Sitirile editiei din data de 30 Noiembrie, 2007

Dezvoltare economica in Valu lui Traian

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local si Primaria Valu lui Traian continua programele destinate imbunatatirii nivelului de trai al locuitorilor. Autoritatile locale sustin ca planificarea strategica este un proces utilizat pentru a avea certitudinea ca politicile si programele existente corespund necesitatilor de dezvoltare economica a comunitatii, in cadrul limitelor impuse de resursele locale disponibile.

O tara de absenteisti

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDin totalul celor 18.254.597 de alegatori romani, s-au prezentat duminica la urne doar 5.370.171, adica 29,46%, in timp ce la referendum au participat 4.841.561 de persoane (26,46%). Odata cu primele alegeri europarlamentare, Romania s-a confruntat cu o rata mare de absenteism, neparticiparea masiva la urme fiind preconizata. Unul dintre principalele motive ale absenteismului a fost dezinteresul cu care romanii au inceput sa priveasca politica si clasa politica in general, aceasta fiind perceputa ca o castardquo; care are propriile ei scopuri si preocupari, diferite de agenda poporului.

Investitii in protectia mediului, la Costinesti

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) si Primaria Costinesti au demarat programul de modernizare si consolidare a felezei. Primarul din Costinesti, Traian Cristea, a declarat ca se amenajeaza 500 de metri de diguri, in largul marii, in zona hotelului Forum.

Infrastructura de transport, in Tuzla

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local Tuzla se va intruni la sfarsitul acestei luni pentru a analiza in sedinta ordinara prioritatile administratiei publice locale. Un prim proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi se refera la introducerea transportului in zona metropolitana Constanta.

Gripa aviara a revenit in Dobrogea

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialVirisul gripei aviare a reaparut, dupa mai bine de un an de la inchiderea oficiala a ultimului focar. Mai multe pasari au murit intr-o gospodarie din comuna Murighiol, judetul Tulcea, iar analizele au confirmat virusul aviar.

Operatorii de telefonie mobila, cheia problemei numarului unic 112

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLocalizarea tuturor apelantilor numarului 112, problema pentru care Comisia Europeana a deschis zilele trecute procedura de infringement impotriva Romaniei, depinde de operatorii de telefonie mobila din Romania, sustine Guvernul Romaniei.

Creste numarul infectiilor respiratorii

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Social Peste 1.700 de cazuri de pneumonie s-au inregistrat in ultima saptamana in judetul Constanta. Seful Directiei de Sanatate Publica Judeteana (DSPJ) Constanta, Marius Enescu, a declarat ca 723 de persoane s-au prezentat la spital cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), dar numai 71 au necesitat internarea. De asemenea, in ultima saptamana s-au inregistrat 1725 de cazuri de pneumonii, iar 73 de persoane au fost internate.

Sfintire de troita, la Dobromir

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Autoritatile locale, reprezentatii parohiei si cetatenii din comuna Dobromir au participat joi, 29 noiembrie, la sfintirea unei troite in curtea unitatii de invatamant din localitate. Parintele Iustinian sustine ca troita este inchinata eroilor neamului.

Autoritatile verifica pomii de Craciun

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Directia Generala de Control Silvic si Cinegetic efectueaza in perioada 15 noiembrie - 1 ianuarie 2008 controale cu privire la recoltarea, circulatia si comercializarea pomilor de Craciun impreuna cu Inspectoratele Teritorialede Regim Silvic si de Vanatoare, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, ocoalele silvice private, Inspectoratul General al Politiei Romane si Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

Functionarii se scolesc

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Social in perioada 3-14 decembrie 2007 se vor desfasura, in cadrul Proiectului PHARE RO-04-IB-AG-07: Consolidarea structurilor administrative in vederea gestionarii acquis-ului comunitar in sectorul legume fructe”, patru seminarii privind modalitatile de comunicare si informare a reglementarilor care stau la baza organizarii comune de piata in sectorul legume fructe.

Agenda Locala 21 in Ovidiu

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria orasului Ovidiu va finaliza in decembrie programul Agenda Locala 21. Programul a fost initiat in anul 1992, cu ocazia Summit-ului mondial de la Rio de Janeiro si are ca scopuri promovarea principiilor dezvoltarii durabile la nivel administratiilor publice locale, consolidarea capacitatilor beneficiarilor in planificarea participativa, asistarea localitatilor partenere in elaborarea planurilor de actiune, precum si promovarea unei guvernari locale eficiente si responsabile si a unui proces participativ.

Daruri pentru batranii din Cogealac

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Cogealac au oferit la sfarsitul saptamanii trecute daruri cetatenilor care si-au aniversat ziele de nastere. Carol Zogu, Grigore Paulescu, Gheorghe Bucur, Maria Cotet, Gheorghita Nicolae, Elena Voicu si Varvara Miron au primit cate 200 de lei din partea primarului din Cogealac, Ion Soare, alaturi de flori si numeroase felicitari.

Sedinta Consiliului local Medgidia

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Social Consiliul local Medgidia s-a intrunit saptamana trecuta pentru a dezbate mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu. Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi s-a referit la infiintarea serviciului voluntar pentru situatii de urgenta Carasu al municipiului Medgidia.

Primarul Dumitru Moinescu cel mai activ lider al autoritatilor publice locale din Romania

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain urma consultarii Comitetului de consultare al platformei de actiune si interventie rapida EU RO Clearing Funds creat sub egida Consortiului Parteneriatului Strategic si coordonat de Fundatia Eurolink Casa Europei s-a decis ca in cadrul Forumului civic si de afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor europene sa se decerneze domnului primar Dumitru Moinescu, Diploma de excelenta in popularizarea, gestionarea si pregatirea programelor co-finantate din fonduri europene pentru Cel mai activ lider al autoritatilor publice locale/ judetene.

Camera de comert din Constanta premiaza firmele din Medgidia

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Social Vineri 30 noiembrie in sala de consiliu a Primariei municipiului Medgidia se va desfasura Topul firmelor din Medgidia. Evenimentul este organizat anual de catre Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura din Constanta.

Apa calda si caldura la standarde civilizate in Medgidia

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia si-a propus asigurarea unui serviciu termic de calitate si confort pentru toti cetatenii. Fiecare gospodarie sa aiba acces la incalzire si apa calda menajera la preturi accesibile. Sistemul centralizat de incalzire are in componenta 18 centrale termice de cartier dintre care in anul 2004, 13 erau nemodernizate. Pentru iarna 2005 2006 Primaria a reparat pentru a functiona cu CLU, 7 centrale din cele 13 nefunctionale.

1 Decembrie Ziua tuturor romanilor

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Primaria municipiului Medgidia va organiza sambata 1 decembrie, manifestari dedicate Zilei nationale a Romaniei. La ora 9.30 la monumentul eroilor se va desfasura un ceremonial depunere coroane de flori dedicat eroilor romani.

Romania are toate Programele Operationale 2007-2013 adoptate

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeRomania se situeaza printre primele 10 state membre UE cu toate Programele Operationale 2007-2013 adoptate. Secretariatul General al Comisiei Europene a notificat autoritatilor romane adoptarea ultimelor doua Programe Operationale finantate din Fondul Social European.

Procurorul Nita a inventat institutia lamuririi, pentru jaful de la Fruvimed

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeProcurorul Nita a inventat institutia lamuririi, pentru jaful de la Fruvimed Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta a anuntat ca a inceput actele premergatoare declansarii urmaririi penale impotriva procurorului Nita Teodor pentru abuz in serviciu in privinta instrumentarii dosarului 3865/P/2006, in care a dispus inculparea reclamantilor si repunerea intr-o situatie anterioara inexistenta a controversatului om de afaceri Samson Constantin, inscaunat astfel drept patron la SC Fruvimed Medgidia SA.

Ziua National„ a Romaniei va fi sarbatorita si la Mangalia

Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura in ziua de 1 Decembrie 2007 se implinesc 89 de ani de la Marea Unire a romanilor, eveniment de o deosebita importanta pentru destinele natiunii, ce marcheaza intrarea societatii romanesti intr-o noua etapa a evolutiei sale istorice.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771