Sitirile editiei din data de 21 Decembrie, 2007

Comisia nu va aplica "mecanismul de salvgardare" in Romania

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialCa urmare a progresului rapid inregistrat de autoritatile romane in procesul de punere in aplicare a controalelor necesare in materie de cheltuieli agricole, Comisia Europeana a hotarat astazi sa nu aplice asa-numitul mecanism de salvgardarerdquo; in Romania.

Premierea "cuplurilor de aur", in Topalu

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Reprezentantii varstei a treia din comuna Topalu au primit cate 400 de lei, prin hotarare de consiliu local. Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, se intalneste duminica cu cele mai longevive familii pentru a le darui premiile. Edilul va inmana celor opt familii care au implinit 50 de ani de casatorie diplome, flori si alte mici daruri. Primaria si Consiliul Local Topalu pregatesc, tot pentru duminica, sarbatoarea Pomului de Craciun.

S-au intamplat in 2007 in MEDGIDIA!!!

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaS-au intamplat in 2007 in MEDGIDIA!!! in zona de nord a municipiului Medgidia au avansat lucrarile pentru constructia unei sali de sport. Biblioteca Municipala a primit premiul I pentru cea mai activa biblioteca din judet.

Consiliul local Medgidia in ultima sedinta a anului

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Saptamana trecuta consilierii Medgidiei au aprobat mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu. Unul dintre aceste proiecte de hotarari a fost cel privind stabilirea impozitelor si taxelor locale. Structura, cotele si cuantumul impozitelor, taxelor si altor contributii se mentin la nivelul anului 2007, tinand cont de modificarile legislative aduse Codului fiscal. Primaria acorda o bonificatie de 10% persoanelor fizice care efectueaza plata integrala a impozitelor si taxelor pentru cladiri, teren sau autovehicule pana la data de 31 martie 2008.

Impreuna de sarbatori

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia, Casa de cultura Ioan N Roman, Casa sindicatelor, Consiliul copiilor, Consiliul tinerilor au organizat in aceasta saptamana mai multe actiuni si evenimente de Craciun.

Seful CJC s-a razbunat pe elevii din Valu lui Traian

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Elevii din unitatile de invatamant din localitatea Valu lui Traian nu au beneficiat de darurile oferite, pentru prima data, de Consiliul Judetean Constanta cu ocazia sarbatorilor de iarna. Autoritatile locale nu au permis presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu, sa isi faca o campanie electorala in localitate, pe seama cadourilor oferite copiilor. Un discurs controversat al sefului CJC, sustinut la un post constantean de televiziune, a dus la o serie de reactii din partea seful administratiei publice din Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Tinerii din Ovidiu primesc loturi de casa

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Ovidiu a aprobat pe 30 noiembrie anul curent hotararea numarul 180, privind modificarea unor conditii de atribuire a terenurilor tinerilor in vederea construirii de locuinte. Autoritatile locale vor acorda in curand 182 de loturi de casa tinerilor cu varste pana in 35 de ani, care au domiciulul de cel putin zece ani in Ovidiu si care nu detin alte proprietati.

Primaria Mangalia lanseaza "Tichetul Social"

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Pe 29 decembrie va avea loc la sediul Primariei Mangalia, sedinta Consiliului Local pe luna in curs, aceasta fiind si ultima din acest an. in afara problemelelor curente, consilierii vor analiza aprobarea taxelelor locale pentru anul 2008, unele dintre cele mai mici din tara.

Callatis Euro Tour, la Bruxelles

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in perioada Sarbatorilor de Craciun, 20 - 25 decembrie, cu prilejul implinirii unui an de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, la Bruxelles se desfasoara o editie speciala a proiectului Callatis Euro Tour.

Pregatiri pentru sarbatorile de iarna, la Sacele

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Sacele, Ion Oprea, a inceput procedurile pentru achizitionarea a aproximativ 600 de pachete cu produse alimentare, care vor fi oferite in ajunul Craciunului familiilor nevoiase. Valoarea unui pachet este de aproximativ 40 lei si va contine ulei, o sticla de suc, zahar, orez, un cozonac, pui si portocale.

Daruri pentru copiii din Mihai Viteazu

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Mihai Viteazu desfasoara in aceasta perioada programul de impartirea a darurilor copiilor si batranilor din localitate. Pe 18 decembrie la caminul cutural din satul Sinoe a avut loc un spectacol organizat de elevii scolii generale. Directorul adjunct Gherghina Zalle, a declarat ca in cadrul manifestatiei Consiliul Judetean Constanta a oferit celor 247 de copiii cadouri.

Infrastructura, prioritatea administratiei din Istria

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local din Istria au doua mari prioritati pentru inceputul anului viitor: continuarea programului de reabilitare a drumurilor si finalizarea podului peste paraul Istria. Viceprimarul din localitatea Istria, Alexandru Tabirca, sustine ca cetatenii din Nuntasi si Istria aveau mari probleme ori de cate ori ploua, iar paraurile din cele doua sate depaseau albiile.

Autoritatile din Garliciu incurajeaza voluntariatul

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii locali din Garliciu au inclus in agenda de zi a ultimei sedinte aferente anului in curs doua proiecte de hotarari importante. Primul proiect face referire la acordarea de ajutoare financiare pentru zece persoane aflate in situatii deosebite. Este vorba despre cazuri speciale, bolnavi grav, care nu au posibilitati financiare. Fiecare persoana a primit 1500 lei pentru diferite tratamente si achizitionarea medicamentelor.

Un miliarde de euro alocati prin SAPARD

21 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat pana in prezent plati de peste un miliard de euro catre beneficiarii Programului SAPARD. Desi am inceput cu anumite impedimente Programul SAPARD, absorbtia fondurilor a cunoscut o crestere semnificativa in etapa de finalizare a Programului, in mod deosebit incepand din anul 2005rdquo; a declarat, recent, Cornelia Harabagiu, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771