Sitirile editiei din data de 22 Februarie, 2008

Caravana fondurilor structurale strabate Constanta

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Prefectura organizeaza in aceasta perioada actiuni de informare a autoritatile locale cu privire la accesarea fondurilor structurale, sub egida Caravana Fondurilor Structuralerdquo;. Subprefectul Adrian Nicolaescu a deschis seria sesiunilor de informare in comuna Saligny, unde vor participa reprezentanti ai localitatilor membre ale Grupului de Actiune Locala Cernavoda, din care fac parte localitatile: Cernavoda, Saligny, Rasova, Seimeni si Aliman.

Geoana scapa fraile PSD, Nastase revine in forta

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Fostul premier Adrian Nastase a anuntat ca si-a depus, la Secretariatul general al PSD, dosarul de candidatura la functia de presedinte al Consiliului National al partidului. in urma cu circa doua saptamini, Nastase a afirmat ca va candida la aceasta functie daca va constata ca exista "suficient suport pentru o astfel de idee".

Stimularea micilor intreprinzatori, in Crucea

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii locali din Crucea au aprobat pe 14 februarie patru proiecte importante pentru comunitatea locala. Hotararile, initiate de primarul din localitatea Crucea, Gheorghe Frigioi, sprijina dezvoltarea economica a localitatii, activitatile scolare dar si tinerele cupluri.

Investitii in infrastrcuctura din Albesti

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Albesti demareaza incepand cu 1 martie lucrarile de impietruire si tratament dublu bituminos pe strazile: Ulmului, Nucului (platforma de gunoi), Agricultorului (in zona moara), Florilor (biserica si dispensar veterinar), Ion Necu (inclusiv puturi de apa, stadion, cimitir turcesc), Unirii (gradinita), Cismelei (geamia turceasca), Soveja (dispensarul uman), 1 Decembri (drum ce face legatura cu DJ 391 Albesti-Mangalia), Mihai Viteazu, care face legatura cu acelasi DJ 391, Ion Creanga (cimitirul din cartierul vechi), Matei Basarab-care asigura legatura cu DL 391 Albesti-Mangalia-Cotu Vaii.

23 August va avea centru de sanatate

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul localitatii 23 August, Mugurel Mitrana, apreciaza ca 2008 este un an propice investitiilor. in localitate se vor derula zeci de proiecte, atat cu finantare locala, cat si cu fonduri oferite de Guvern.

Reabilitarea felezei din Tuzla

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProcesul de eroziune a falezelor, in special in zonele in care nu exista lucrari de consolidare a acestora, s-a accelerat foarte mult in acest sezon. in urma furtunilor produse in sezonul rece 2007/2008, procesul de prabusire a falezelor s-a reactivat.

Programul National de Dezvoltare Rurala a fost aprobat

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaMiercuri 20 februarie 2008, Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 2013 al Romaniei a fost aprobat de reprezentantii celor 27 state membre din cadrul Comitetului de Dezvoltare Rurala, parte a Comisiei Europene cu responsabilitati in acest domeniu.

"Daca ati uitat, va reamintim ce am realizat in ultimii 3 ani si jumatate!"

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDaca ati uitat, va reamintim ce am realizat in ultimii 3 ani si jumatate ! ILITAREAm renovat Complexul SportivAm reabilitat sala sporturilorAm sprijinit echipa de handbal masculin care a ajuns in Liga nationala Complexul sportiv a primit numele fostului primar Iftimie Ilisei Poze Copiii nostri invata acum in conditii civilizate pentru ca am investit in schimbarea tamplariei cu tamplarie PVC, am renovat fatadele in culori placute , am introdus sistemul de supraveghere video, am modernizat centralele termice si am introdus sistemul de incalzire pe baza de gaze naturale.

Indragostitii anului 2008 la Medgidia

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Ziua de 144 februarie este cunoscuta ca fiind ziua universala a indragostitilor. Ce ar putea fi mai dragut decat o zi speciala dedicata dragostei, in care sa poti spune iubitului, sotului, fratelui, mamei cat de mult ii iubesti ? Primaria municipiului Medgidia a organizat mai multe evenimente dedicate dragostei.

Sedinta Consiliului local Medgidia luna februarie

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local Medgidia s-a intrunit joi 21 februarie in sedinta ordinara a lunii februarie. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investitii Construire infastructura rutiera pentru dezvoltarea afacerilor transfrontaliere Romania Bulgaria.

Hipodromul de la Mangalia, promovat international

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Secretarul de stat in cadrul Ministerului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL), Lucia Morariu, a continuat, saptamana trecuta, seria intilnirilor de pe litoral cu privire la pregatirea sezonului estival.

Imbatraneste Constanta

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Judetul Constanta se afla in plin proces de imbatrinire demografica, desi, la nivel national, nu detinem o cota alarmanta de populatie virstnica. Fata de restul tarii se apreciaza ca imbatrinirea populatiei constantene are o intirziere de 10 ani.

Indemnizatii duble pentru prizonierii de razboi si persecutatii politici

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Sport Alocatiile acordate persoanelor persecutate din motive politice de regimul comunist, precum si cele alocate prizonierilor de razboi si deportatilor in strainatate vor fi majorate cu 90%, a anuntat ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Pentru fiecare an de detentie, stramutare in alte localitati, deportare sau prizonierat se vor plati 200 lei, iar pentru fiecare an de internare abuziva in spitalele de psihiatrie sau de stabilire a domiciliului obligatoriu se vor plati 100 lei.

Examen pentru polititi comunitari, in Pecineaga

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Pecineaga organizeaza pe 6 martie un examen pentru angajarea politistilor comunitari. Primarul din Pecineaga, Niculae Stan, a declarat ca sapte locuri sunt scoase la concurs, iar salariile oferite sunt atractive.

Proiecte de pentru salvarea cainilor fara stapan, la Mangalia

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Asociatiile pentru protectia animalelor din Mangalia au demarat in urma cu doua saptamini o serie de actiuni de protest pentru a trage un semnal de alarma asupra numarului mare de caini care sint omorati anual in Mangalia. in timp ce reprezentantilor asociatiilor sustin ca in fiecare an sant eutanasiati 1.000 de caini de catre reprezentantii Serviciul Public Crese, Asistenta Sociala, Cultura, Sport, Igiena Publica (SPCASCSIP) din cadrul Primariei Mangalia, directorul SPCASCSIP, Ionut Vaidea, spune ca in biobaza de la Mangalia sant eutanasiati doar ciinii grav bolnavi.

Impadurire masiva la Castelu si Nisipari

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Castelu s-a intrunit pe 19 februarie in sedinta ordinara, iar pe ordinea de zi a dezbaterii au figurat 11 proiecte. Primul proiect de hotarare s-a referit la aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al comunei Castelu pe anul 2008 si a fost urmat de proiectul privind aprobarea accesarii uni credit in valoare de patru miliarde lei pentru constructii alei pietonale in satul Nisipari.

Gradina, un paradis in Romania

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Potentialul turismului din zona aferenta comunei Gradina este foarte mare. Istoria si-a lasat amprente peste tot, cu o densitate rar intalnita in alte zone ale tarii. Cheile Dobrogei este un minunat colt de natura care reprezinta o rezervatie naturala complexa (botanica, geologica, paleontologica si peisagistica), se intinde de-a lungul Vaii Ciorilor (sau Valea Seaca) care, la iesire din Cheile Dobrogei, la marginea satului Cheia, se varsa in Paraul Casimcea, cel mai important rau din zona.

Dublarea conductei de apa potabila, in Cuza Voda

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in localitatea Cuza Voda au inceput procedurile pentru dublareardquo; conductei de apa potabila. Primarul comunei Cuza Voda, Eugen Dumitru, a declarat ca actiunea va fi urmata la scurt timp de realizarea aductiunilor de apa.

Cogealac se infrateste cu localitatea chineza Jiuw

22 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Cogealac au inclus pe lista prioritatilor reabilitarile si extinderile retelelor de apa si canalizare in Cogealac si Tariverde. in planul de actiune am inclus si proiecte pentru retele de apa in Ramnicul de Jos-Gura Dobrogei-Ramnicul de Sus. Se vor fora puturi noi, la Traiverde, Ramnicul de Jos, Ramnicul de Sus si Gura Dobrogei, in cazul in care este nevoie si vom reabilita bazinul de apa situat la intrarea in Cogealac.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771