Sitirile editiei din data de 18 Ianuarie, 2008

A murit deputatul Corneliu Dida

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaDeputatul PSD de Constanta, Corneliu Dida, a murit, marti, la varsta de 65 de ani, din cauza unui cancer la colon. Deputatul PSD a fost diagnosticat cu cancer la colon la sfarsitul anului trecut, cand a avut o criza abdominala si a fost supus unei interventii chirurgicale.

Bani pentru primarii, dupa pofta sefilor Consiliilor Judetene

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala De Sarbatori, presedintii Consiliilor Judetene au primit inapoi pixul cu care au semnat hotararile de repartizare a sumelor defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2008.in plin proces de elaborare a legii Bugetului de Stat pe 2008, Birourile Permanente ale celor doua camere ale Parlamentului au adoptat un amendament prin care sumele de echilibrare a bugetelor locale la nivel de judet au fost repartizate din nou de Consiliile Judetene, desi legea finantelor publice locale specifica foarte clar faptul ca aceasta atributie revine Directiilor Generale ale Finantelor Publice Judetene.

Zilele comunei Vulturu

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Niculae Berbec a organizat in perioada 7-14 ianuarie Zilele comunei Vulturu si, implicit, 154 de ani de la prima atestare documentara. . Localitatea este situata in nordul Constantei si numara aproximativ o mie de de locuitori.

Port de agrement la Ghindaresti

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaRevelionul pe rit vechi a fost sarbatorit cu mare fast de rusii lipoveni din comuna Ghindaresti. Autoritatile locale au organizat manifestari speciale, la care au participat presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, alaturi de reprezentanti ai serviciilor din cadrul CJC, dar si numerosi primari din comunele invecinate: Baraganu, Crucea, Mihail Kogalniceanu, Topraisar, Horia, Topalu si Saligny.

Reabilitarea sistemului de iluminat, in Garliciu

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din comuna Garliciu si Consiliul Local vor continua in prima parte a acestui an cateva programe extrem de importante pentru comunitatea locala. De asemenea, autoritatile locale au inclus pe lista prioritatilor reabilitarea sistemului de alimentare cu apa.

Prioritatile administratiei publice din Adamclisi

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaInvestitiile in infrastructura si cultura sunt pe lista de prioritati a autoritatilor din comuna Adamclisi. Secundul din administratia publica, Beinur Rasit, a specificat ca toate drumurile comunale vor fi pietruite, respectiv zeci de kilometri de retea. Un alt obiectiv al este repararea drumului care face legatura intre Abrud si Adamclisi, intrucat ploile au afectat grav infrastructura drumului. Tot in satul Abrud se va fora un put de adancime pentru apa potabila.

Proiecte ambitioase pentru administratia din Gradina

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Gradina incep anul cu cateva proiecte extrem de importante pentru comunitate: reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa potabila in localitatile Gradina si Cheia, reabilitarea dispensarului din Gradina, modernizarea si transformarea vechiului sediu al primariei intr-un mini-centru comercial.

Retrocedarea terenurilor, obiectiv al autoritatilor din Targusor

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Targusor, Iulian Barsan, a declarat ca reabilitarea unitatilor scolare din localitate si satele aferente este unul dintre cele mai importante obiective ale Primariei si Consiliului Local. El a specificat ca definitivarea solicitarilor pe Legea 18, referitoare la fondul funciar, este o alta prioritate locala. Pentru a pasi cu bine in noul an, autoritatile au intocmit studii de fezabilitate pentru proiecte privind canalizarea, drumuri, poduri sau baza sportiva.

Spatii moderne pentru functionarii din Saraiu

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria din Saraiu are in proiect un program de extindere a spatiilor pentru birourile destinate serviciilor publice. Noile spatii administrative vor fi amenajate in apropierea Primariei, in fosta cladire a IAS-ului.

Autoritatile asfalteaza drumul comunal Pantelimonul de Jos- Nistoresti

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria comunei Pantelimon au inclus pe lista de prioritati a noului an introducerea retelei de apa potabila in satul Pantelimonul de Sus si asfaltarea drumului comunal DC 75 Pantelimonul de Jos-Nistoresti, pentru ca autovehiculele si microbuzele sa nu mai ocoleasca localitatile. Primarul din localitatea Pantelimon, Vasile Neicu, sustine ca tot in acest an va debuta si proiectul de reabilitare a caminului cultural din satul Runcu, care se afla intr-o stare avansata de degradare, fiind inundat de trei ori, in ultima perioada.

Administratia publica din Valu lui Traian investeste in infrastructura

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din localitatea Valu lui Traian a inclus in planul de actiune pe termen scurt proiecte atat din domeniul social, cat si infrastructura si invatamant. Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a declarat ca introducerea retelelor de canalizare este primul obiectiv major al Primariei si Consiliului Local.

Extinderea retelei electrice in noile cartiere din Mereni

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrioritatile administratiei publice si Consiliului Local Mereni includ finalizarea unitatii scolare din Mereni, respectiv dotarea cu mobilier, si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila in satele Osmancea si Mereni. in vara anului trecut, autoritatile au inceput lucrarea in satul Osmancea, iar in acest moment proiectul se apropie de final. Valoarea acestuia se ridica la 2,5 miliarde, iar fondurile necesare au fost obtinute prin Ordonanta 7/2006, de la Guvernul Romaniei.

Canalizare, apa si drumuri in Crucea si satele aferente

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Crucea au inaintat la inceputul anului o adresa Consiliului Judetean Constanta prin care au solicitat sprijin financiar in vederea realizarii unor proiecte vaste de investitii.

Investitii in invatamant la Baraganu

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria Baraganu va investi la inceput de an in amenajarea unei gradinite si a unei scoli, iar in apropierea acestora va fi amenajat un teren de sport. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Constantin Bentea, prima constructie demarata este cea a scolii, pentru care a fost deja realizata fundatia.

Program de extindere a retelei de gaze in anul 2008 in Medgidia

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Zona Nord bull;str. Fantanele, str. Zorilor, str. Randunelelor, str. Lebedelor, str. Porumbeilor, str. Privighetorilor, str. Berzei, str. Stadionului, str. Borcei, str. Independentei Zona Centru bull;str.

Persoanele cu handicap in atentia administratiei locale din Medgidia

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia va acorda incepand cu aceast an, facilitati persoanelor cu gradul III de handicap mediu si persoanelor care si-au pierdut drepturile persoanelor cu handicap in urma prezentarii la Comisia de expertiza a persoanelor cu handicap.

Proiecte de dezvoltare in zona Medgidia

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a gazduit miercuri 16 ianuarie, evenimentul prilejuit de deschiderea oficiala a proiectului PHARE CBC, Natura - prietenie fara frontiere. Beneficiarul proiectului este Asociatia de dezvoltare zonala Medgidia din care fac parte municipiul Medgidia si cele 6 localitati limitrofe Pestera, Cuza Voda, Tortomanu, Mircea Voda, Castelu, Silistea.

Retea de apa moderna, la Topraisar

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Topraisar, Gheorghe Stelian, sustine ca si in acest an vor continua lucrarile de modernizare a unitatilor de invatamant, iar investitii majore se vor realiza in caminele culturale de pe raza administrativ teritoriala a localitatii.

Monument in centrul localitatii Silistea

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Prioritatile administratiei locale din Silistea vizeaza modernizarea infrastructurii locale. Vom pietrui drumurile comunale din toate satele, a specificat primarul din Silistea, Mihai Soare. in comuna a avut loc deja licitatia pentru desemnarea firmei care va derula lucrarile de pietruire si intretinere a drumurilor in comuna.

Stadion multifuntional in Dunarea

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Implementarea proiectului de introducere si reabilitare a retelelor de apa din Seimeni si Dunarea este prioritar pentru autoritatile locale. Primarul din localitatea Silistea, Lucian Blaj, a declarat ca lucrarea implica construirea de puturi si bazine, foraje si instalatii noi.

Proiecte de infrastructura in noul cartier din Horia

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Horia au asezat pe lista proiectelor aferente anului in curs extinderea retelei de energie electrica si modernizarea sistemului de iluminat public prin amplasarea a 200 de lampi noi, in Tichilesti, Horia si Closca.

Finantare 2008 microintreprinderile pot demara proiectele

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

SocialFinantare 2008 microintreprinderile pot demara proiecteleincepand din 15 ianuarie 2008, agentii economici vor putea depune primele proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Este vorba despre masura Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilorrdquo; din cadrul Programului Operational Regional (POR), toate demersurile fiind finalizate.

Burse pentru elevii cu performante din Topalu

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Topalu ofera burse sociale celor mai buni elevii ai scolii generale din localitate. Programul este o premiera in mediul rural constantean si are drept scop incurajarea elevilor si recompensarea activitatilor scolare. Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, este de parere ca cele mai mari investitii trebuie realizate in copii, iar scoala si gradinita trebuie sa aiba mereu intaietate.

Gradinita noua, in Nicolae Balcescu

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala La sfarsitul anului trecut, in localitatea Nicolae Balceascu au fost inagurate lucrarile la o noua gradinita, in imediata vecinatate a sediului Primariei. Cadiria face parte dintr-un program de constructie si reabilitare a cinci edificii de invatamint de pe raza judetului.

Gradinitele din Chirnogeni si Plopeni, in reabilitare

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala in localitatea Chirnogeni se vor implementa in acest an programe importante gratie eforturilor autoritatilor publice locale. Primarul localitatii, Gheorghe Manta, sustine ca finalizarea lucrarilor de reabilitare a scolilor din Chirnogeni si Plopeni se va realiza in aceasta primavara.

Autoritatile din Amzacea solicita fonduri pentru caminul cultural

Ianuarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala Proiecte importante se afla si pe agenda autoritatilor locale din Amzacea: reabilitarea retelei de apa potabila in doua dintre sate si anume Scarisoreanu si Casimcea, modernizarea institutiilor publice, achizitionarea de materiale necesare pentru buna functionare a instalatiilor de apa.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771