Sitirile editiei din data de 15 Februarie, 2008

Joc politic cu apa din Valea Dacilor

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Cei 1500 de locuitori ai satului Valea Dacilor asteapta de foarte multi ani sa curga apa la robine. Autoritatile locale din Medgidia sustin ca proiectul de alimentare cu apa a satului Valea Dacilor a fost initiat din respect pentru cetateni, s-a concesionat lucrarea din deschidere catre dezvoltare si tot ceeea ce se intreprinde in acest sens este transparent.

Transport aerian la preturi minime

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaReprezentantii Consiliului Judetean Constanta (CJC), Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral (APDTL), Primariei Constanta si Aeroportului Mihail Kogalniceanu au lansat revolutia preturilor mici in transportul aerian de pasageri, initiata de compania aviatica de low-cost Ryanair. Vicepresedintele Ryanair, Michael Cawley, a declarat ca preturile scazute cu care compania intra pe piata din Romania vor permite pasagerilor eliberarea din strangularea preturilor mari practicate de Tarom, care au sufocat cresterea turismului in Romania.

Uniunea Europeana acorda sprijin pentru imbunatatirea calitatii mediului la nivel local si regional

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria Comunei Poarta Alba a demarat implementarea proiectului Studiu de prefezabilitate privind amenajarea la nivelul Comunei Poarta Alba a unei statii de colectare-sortare a deseurilor si a unei statii de compostarerdquo;.

Politie comunitara, in Lumina

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Lumina au infiintat incepand cu aceasta luna Politia Comunitara, prin hotararea Consiliului Local. Primarul din localitatea Lumina, Ioan Roman, sustine ca politia era necesara pentru cresterea sigurantei si ordinii publice, dar si pentru paza atat pe timpul zilei, cat si noaptea. Sediul Politiei Comunitare va fu la parterul blocului LM6, in fostul financiar. Organigrama este compusa din 18 angajati, plus seful Politiei.

Valentine'v Day, la Cumpana

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Cumpana a organizat pe 14 februarie spectacolul dedicat sarbatorii indragostitilor-Valentine'v Day. Manifestatia a avut loc in sala de spectacole a Caminului Cultural Cumpana si a debutat cu un maraton muzical sustinut de nume de rasunet ale muzicii usoare romanesti: Palua Seling, Fly Project si Ro-mania.

Gradinita moderna la Comana

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria Comana si Consiliul Judetean Constanta (CJC) au inaugurat noua gradinita din comuna, reabilitata cu fonduri asigurate de CJC. La inaugurarea unitatii de invatamint au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale din Comana, vicepresedintele CJC Cristian Darie, parinti si, bineinteles, numerosi copii, beneficiari ai lucrarilor.

Consilierii din Chirnogeni s-au intrunit in sedinta ordinara

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Chirnogeni s-a intrunit la sfarsitul saptamanii trecute pentru analiza a 13 proiecte de hotarari. Primul proiect de hotarare s-a referit la aprobarea executiei bugetare pe anul 2007 si a fost urmat de aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008.

Reabilitarea strazilor, in Viroaga

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Cerchezu, Ion Constantinescu, sustine ca in satul Viroaga incepe pietruirea a 1,2 kilometri, respectiv strada Magurei, care face legatura intre scoala, biserica si centrul localitatii.

ANIF impiedica introducerea enegiei electrice intr-un cartier nou din Amzacea

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Amzacea continua programul de pietruire a drumurilor comunale, cu alti 4 kilometri in Amzacea, un kilometru in satul General Scarisoreanu si alti doi kilometri in Casicea. De-a lungul timpului investitii mari s-au realizat atat in drumurile comunale, cat si in cele judetene.

Ministerul Agriculturii insista pentru reducerea accizei la motorina

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaMinisterul Agriculturii va solicita Ministerului Economiei si Finantelor sa reduca acciza pentru motorina folosita in agricultura, o cerere similara fiind inaintata si anul trecut, insa fara rezultat. Din punct de vedere legal, MEF poate lua aceasta decizie, dar trebuie mai intai sa-si faca niste calcule, pentru ca acciza este un venit la bugetul de stat.

Reabilitarea iluminatului public in Sacele

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAgricultura romaneasca trebuie scoasa din izolarea in care se afla iar economia naturala, arhaica trebuie convertita catre economie de piata. Corespondentul social al acestei actiuni este integrarea satului in societatea romaneasca.

Toate strazile din Istria vor fi asfaltate

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Istria a demarat asfaltare a strazii principale. Conducerea Primariei sustine ca pe cei 600 de metri se va efectua un tratament dublu-bituminos, cu o grosime de circa 10 centimetri. Consiliul Judetean Constanta a alocat in acest sens 2,5 miliarde lei. Totodata, Primaria si Consiliul Local Istria asflateaza incepand din aceasta primavara alti 16 kilometri de drum, cu bani oferiti de CJC si guvern.

Amenjarea infrastructurii, in Vadu

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile publice din Corbu au demarat un amplu program de reabilitare si pietruire a drumurilor comunale din satul Vadu. Primarul comunei Corbu, Marian Galbinasu, sustine ca actiunea implica si turnarea unui strat de bitum, precum si amenjarea rigolelor.

Sistem de alimentare cu apa, la Movilita

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Topraisar a primit documentul de la Consiliul Judetean Constanta (CJC) care ii confera dreptul de administrator al sistemului de alimentare cu apa de la Movilita. CJC a aprobat, in ultima sedinta, un proiect de hotarare prin care a transmis in administrarea Consiliului Local Topraisar sistemul de alimentare cu apa.

Reabilitarea si consolidarea bisericii Sfantul Pantelimon

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din Pantelimon lucreaza la reabilitarea drumului comunal Pantelimonul de Jos-Nistoresti. Autobuzele cu persoanele care fac naveta spre Constanta si inapoi pe ruta dintre Nistoresti si Pantelimonul de Jos, precum si masinile care circula prin zona respectiva, dinspre sau inspre Constanta, se deplaseaza cu dificultate, deoarece portiunea de drum comunal dintre cele doua localitati este doar pietruita.

Proiect pentru interventii in situatii de urgenta, in Corbu si Istria

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Caminul Cultural din Corbu a gazduit pe 11 februarie evenimentul de lansare a proiectului Interventii in situatii de urgenta in comunele Corbu si Istria”, proiect finantat prin Schema de Granturi Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local III-IVrdquo; Phare 2005-017-553.

Infiintare parc eoliene, la Mereni

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Mereni se intruneste pe 20 februarie avand pe ordinea de zi mai multe proiecte. Primul punct se refera la aprobarea bugetului local si a listei de investitii pe anul in curs si este urmat de proiectul de hotarare privind aprobarea loturilor pentru activitati agricole in localitatea Osmancea.

Strazile din Baraganu si Lanurile, in proiect de reabilitare

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Baraganu a demarat procedurile pentru atribuirea lucrarii de pietruire a strazilor din interiorul localitatii. Procedurile se vor desfasura in urmatoarele doua luni, cand va avea loc atribuirea lucrarii”, a specificat seful administratiei publice locale, Constantin Bentea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771