Sitirile editiei din data de 7 Decembrie, 2007

Olaru scrie "legea apelor" la Rasova

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalistice Sute de hectare de teren agricol sunt inundate la Rasova, iar proprietarii sunt revoltati. Societatea comerciala Oxipest Alex SRL, concesionara baltilor Vederoasa si Baciu, a efectuat lucrari asupra infrastructurii din zona fara autorizatii de construire.

Apa potabila in Abrud

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local si Primaria Adamclisi continua reabilitarea drumurilor din interiorul localitatilor aferente comunei. Primarul comunei Adamclisi, Emilian Burcea, a declarat ca se intentioneaza finalizarea drumurilor dintre monument si localitate in cel mai scurt timp.

Gradinita noua, in Baneasa

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLucrarile de consolidare si reabilitare a unitatii de invatamant destinata prescolarilor din Baneasa au inceput in urma cu o saptamana. Viceprimarul orasului Baneasa, Ion Mocanu, a declarat ca in cel mai scurt timp cei 270 de copii vor invata in conditii moderne.

Pietruirea strazilor in Ciocarlia

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din comuna Ciocarlia a demarat programul de modernizare si completare a sistemului de alimentare cu apa. Autoritatile locale sustin ca aproximativ 13 miliarde de lei vor fi investite in lucrare.

Bani pentru modernizarea gradinitelor

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateBani pentru modernizarea gradinitelorBanca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va finanta cu 66,8 milioane de euro proiectul Reforma educatiei timpurii in Romaniardquo;. Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii noiembrie, Hotararea privind semnarea Acordului - cadru de imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru finantarea proiectului Reforma educatiei timpurii in Romaniardquo;.

Activitati culturale, in Cuza Voda

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Elevii scolii generale din localitatea Cuza Voda se pregatesc pentru serbarea pomului de iarna. Evenimentul are loc pe 21 decembrie, la caminul cultural. Autoritatile locale si cadrele didactice incearca in acest fel sa pastreze vii obiceiurile si traditiile sarbatorii Nasterii Domnului.

Impadurire masiva, in Cobadin

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica si Consiliul Local Cobadin au in program impadurirea a aproximativ 120 de hectare de teren. Primarul comunei Cobadin, Ion Corneanu, a declarat ca perdelele forestiere vor fi amplasate parlalel cu drumurile de acces, la aproximativ zece metri de marginea soselelor.

Iluminat public de sarbatori cu aura europeana

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialInaugurarea unuia dintre cele mai importante proiecte ale municipalitatii pentru anul 2007, iluminatul public stradal si ornamental in Mangalia a adunat miercuri, 5 decembrie, o multime de localnici la Centrul Cultural Mangalia.

Dezvoltare durabila la Medgidia

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Social La Medgidia s-a desfasurat Conferinta internationala Mediu si dezvoltare durabila la care au participat elevi si profesori din 12 tari europene Olanda, Polonia, Slovacia, Franta, Italia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Suedia, Belgia si Romania.

Primaria Medgidia realizeaza reparatii capitale la drumuri

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria Medgidia realizeaza reparatii capitale la drumuri Primaria Medgidia executa lucrarile de ranforsare a drumurilor din Medgidia, drumuri grav afectate din cauza traficului masinilor de mare tonaj care traversau orasul pana in luna octombrie cand a fost dat in folosinta drumul de centura.

Un secol de viata sarbatorit la Medgidia

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul municipiului Medgidia, domnul Dumitru Moinescu l-a felicitat pe domnul Jaca Nicolae care a implinit varsta de 100 de ani. Domnul Jaca s-a nascut pe 2 decembrie 1907 in localitatea Zati din Bulgaria, al doilea copil al familiei Jaca. in anul 1940 a fost stramutat in Romania impreuna cu familia si sotia Chirata si s-au stabilit in comuna Ceamurlia de Jos. Ajuns aici, Jaca Nicolae a fost inrolat in armata si a luptat in cel de al doilea razboi mondial pe fronturile din Crimeea.

Modernizarea drumurilor, in Tortoman

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Judetean Constanta a alocat pe 4 decembrie, in sedinta orgdinara, trei miliarde lei administratiei publice din Tortoman. Un miliar lei are destinatia cofinantarea proiectelor de amenjare a drumurilor, iar restul banilor sunt investiti direct in modernizarea cailor rutiere.

Daruri pentru gospodarii din Ion Corvin

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria comunei Ion Corvin a organizat marti, 4 decembrie, spectacolul de divertisment pentru cetateni Bunicutu61455; la concert. Evenimentul a fost prezidat de Alexandru Jula si prietenii sai si s-a desfasurat la caminele culturale din Ion Corvin si Viile.

Camin cultural nou, in Siriu

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia locala din comuna Crucea a demarat, in urma cu o saptamina, lucrarile la proiectul de amenajare a caminului cultural din Siriu. Lucrarea se realizeaza cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, care a alocat opt miliarde de lei.

Receptia finala a caselor sinistratilor din Saraiu

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Saraiu s-au intrunit pe 5 decembrie in sedinta ordinara pentru a dezbate doua proiecte importante pentru comunitate. Primul proiect de hotarare s-a referit la incheierea unui contract de concesiune in participatiune pentru impadurirea a 250 de hectare de teren.

Feerie de iarna, in Poarta Alba

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Poarta Alba au inaugurat recent caminul cultural din cartierul Via. Obiectivul a fost realizat de Consiliul Judetean Constanta, iar la eveniment au participat consilieri locali, angajati ai aparatului propriu, sute de cetateni, dar si invitati speciali. Centrul este dispune de utilitati si construit dupa normele europene. in acest sens, caminul este dotat cu incaperi speciale pentru diverse activitati cultural-sportive.

Pestera se pregateste de sarbatori

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in apropierea sarbatorilor de iarna, autoritatile locale din comuna Pestera lucreaza din plin la finalizarea parculetului din centrul comunei. Spatiul va fi dotat cu bancute, lampadare, se vor creea alei, iar mii de beculete vor impodobi parculetul.

Daruri pentru veterani si persoanele defavorizate, la Saligny

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Saligny a aprobat recent alocarea fondurilor necesare pentru achizitionarea a 400 de pachete pentru copiii din Saligny, Stefan cel Mare si Faclia. in ajunul sarbatorilor de iarna, cadrele didactice vor oferi copiilor darurile, in cadrul spectacolelor dedicate sarbatorilor de iarna. Fiecare pachet va contine dulciuri si carti de povesti, Consiliul Local alocand 15 lei petru fiecare pachet, a declarat primarul Gabriel Tatulescu.

Sute de daruri pentru copiii din Aliman

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Aliman ofera celor cinci sute de copii din Aliman, Dunareni, Vlahi si Floriile daruri cu ocazia sarbatorilor Craciunului. Primarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu, a declarat ca va propune consilierilor locali, in urmatoarea sedinta ordinara, achizitionarea mobilierului pentru gradinitele si caminele culturale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771