Sitirile editiei din data de 25 Ianuarie, 2008

Razboi intre Grameni si guvernatorul Rezervatiei Delta Dunarii

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, sustine ca Administratia Rezervatiei Biosfera Deltei Dunarii contesta fara nici un drept intabularea realizata de Primaria Mihai Viteazu in Grindul Lupilor.

Lucrari de infrastructura in Tuzla

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Tuzla a solicitat Consiliului Judetean Constanta sa finanteze in parte proiectele locale. Un nou sediu pentru Primaria Tuzla, extinderea retelei de apa pe doi kilometri, amenajarea bordurilor si trotuarelor, dar si pietruirea drumurilor sunt doar cateva dintre prioritatile autoritatilor locale. De asemenea, introduverea retelei de canalizare este un alt program demerat de administratia publica locala, iar licitatia pentru atribuirea lucrarii a avut loc deja.

Sistem de alimentare cu apa in satul Dropia

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Tortomanu are in lucru studiile de fezabilitate pentru racordarea la reteaua de apa potabila a satului Dropia si lucrarile de reabilitare a celor doua cursuri de apa care traverseaza satul Tortomanu, respectiv raul Tibrinu si paraul Dorobantu.

Proiecte importante pentru autoritatile din Pecineaga

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local din Pecineaga au inclus pe lista prioritatilor anului 2008 mai multe proiecte importante pentru comunitate. Primarul Niculae Stan a declarat ca reabilitarea retelei de iluminat public demareaza in curand. Am urmat exemplul colegilor din administratia publica constanteana in ceea ce priveste modernizarea sistemului, mai ales in conditiile in care facturile erau destul de mari.

Mangalia, Cumpana si Topraisar au celebrat Unirea Principatelor Romane

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Municipiului Mangalia si Garnizoana Mangalia au organizat sarbatorirea Zilei Unirii Principatelor Romane, in Piata Unirii, la Monumentul Eroilor. Ceremonie a inclus instalarea dispozitivului Garzii de Onoare, intonarea Imnului de Stat al Romaniei, slujba religioasa, evocarea semnificatiei Unirii Principatelor Romane, discursurile comandantul Garnizoanei si primarul municipiului Mangalia, depunerea de coroane la complexul monumental, defilarea garzii de onoare si momentul intitulat Hai sa-ntindem hora mare!.

Trei milioane de euro in drumurile din Sacele

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din comuna Sacele incepe anul in forta. Proiectele, studiile de fezabilitate si documentatiile elaborate in cursul anului trecut urmeaza sa fie puse in aplicare. Primarul din localitatea Sacele, Ion Oprea, a declarat ca finalizarea programului de reabilitare a drumurilor comunale ocupa primul loc din lista prioritatilor locale.

Teatru de vara in Ovidiu

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul de achizitii publice al Primariei Ovidiu pe anul in curs cuprinde zeci de programe. Primarul orasului Ovidiu, Ion Podaru, a declarat ca extinderea retelei de alimentare cu apa este prioritara si va cuprinde strazile Zefirului, Artarului, Portului, Cismelei, Delfinului, Amurgului, Albinelor, Caminului, dar si satele Nazarcea si Poiana.

Zeci de proiecte si finantari de sute de miliarde lei, in Istria

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaZeci de proiecte si finantari de sute de miliarde lei, in Istria Cinsprezece proiecte importante au fost realizate de administratiai publica din Istria in perioada 2004-2007. Domeniile in care au actionat autoritatile locale au vizat sanatatea, mediul, infrastructura si invatamantul.

Strategii pentru viitor

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu a participat in aceasta saptamana la lansarea oficiala a proiectului Strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei Orizont 2030. Document pragmatic ce se realizeaza conform exigentelor Uniunii Europene in colaborare cu Programul Natiunilor Unite pentru dezvoltare. Strategia care urmeaza a fi finalizata si prezentata Comisiei Europene, are o perspectiva pe termen mediu si lung, continand obiective tinta, masuri de implementare si evaluarea surselor de finantare pentru perioadele 2013, 2020, 2030.

Rolul unei elite conducatoare

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu s-a intalnit sambata 19 ianuarie, in sala de protocol a primariei cu tineri din Medgidia si Constanta. intalnirea s-a incadrat intr-un program care se desfasoara in Constanta si care are ca tema rolul unei elite conducatoare.

Primaria Medgidia aproape de cetateni !

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia acorda facilitati persoanelor cu gradul III de handicap ( mediu ) si persoanelor care si-au pierdut drepturile persoanelor cu handicap in urma prezentarii la Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap.

Primarul, consilieri din Albesti si afacerile necurate

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDizolvarea Consiliului Local Albesti a starnit reactii vii atat in randul consilierilor locali, cat si la nivelul Prefecturii Constanta. Potrivit legii, primarul comunei Albesti, Marian Gascan, a informat Institutia Prefectului ca in ultimele trei luni mini-parlamentul local nu s-a intrunit.

Canalizare si statie de epurare in Lumina

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPe agenda administratiei publice din Lumina se afla proiecte si programe importante pentru comunitate. Construirea unui dispensar uman in satul Sibioara, pietruirea si asfaltarea a cinci kilometri de drumuri comunale, dar si introducerea gazelor naturale, a decxlarat primarul din Lumina, Ioan Roman.

Baza sportiva moderna la Corbu

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala O noua gradinita, baza sportiva si reabilitarea caminului cultural din Corbu sunt cateva dintre prioritatile administratiei publice din localitate. Primarul comunei Corbu, Marian Galbinasu, a declarat ca licitatia referitoare la sediul gradinitei a avut loc, iar terenul a fost achizitionat cu 40.000 euro de Primaria Corbu, din surse proprii. Vom incepe constructia bezei sportive in Corbu 2, cu fonduri alocate din bugetul local, si apoi vom incerca sa atragem fonduri guvernamentale, a explicat edilul, adaugand ca studiul de fezabilitate si proiectul tehnic au fost realizate deja.

Trei obiective de interes public, in Comana

25 Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul din localitatea Comana, Antoneta Mandrescu, sustine ca in curand va demara programul de pietruire a strazilor din Comana, respectiv 35 de kilometri, din care zece se vor finaliza pana in iunie anul curent.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771