Sitirile editiei din data de 14 Decembrie, 2007

Viceprimarul din Cuza Voda, pe mana Justitiei

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Secundul din administratia publica a localitatii Cuza Voda, Vasile Banu Cojocaru, este pe cale sa isi piarda functia. Curtea de Apel Constanta l-a gasit vinovat de evaziune fiscala pe Cojocaru, in dosarul numarul 3419/118/2007 iar sentinta este definitiva si irevocabila.

Gradinita noua, la Ozmancea

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Mereni a dezbatut in sedinta ordinara aferenta lunii noiembrie mai multe proiecte importante pentru comunitate. Primul proiect aflat pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea valorilor impozabile, impozitele si taxele locale, alte taxe asimilate acestora, dar si taxe speciale si amenzile aplicabile in anul fiscal 2008. Consilierii locali au mai analizat si proiectul de hotarare privind aprobarea concesionarii prin licitatie publica a suprafetelor de teren arabil si a zacamintelor de nisip situate in parcelele NST 404 si Ps.

Serviciu de evidenta populatiei, la Castelu

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Castelu au pus piatra de temelie pentru noul corp al unitatii de invatamant din comuna. Evenimentul a avut loc pe 6 decembrie, cu prilejul Sfantului Nicolae, cand primarul din Castelu, Nicolae Anghel, a asezat in temelia scolii capsula timpuluirdquo;.

Inaugurarea iluminatului stradal, in Baraganu

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala O parte insemnata a programului de pietruire si reabilitare a tramei stradale din localitatea Baraganu se va finaliza in urmatroarele doua saptamani. Primarul comunei Baraganu, Constantin Bentea, a declarat ca echipele de muncitori lucreaza in forta pe trei dintre strazile localitatii. in Baraganu a fost reabilitat si iluminatul public. Au fost inlocuite vechile lampi cu instalatii moderne, ceea ce a condus nu numai la imbunatatirea acestui serviciu, ci si la obtinerea unei economii lunare de peste zece milioane lei.

Inceput de mandat

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Reportajeinceput de mandatCei 35 de eurodeputati alesi la 25 noiembrie in primele alegeri pentru Parlamentul European din Romania, si-au inceput activitatea luni, 10 decembrie, la Strasbourg.PD va avea 13 europarlamentari, PSD - 10, PNL - 6, PLD - 3, UDMR - 2, carora li se va adauga eurodeputatul independent Laszlo Tokes.

Autoritatile din Negru Voda intervin in dramele sociale

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Un caz special a intrat in atentia autoritatilor din orasul Negru Voda. Un incendiu devastator a distrus locuinta unei familii, iar cei zece copii au ramas pe drumuri in pragul sarbatorilor de Craciun. Si cum tragedia a fost mare, Primaria si Consiliul Local au hotarat sa intervina. Am alocat 150 lei pentru reconstructia partiala a casei distrusa de incendiu. Cei zece copii si parintii lor locuiau in conditii insalubre, in doua camarute construite la periferia orasului.

Sute de daruri pentru batranii din Negru Voda

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Cu prilejul sarbatorilor de iarna, Primaria si Consiliul Local Negru Voda ofera cadouri copiilor din institutiile de invatamant de pe raza comunei. Primarul orasului Negru Voda, Ion Nicolin, sustine ca peste 1300 de copii vor beneficia de darurile autoritatilor locale.

Primaria municipiului Medgidia a primit recent aprobarea fondurilor pentru proiectul

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Afaceri fara frontiere infiintarea centru zonal de afaceri si cooperare internationala Romania Bulgaria.Acesta consta in dezvoltarea cooperarii in afaceri si a infrastructurii de afaceri inclusiv actiuni de informare in afaceri si actiuni de marketing ale IMM urilor si activitati de turism. Valoarea totala a proiectului este de 100.249 euro, fonduri ce vor fi alocate prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Primarul municipiului Medgidia Dumitru Moinescu Cel mai activ lider al autoritatilor publice locale din Romania

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Luni seara la World Trade Center Bucuresti s-a desfasurat ceremonia de decernare a diplomelor de excelenta in popularizarea, gestionarea si pregatirea programelor cofinantate din fonduri europene, eveniment organizat sub inaltul patronaj al Altetei Regale Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu de Hohenzollern.

Consiliul local Medgidia ultima sedinta a anului

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intrunit joi 13 decembrie in ultima sedinta a acestui an, pentru a dezbate mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu. Aprobarea criteriilor de acordare a unor facilitati fiscale, ajutoare de urgenta / prestatii sociale pentru persoanele cu domiciliul in municipiul Medgidia care se afla in situatii deosebite datorita bolii sau invaliditatii a fost primul punct pe ordinea de zi.

Autorizatiile taxi se schimba in Medgidia

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Social Primaria municipiului Medgidia anunta ca in conformitate cu Legea 265/2007 toate autorizatiile de transport si autorizatiile taxi emise pana in prezent trebuie preschimbate pana la sfarsitul anului.

Planuri importante pe agenda autoritatilor din Amzacea

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Amyacea ofera in acesta perioada aproximativ 500 de pachete persoanelor cu probleme financiare din localitate, dar si batranilor. Pachetele oferite cu prilejul sarbatorilor de iarna vor contine un cozonac, un pui, ulei, portocale, bauturi racoritoare etc.

Extinderea iluimatului public in Pecineaga

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din Pecineaga in parteneriat cu Consiliul Local vor extinde reteaua de iluminat public stradal. Primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, a declarat ca toate lampile de iluminat public stradal din localitate vor fi inlocuite.

Nasterea Domnului, marcata la Costinesti

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria Costinesti ofera in acesata perioada sute de daruri elevilor si pescolarilor, cu ocazia sarbatorilor de Craciun. Copiii din Costinesti si Schitu vor primi cadourile in cadrul serbarilor scolare dedicate Nasterii Domnului.

Sarbatori imbelsugate in Albesti

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Albesti desfasoara in aceasta perioada programul de impartirea a darurilor copiilor si batranilor din localitate. Spre deosebire de alte localitati, copiii din Albesti beneficiaza de mai multe cadouri.

Mos Craciun vine la Topraisar

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Cu ocazia sarbatorilor de Craciun, Primaria si Consiliul Local Topraisar ofera cadouri copiilor din institutiile de invatamant de pe raza comunei. Reprezentantii administratiei vor imparti peste o mie de daruri atat pentru elevii din Topraisar, cat si celor din satele Biruinta, Movilita si Potarnichea.

Autoritatile din Nicolae Balcescu ofera mii de daruri

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Nasterea Domnului va fi sarbatorita si de familiile cu probleme finaciare din Nicolae Balcescu. La inisiativa primarului din Nicoale Balcescu, Paul Mocanu, Consiliul Local a alocat fondurile necesare achizitionarii a peste 2000 de pachete.

Scoala din Vulturu a fost dotata

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local si Primaria comunei Vulturu au achizitionat recent o instalatie moderna pentru incalzirea unitatii de invatamant. Primarul din localitatea Vulturu, Neculae Berbec, a declarat ca centrala termica va deservi patru clase, bibilioteca si sala de sport.

Lucrari intense la reteaua de apa din Cerchezu

14 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna Cerchezu a inceput inlocuirea retelei de alimentare cu apa potabila. Cu cvateva luni in urma, autoritatile locale au realizat si depus la Consiliul Judetean Constanta un proiect de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa potabila din localitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771