Sitirile editiei din data de 8 Februarie, 2008

Cristian Darie, noul vicepresedinte al Consiliului Judetean

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localain ultima sedinta a Consiliului Judetean Constanta (CJC) a fost aprobata incetarea de drept a mandatului de consilier judetean pe care il detinea Petre Stanca. Noul vicepresedinte desemnat in locul lui Petre Stanca este Cristian Darie, consilier judetean si trezorier al organizatiei judetene PSD.

Parlamentarii "trag in jos" partidele

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Actualitate Institutul pentru Politici Publice (IPP) a lansat la sfarsitul lunii studiul Activitatea parlamentarilor in sesiunea septembrie-decembrie2007. Prin acest material, IPP ofera informatii care faciliteaza evaluarea calitatii activitatii fiecaruia dintre parlamentari. Materialul ofera si rezultatele analizei tendintelor de vot ale partidelor in forul legislativ. IPP a dat publicitatii pentru prima oara informatii legate de activitatea din cadrul sedintelor comisiilor parlamentare, obtinute din procesele verbale de sedinta.

Festivalul Cantecului Popular Dobrogean "Elena Roizen", la Ovidiu

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Prima editie a Festivalului Cintecului Popular Dobrogean Elena Roizenrdquo; s-a deschis, recent, la Centrul Cultural din Ovidiu, pe scena institutiei de cultura evoluand primii 11 concurenti. Festivalul a inceput in aceeasi zi in care doamna cintecului dobrogean, Elena Roizen, ar fi implinit 63 de ani, iar la manifestare au fost prezenti si membrii familiei sale.

Administratia din Mihai Viteazu, beneficiara fondurilor de modernizare

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria Mihai Viteazu este singura administratie din judetul Constanta care apare pe lista Ministerului Internelor si Reformei Admnistrative (MIRA) ca beneficiara a fondurilor pentru derularea programului Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, din cele peste 50 de administratii locale care au depus proiecte. Potrivit afirmatiilor sefului Serviciului de Integrare Europeana si Cooperare Internationala din cadrul Prefecturii Constanta, Ileana Gugoasa, din totalul de proiecte depuse la nivelul judetului Constanta, au fost respinse pentru neconformitate in fata initiala, doua proiecte, iar la sfirsitul anului s-a anuntat ca pe lista de rezerve se afla aproximativ 40 de localitati.

Investitii in drumul Arsa-Pecineaga

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Albesti intentioneaza sa realizeze multe dintre proiectele aflate in lucru. Primarul din localitatea Albesti, Marian Gascan, a declarat ca finalizarea lucrarilor la sediul Primariei, introducerea retelelor de apa in satul Vartop si Cotu Vaii, dar si pietruirea a 13 kilometri de drumuri cu fonduri obtinute prin Hotararea de Guvern 577.

Platile directe catre fermieri dupa 20 februarie

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

ReportajePlatile directe catre fermieri dupa 20 februariePrimele plati din fonduri europene catre fermierii romani vor incepe, cel mai probabil, dupa 20 februarie, a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos. Atunci se vor finaliza si controalele prin teledetectie, pentru a se determina exact care este suprafata eligibila de plata, avand in vedere faptul ca suprafata negociata cu UE este de 8.716.370 hectare, iar cea eligibila preliminara pentru plata din fondurile europene transmisa la Bruxelles pe 31 ianuarie este de 8,952 milioane de hectare.

Reabilitarea retelei de iluminatul public, in Vulturu

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Vulturu pregateste in aceasta perioada un proiect pentru reabilitarea iluminatului public. Primarul comunei Vulturu, Neculae Berbec, sustine ca programul a inceput anul trecut, cand au fost montate 80 de lampi economice.

"….departe nu inseamna neaparat altfel…"

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Parteneriate viabile intre scolile din Silistea si Marghita La inceputul vacantei de iarna, reprezentatii Scoalii de Arte si Meserii Silistea au fost primiti cu bratele deschise de omologii din Grupul Scolar Horeardquo;din localitatea Marghita, judetul Bihor. Cele doua unitati sunt partenere, desfasurand astfel proiecte comune. Din delegatie au facut parte directorul unitatii de invatamant din Silistea, Georgeta Crivoi, profesorii Jeni Baron, Claudiu Mitu si Madalin Cotes, si elevii Ionascu Alina, Romoila Ionut, Ilie Alin, Severin Andreea Madalina, Ulian Anamaria, Sert Emilia, Catalin Nica, Ciorbaru Roxana, Pitorac Alexandru si Lucian Neamtiu.

Vrem apa la Valea Dacilor !

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a organizat duminica 3 februarie o dezbatere publica in satul Valea Dacilor. Tema intalnirii a constituit-o continuarea proiectului privind alimentarea cu apa in satul Valea Dacilor.

Proiecte de dezvoltare locala la Medgidia

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local Medgidia a probat recent proiectul de hotarare constand in echivalentul in lei a sumei de 15.000 euro, reprezentand 10% din valoarea totala a proiectului Refacerea habitatului natural iin zonele locuibile zona de dezvoltare Medgidia. Prin implementarea acestui proiect se urmareste elaborarea studiului de fezabilitate si a arhitecturii peisagere a spatiilor verzi din Medgidia si comunitatile din zona de dezvoltare este vorba despre cele 6 localitati vecine Medgidiei si membre ale Asociatiei de dezvoltare zonala Medgidia.

Alei pietonale in Tortoman

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Tortoman a analizat in sedinta ordinara mai multe proiecte de hotarari. Pe ordinea de zi a figurat proiectul de hotarare privind constituirea bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul 2008, dar si cel necesar acoperirii deficitului exercitiului bugerat al anului trecut.

Reabilitarea drumurilor in Nicolae Balcescu

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Nicolae Balcescu a primit din partea Consiliului Judetean Constanta 4,5 miliarde lei vechi pentru continuarea programului de pietruire. Planul prevede reabilitarea a trei kilometri de drum in Nicoale Balcescu si Dorobantu.

Tinerii casatoriti din Crucea primesc daruri din partea autoritatilor

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local Crucea s-a intalnit la sfarsitul saptamanii trecute in sedinta extraordinara. Pe ordinea de zi a dezbaterii a figurat un sigur proiect, referitor la trecerea gradinitei Crisan si a caminelor curturale din Siriu si Stupina in administrarea Consiliului Judetean Constanta, in vederea reabilitarii.

Proiecte importante la Saraiu

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Saraiu au demarat la inceputul lunii februarie programul de asigurare a pazei in comuna si satul Dulgheru. Conform Legii 333 din 2007, autoritatile locale sunt obligate sa asigure paza in localitati, fie prin angajarea unor societati de paza si protectie, fie prin angajarea cetatenilor.

Modernizarea institutiilor din Horia

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Horia demareaza la sfarsitul lunii martie proiectul de modernizare a sediului Primariei. Seful administratiei publice locale, Gigel Sava, apreciaza ca lucrarile se vor desfasura in cel mai scurt timp, in conditiile in care doua miliarde lei, din suma totala alocata proietului, au fost prinse in buget.

Reabilitarea drumurilor in Garliciu

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile din Garliciu au inceput un amplu program de pietruire a strazilor. Sase portiuni de drum necesita sa fie reabilitate. in prezent se afla in stadiu de astfaltare strazile secundare Constantin Brancusi, Mihai Eminescu, Mircea cel Batran, Scolii, Avantului si Nicolae Titulescu.

Initiative pentru dezvoltarea tursimului la Topalu

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica si Consiliul Local Topalu continua in aceasta perioada programul de pietruire a strazilor, pe aproximativ sase kilometri. Primarul din localitatea Topalu, Gheorghe Murat, sustine ca in cea de-a doua etapa se vor pietrui alti sase kilometri, iar utilajele vor lucra atat in Topalu, cat si satul Capidava.

Proiecte importante pentru comunitatea din Ghindaresti

8 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Ghindaresti face demersuri sa atraga fonduri pentru a finaliza mai multe proiecte importante pentru comunitatea locala. Extindere a retelei de alimentare cu apa din comuna, reabilitarea si modernizarea scolii, refacerea Planului Urbanistic General, reabilitarea si modernizarea caminului cultural dar si construirea unui dig de aparare impotriva inundatiilor sunt doar cateva dintre proiectele demarate de administratia publica si Consiliul Local.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771