Sitirile editiei din data de 7 Decembrie, 2007

Olaru scrie "legea apelor" la Rasova

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalistice Sute de hectare de teren agricol sunt inundate la Rasova, iar proprietarii sunt revoltati. Societatea comerciala Oxipest Alex SRL, concesionara baltilor Vederoasa si Baciu, a efectuat lucrari asupra infrastructurii din zona fara autorizatii de construire.

Apa potabila in Abrud

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local si Primaria Adamclisi continua reabilitarea drumurilor din interiorul localitatilor aferente comunei. Primarul comunei Adamclisi, Emilian Burcea, a declarat ca se intentioneaza finalizarea drumurilor dintre monument si localitate in cel mai scurt timp.

Gradinita noua, in Baneasa

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLucrarile de consolidare si reabilitare a unitatii de invatamant destinata prescolarilor din Baneasa au inceput in urma cu o saptamana. Viceprimarul orasului Baneasa, Ion Mocanu, a declarat ca in cel mai scurt timp cei 270 de copii vor invata in conditii moderne.

Pietruirea strazilor in Ciocarlia

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din comuna Ciocarlia a demarat programul de modernizare si completare a sistemului de alimentare cu apa. Autoritatile locale sustin ca aproximativ 13 miliarde de lei vor fi investite in lucrare.

Bani pentru modernizarea gradinitelor

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateBani pentru modernizarea gradinitelorBanca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va finanta cu 66,8 milioane de euro proiectul Reforma educatiei timpurii in Romaniardquo;. Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii noiembrie, Hotararea privind semnarea Acordului - cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru finantarea proiectului Reforma educatiei timpurii in Romaniardquo;.

Activitati culturale, in Cuza Voda

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Elevii scolii generale din localitatea Cuza Voda se pregatesc pentru serbarea pomului de iarna. Evenimentul are loc pe 21 decembrie, la caminul cultural. Autoritatile locale si cadrele didactice incearca in acest fel sa pastreze vii obiceiurile si traditiile sarbatorii Nasterii Domnului.

Impadurire masiva, in Cobadin

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica si Consiliul Local Cobadin au in program impadurirea a aproximativ 120 de hectare de teren. Primarul comunei Cobadin, Ion Corneanu, a declarat ca perdelele forestiere vor fi amplasate parlalel cu drumurile de acces, la aproximativ zece metri de marginea soselelor.

Iluminat public de sarbatori cu aura europeana

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialInaugurarea unuia dintre cele mai importante proiecte ale municipalitatii pentru anul 2007, iluminatul public stradal si ornamental in Mangalia a adunat miercuri, 5 decembrie, o multime de localnici la Centrul Cultural Mangalia.Primaria Municipiului Mangalia a marcat acest eveniment printr-o serie de manifestari organizate in colaborare cu Centrul Cultural Mangalia si Administratia Domeniului Public si Privat din Mangalia.

Dezvoltare durabila la Medgidia

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Social La Medgidia s-a desfasurat Conferinta internationala Mediu si dezvoltare durabila la care au participat elevi si profesori din 12 tari europene Olanda, Polonia, Slovacia, Franta, Italia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Suedia, Belgia si Romania.

Primaria Medgidia realizeaza reparatii capitale la drumuri

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria Medgidia realizeaza reparatii capitale la drumuri Primaria Medgidia executa lucrarile de ranforsare a drumurilor din Medgidia, drumuri grav afectate din cauza traficului masinilor de mare tonaj care traversau orasul pana in luna octombrie cand a fost dat in folosinta drumul de centura. S-au finalizat lucrarile la tronsonul II din proiect si sunt in curs de executie lucrarile la tronsonul I, strazile Poporului, Tudor Vladimirescu, Pietei, Poporului, Albinelor.

Un secol de viata sarbatorit la Medgidia

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul municipiului Medgidia, domnul Dumitru Moinescu l-a felicitat pe domnul Jaca Nicolae care a implinit varsta de 100 de ani. Domnul Jaca s-a nascut pe 2 decembrie 1907 in localitatea Zati din Bulgaria, al doilea copil al familiei Jaca.

Modernizarea drumurilor, in Tortoman

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Judetean Constanta a alocat pe 4 decembrie, in sedinta orgdinara, trei miliarde lei administratiei publice din Tortoman. Un miliar lei are destinatia cofinantarea proiectelor de amenjare a drumurilor, iar restul banilor sunt investiti direct in modernizarea cailor rutiere.

Daruri pentru gospodarii din Ion Corvin

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria comunei Ion Corvin a organizat marti, 4 decembrie, spectacolul de divertisment pentru cetateni Bunicutu61455; la concert. Evenimentul a fost prezidat de Alexandru Jula si prietenii sai si s-a desfasurat la caminele culturale din Ion Corvin si Viile.

Camin cultural nou, in Siriu

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Crucea a demarat, in urma cu o saptamina, lucrarile la proiectul de amenajare a caminului cultural din Siriu. Lucrarea se realizeaza cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, care a alocat opt miliarde de lei.

Receptia finala a caselor sinistratilor din Saraiu

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Saraiu s-au intrunit pe 5 decembrie in sedinta ordinara pentru a dezbate doua proiecte importante pentru comunitate. Primul proiect de hotarare s-a referit la incheierea unui contract de concesiune in participatiune pentru impadurirea a 250 de hectare de teren. Zona propusa impaduririi este situata la intrarea in localitatea, langa vechea padure. Se vor planta nuci si ciresi, iar lemnul se va folosi in industria mobilei.

Feerie de iarna, in Poarta Alba

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Poarta Alba au inaugurat recent caminul cultural din cartierul Via. Obiectivul a fost realizat de Consiliul Judetean Constanta, iar la eveniment au participat consilieri locali, angajati ai aparatului propriu, sute de cetateni, dar si invitati speciali.

Pestera se pregateste de sarbatori

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in apropierea sarbatorilor de iarna, autoritatile locale din comuna Pestera lucreaza din plin la finalizarea parculetului din centrul comunei. Spatiul va fi dotat cu bancute, lampadare, se vor creea alei, iar mii de beculete vor impodobi parculetul. Primarul din localitatea Pestera, Ion Cosor, a sustine ca, din pacate, zona va fi imprejmuita cu un gard metalic pentru care s-au alocat trei miliarde lei.

Daruri pentru veterani si persoanele defavorizate, la Saligny

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Saligny a aprobat recent alocarea fondurilor necesare pentru achizitionarea a 400 de pachete pentru copiii din Saligny, Stefan cel Mare si Faclia. in ajunul sarbatorilor de iarna, cadrele didactice vor oferi copiilor darurile, in cadrul spectacolelor dedicate sarbatorilor de iarna.

Sute de daruri pentru copiii din Aliman

Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Aliman ofera celor cinci sute de copii din Aliman, Dunareni, Vlahi si Floriile daruri cu ocazia sarbatorilor Craciunului. Primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu, a declarat ca va propune consilierilor locali, in urmatoarea sedinta ordinara, achizitionarea mobilierului pentru gradinitele si caminele culturale. Pe ordinea de zi se va afla un proiect de hotarare privind achizitionarea a sapte aparate de aer conditionat pentru cele trei biserici de pe raza localitatii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771