciilor protejate

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateWorkshop-ul Grupului International de Lucru Pentru Protectia Gastei cu gatul rosu s-a desfasurat la Constanta, in perioada 26-28 februarie. Workshop-ul a fost organizat in cadrul Proiectului LIFE imbunatatirea conditiilor de iernat pentru gasca cu gatul rosu la Techirghiol”, derulat de catre Directia Apelor Dobrogea Litoral, Societatea Ornitologica Romana si Primaria Techirghiol.

Motiunea PSD "cresterea preturilor", adoptata in Senat

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaSenatorii au adoptat motiuniea simpla initiata de PSD "Stop degradarii nivelului de trai! Stop iresponsabilitatii din sectorul energeticrdquo;. Dupa votul din plen, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu a anuntat ca punctele finale ale motiunii, care vor fi publicate si in Monitorul Oficial, sunt obligatorii pentru Guvern. Senatorii PSD, PD-L si PC au votat in favoarea motiunii, in timp ce reprezentantii PNL si UDMR au votat impotriva.

Instalatia de apa din Rasova, aproape de inaugurare

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Rasova vor inaugura pe 30 mai reabilitarea instalatiei de apa potabila. Primarul comunei Rasova, Mihalache Neamtu, sustine ca lucrarea a fost prioritara pentru administratia locala deoarece reteaua de apa si canalizare era deosebit de veche, cu conducte de circa 40 de ani.

Drumuri fara noroaie in Negureni, Faurei si Tudor Vladimirescu

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Viceprimarul orasului Baneasa, Ion Mocanu, sustine ca administratia publica si Consiliul Local au demarat programul initiat de Consiliul Judetean Constanta Scoaterea satelor din noroaierdquo;. Secundul din administratia publica a declarat ca actiunea s-a finalizat in satul Tudor Vladimirescu, iar in Faurei s-a realizat in proportie de 75%. Echipa de lucru va trece apoi la ultimul sat, Negureni.

Balul Primaverii, la Saligny

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Saligny organizeaza pe 9 martie, la Caminul Cultural din Faclia Balul Primaverii. Primarul din localitatea Saligny, Gabriel Tatulescu, a declarat ca evenimentul este asteptat de tinerii care vor participa in numar mare.

Centru civic in memoria lui Dan Spataru, la Aliman

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Dupa investitiile in invatamant, Primaria si Consiliul Local Aliman investesc in institutiile de cult. Primarul din localitatea Aliman, Gheorghe Topalu, sustine ca pentru reabilitarea celor trei biserici Consiliul Local a alocat 700 milioane lei, bani proveniti din bugetul Consiliului Judetean Constanta. in afara lucrarilor de igienizare pe care le realizam in aceasta perioada, vom infrumuseta si localitatea.

Memoriu pentru impaduirea vailor din Pestera

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Pestera a aprobat pe 14 februarie, in sedinta extraordinara, hotararea privind infiintarea unor perimetre forestiere. Consilierii au decis inpadurirea a 50 de hectare, reprezentand teren agricol avand categoria de folosinta pasune”, parte din domeniul privat al comunei.

Reabilitarea caminului cultural, in Castelu

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Modernizarea centrului cultural din localitatea Cstelu se afla pe ultima suta de metri. Autoritatile locale au dorit sa transforme vechea cladire intr-un camin modern, potrivit normelor, iar in acest sens au sustinut din fonduri proprii lucrarea. in plan au fost incluse inlocuirea mozaicului cu gresie, renovarea interioara, inlocuirea acoperisului dar si a pardoselei. Tot din fonduri proprii am achizitionat 300 de scaune si am curatat exteriorul cladirii pana la caramida.

Soseaua de centura si autostrada

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

ActualitateDirectorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Jean Paul Tucan, sustine ca lucrarile la autostrada incep in aprilie, iar in termen de 24 de luni Autostrada Soarelui va fi gata. in ceea ce priveste cea de-a doua mare lucrare, soseaua de centura, lucrarile sunt in grafic.

Interviu cu directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP), Jean Paul Tucan

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

InterviuriReporter: Cine sunteti si de cum ati reusitrdquo; sa starniti valul de antipati in scurta perioada de cand sunteti numit la conducerea institutiei?Jean Paul Tucan: Nu consider ca am starnit valuri de antipati.

Premii de excelenta pentru elevii din Medgidia

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria Medgidia acorda din anul 2006, 15 Burse de merit pentru elevii si studentii din Medgidia care obtin rezultate foarte bune la invatatura dar au nevoie de sprijin financiar pentru aceasta. Pana in prezent sunt ocupate 13 locuri pentru invatamantul preuniversitar si 1 loc pentru invatamantul universitar.

La Medgidia se va deschide o fabrica de aliaje din aluminiu

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in Medgidia se va deschide in scurt timp o fabrica de aliaje din aluminiu. Aceasta va fi amplasata pe strada Silozului, in zona industriala nord, aproape de intersectia acesteia cu drumul national DN 22 C Constanta Bucuresti, pe o suprafata de 38.

Primaria Medgidia - Transparenta - Deschidere - Respect pentru cetateni

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Medgidia - Transparenta - Deschidere - Respect pentru cetateni in sedinta consiliului local de saptamana trecuta, au fost prezentate si rapoartele privind organizarea celor doua evenimente importante ale Medgidiei, Panairul si Festivalul Dan Spataru.

Apa la Valea Dacilor, un vis devenit realitate !

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

SocialSaptamana trecuta la Medgidia s-a desfasurat sedinta ordinara a consiliului local din aceasta luna. O sedinta furtunoasa dar care s-a terminat cu bine pentru ca intotdeauna binele invinge raul. Dupa cum stiti, de ceva vreme, in sedintele consiliului local, o parte dintre consilieri (este vorba si de fostii edili ai Medgidiei) se opun fara motive legale proiectelor de dezvoltare ale Medgidiei initiate de primarul Dumitru Moinescu si sustinute de majoritatea consilierilor locali.

Primaria Medgidia certificat de calitate ISO 9001/2001

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain scopul realizarii unei imbunatatiri continue a performantei Primariei Municipiului MEDGIDIA, inclusiv in domeniul calitatii serviciilor precum si pentru cresterea continua a eficacitatii in satisfacerea cerintelor cetatenilor municipiului, conducerea Primariei Municipiului MEDGIDIA a decis adoptarea unui sistem de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardului SR EN ISO 9001/ 2001- Sisteme de management al calitatii.

Proiect transfrontalier Adamclisi-General Toshevo

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Adamclisi, in parteneriat cu Municipalitatea General Toshevo, Bulgaria si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Constanta intentioneaza sa obtina finantarea proiectului Mediul rural transfrontalier - un teritoriu de actiune colectivardquo;.

Autoritatile s-au intilnit cu cetatenii

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPe intreg parcursul lunii februarie, primarul municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, a avut mai multe intalniri cu presedintii asociatiilor de proprietari impreuna cu reprezentanti ai societatii furnizoare de energie termica, RAJA, societatii de salubrizare, A.

Casa Judeteana de Pensii, la Mangalia

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru a veni in sprijinul pensionarilor din municipiul Mangalia si din imprejurimi, reprezentantii Casei Judetene de Pensii Constanta se vor deplasa la Mangalia unde vor acorda audiente pe problema pensionarii, si pentru obtinerea ajutorului lunar pentru sotul supravietuitor.

Proiectul portul turistic Mangalia premiat de revista Vacante si Calatorii

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Municipiuliui Mangalia a primit premiul pentru proiectul portului turistic Mangalia in cadrul Galei Superlativele Turismului Romanesc organizata pe 23 februarie, la Iasi, de revista Vacante si Calatoriirdquo;.

Cartier rezidential, la Cobadin

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii locali din Cobadin au adoptat saptamana trecuta mai multe proiecte de hotarari, in sedinta ordinara. Primul punct al ordinii de zi a vizat trecerea terenurilor fostului CAP in domeniul privat al localitatii, conform planurilor de situatie din anexa.

Parcuri in Galesu si cartierul Via

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Localitatea Poarta Alba se pregateste de primavara. Angajatii Serviciului de Gospodarire Comunala din Primaria Poarta Alba au iesit pe strazi, iar comuna se destinde dupa lunga iarna. Primarul din localitatea Poarta Alba, Niculae Sant-Ion, sustine ca pentru efectuarea actiunii de igienizare Consiliul Local a alocat 400 milioane lei.

Scoala ultra-moderna in satul Raristea

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Social Primaria si Consiliul Local Ion Corvin vor inaugura in curand unitatile de invatamant reabilitate. Primarul localitatii Ion Corvin, Marcela Radulescu, sustine ca elevii scoalii din satul Raristea meritau sa invete in conditii mult mai bune. Vechea unitate este deosebit de moderna, iar incalzirea se realizeaza prin pardoseala. Cele doua clase dispun de cele mai moderne dotari: in incaperea in care vor invata prescolarii peretii sunt pictati cu cele mai cunoscute persoanje din desene animate, iar in clasa in care invata copii I-IV constructorii au pictat atat notele muzicale, cat si figurile geometrice, culorile curcubeului etc.

Investitii in unitatile de invatamant din Ciocarlia

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in unitatile de invatamint din comuna Ciocirlia se afla in derulare lucrari de reparatii capitale pentru asigurarea unor conditii mai bune in desfasurarea actului educational. Proiectele se deruleaza prin Hotarirea Guvernului nr.

Primarii fac "Agenda comunelor"

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Agenda comunelor din Romania pentru anul 2008 va fi aprobata si prezentata cu prilejul celei de-a XI-a sesiuni ordinare a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), care va avea loc in perioada 24 - 28 februarie, la Bucuresti. Potrivit afirmatiilor presedintelui ACoR Constanta, Mariana Gaju, agenda reprezinta un document de referinta atat pentru administratia publica centrala, cat si pentru cea locala, care include programele de dezvoltare a spatiului rural, in concordanta cu principiile prevazute in Recomandarea Adunarii Parlamentare nr.

Impaduriri masive in teritoriu

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala O echipa formata din reprezentanti ai Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Constanta, Directiei Silvice, Agentiei de Protectia Mediului, AN de imbunatatiri Funciare - Sucursala Teritoriala Dobrogea, Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara si ai Prefecturii s-a deplasat in perioada 21-22 februarie, in mai multe localitati.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771