Sitirile editiei din data de 1 Februarie, 2008

Pesedistii se cearta ca la usa cortului....

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, l-a catalogat pe secretarul general al partidului, Titus Corlatean, ca fiind un "fatalau". Mazare s-a suparat ca acesta a declarat ca excluderea vicepresedintelui CJC, Petre Stanca, dintre membrii PSD Constanta nu respecta intocmai statutul partidului.

Cuza Voda a ramas fara viceprimarul Cojocaru

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Anchete jurnalistice Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat pe viceprimarul localitatii Cuza Voda, Vasile Banu Cojocaru, pe 28 noiembrie 2007, in dosarul penal 4983/2004. Instanta a examinat recursul penal declarat de Cojocaru impotriva deciziei penale nr.

O suta de hectare impadurite, la Poarta Alba

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Poarta Alba asteapa finantarea oferita de Guvern pentru demararea proiectului Poduri si Podete, canal colector ape pluviale”, accesat in baza Ordonantei nr 7. Primarul din localitatea Poarta Alba, Niculae Sant Ion sustine ca in cadrul sedintei Consiliului Local programata saptamina viitoare, se va aloca bani pentru cofinantarea proiectului, respectiv 10% din valoarea totala a proiectului-36 miliarde lei vechi.

Primaria Castelu solicita fonduri pentru investitii

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din comuna Castelu au solicitat presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sprijin financiar pentru realizarea unei serii de investitii locale. La capitolul invatamant, autoritatile solicita fonduri pentru reabilitarea Grupului Scolar Agricol Castelu, reabilitarea scolii cu clasele I-VIII, dar si modernizarea, consolidarea si recompartimentarea bibiliotecii.

RAJA SA preia sistemul de apa din Adamclisi

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Admaclisi au intocmit un plan prin care se intentioneaza achizitionarea unui camion si microbuz pentrub transportul elevilor. Reprezentatii administratiei publice locale sustin ca autovechicului de 16 tone va deservi Serviciul de Gospodarire Comunala din Primarie, iar banii vor priveni din bugetul Consiliului Judetean Constanta. Consiliul Local Adamclisi detine un microbuz pentru transportul elevevilor.

Ultimele pregatiri pentru startul fondurilor de modernizare a satului romanesc

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

ReportajeUltimele pregatiri pentru startul fondurilor de modernizare a satului romanescincepand de marti, 29.01.2008 pana in data de 8 februarie a.c., se afla postate spre consultare Ghidurile Solicitantului pentru masurile 121 (Modernizarea exploatatiilor agricole), 123 (Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere) si 322 (Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR), atat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale www.

Cabinet notarial, la Seimeni

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Seimeni sprijina investitiile realizate de intreprinzatori la nivelul comunei. incepand cu 15 februarie, in Seimeni se va deschide un cabinet notarial, care va deservi toata comunitatea. Administratia publica si Consiliul Local sprijina investitorul prin oferirea unui spatiu in cladirea dispensarului, in urma unui contract de concesiune. Biroul notarial va avea program zilnic, iar amenjarea sa se apropie de sfarsit.

Dispensar veterinar, la Saligny

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Gratie eforturilor primarului Gabriel Tatulescu, in comuna Saligny se va infiinta un dispensar veterinar. Sediul dispensarului va fi intr-o anexa a caminului cultural din localitate, care in prezent este in reabilitare.

Medgidia o comunitate unita

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Serviciul public de asistenta sociala un serviciu in slujba comunitatii in cadrul Primariei Medgidia functioneaza Serviciul public de asistenta sociala care asigura servicii in domeniul protectiei copilului, a familiei, a persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si altor persoane, grupuri sau comunitati aflate in nevoie sociala.

Tinerii din Medgidia sustinuti de Primarie

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria Medgidia acorda din anul 2006, 15 Burse de merit pentru elevii si studentii din Medgidia care obtin rezultate foarte bune la invatatura dar au nevoie de sprijin financiar pentru aceasta. Bursele Medgidia se acorda pe perioada cursurilor scolare/universitare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, pe perioada practicii in productie, precum si pe perioada vacantelor de iarna si primavara.

Transferuri de teren pentru utilitati publice, la Rasova

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Rasova s-a intrunit pe 30 ianuarie, in sedinta publica, pentru a analiza cele sapte propuneri aflate pe ordinea de zi. Primul proiect de hotarare s-a referit la aprobarea bugetului local pe anul in curs si a fost validat de consilierii locali.

Reconstructia unitatii de invatamant, in Ivrinezu Mic

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Pestera au inceput lucrarile de consolidare si modernizare a unitatilor de invatamant si caminelor culturale din comuna si satele aferente. in Ivrinezu Mic s-a decopertat acoperisul scolii si se lucreaza la consolidare”, a precizat primarul din Pestera, Ion Cosor.

Asociatia Elisan popularizeaza actiunile alesilor locali

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrim-vicepresedintele Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), Mariana Gaju, a participat saptamana acesta alaturi de presedintele ACoR, Emil Draghici, la Bruxelles, la sedinta de constituire a Asociatiei Elisan, care a avut loc in cadrul Comitetului Regiunilor, din care ACoR face parte.

Consilierii din Ion Corvin au votat bugetul

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii lcali din Ion Corvin s-au intrunit pe 28 ianuarie, in sedinta publica, pentru analizarea a cinci proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi. Primul punct al ordinii de zi s-a referit la aprobarea bugetului Consiliului Local Ion Corvin pentru anul 2008.

Teren de sport modern, la Cerchezu

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul localitatii Cerchezu, Ion Constantinescu, sustine ca cel mai important proiect al noului an este finalizarea reabilitarii sistemului de apa. Ion Constantinescu a declarat ca doreste sa inlocuiasca reteaua de apa pe o portiune de peste 35 de kilometri pentru ca este foarte veche, din anul 1968. in proiect sunt incluse toate cele trei sate aferente localitatii Cherchezu: Magura, Cascioarele si Viroaga, iar banii vor proveni din fonduri europene.

Infrumusetarea centrului civic in Baneasa

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Baneasa demareaza programul de reabilitare a sistemului de iluminat public. in acest moment factura lunara platita societatii Enel atinge 180 milioane lei vechi. Dupa inlocuirea vechilor corpuri de iluminat, costurile se vor reduce semnificativ.

Investitii olandeze in epurarea apei, la Cobadin

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Comunitatea din Cobadin a fost zilele trecute gazda unei delegatii olandeze. Reprezentatii Primariei Cobadin, olandezii din provincia Friesland si reprezentatii Consiliului Judetean Constanta au semnat un parteneriat pe termen lung cu efecte benefice asupra comunitatii locale. inca din aprilie 2007 primarul din Cobadin, Ion Corneanu a reusit dezvoltarea proiectelor cu diversi investitori din Olanda si Belgia.

Scolile din Ciocarlia intra in programul de reabilitare

1 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Toate unitatile de invatamint din comuna Ciocirlia se vor derula lucrari de reparatii capitale pentru asigurarea unor conditii mai bune in desfasurarea actului educational. Proiectele se deruleaza prin Hotarirea Guvernului nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771