Sitirile editiei din data de 24 Noiembrie, 2007

Resuscitarea satului romanesc

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Intrati partial in Europa, romanii au fost descoperit grave discrepante. Abandonat in urma cu mult timp, spatiul rural romanesc a starnit noilor frati europeni groaza: lipsa apei si a electricitatii sunt insa principalele probleme cu care se confrunta populatia de la sat.

Interviu cu Presedintele Traian Basescu

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Interviuri1.Domnule Presedinte, de ce ati ales sa convocati referendum pentru votul uninominal pe data de 25 noiembrie? A fost un angajament pe care l-am luat in fata romanilor si care trebuia respectat. Am considerat ca este singura varianta prin care romanii vor putea sa isi aleaga uninominal reprezentantii in Parlament incepand cu urmatoarele alegeri parlamentare.

Modernizarea caminului cultural la Pecineaga

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCaminul cultural din Pecineaga a intrat la inceputul acestei saptamani in reparatii capitale. Primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, a declarat ca lucrarile includ inlocuirea instalatiilor electrice, dotarea cu centrala termica, refacerea acoperisului etc.

Investitii austriece in eoliene la Negru Voda

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaInteresul pentru afacerile cu energie regenerabila a crescut considerabil in ultimii ani. Tot mai multi intreprinzatori vor sa construiasca hidrocentrale, turbine eoliene, campuri de panouri solare sau centrale bazate pe biomasa.

Investitii in satul General Scarisoreanu

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura O comisie din Inspectoratul Judetean Scolar Constanta s-a intalnit saptamana aceasta cu autoritatile locale din Amzacea. Secundul din administratia publica a localitatii Amzacea, Achim Mihalcea, sustine ca intrunirea a avut drept scop dezbaterea proiectului privind constructia unei gradinite in satul General Scarisoreanu.

Pregatiri pentru sarbatorile de iarna, la Sacele

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Sacele, Ion Oprea, a inceput procedurile pentru achizitionarea a aproximativ 600 de pachete cu produse alimentare, care vor fi oferite in ajunul Craciunului familiilor nevoiase. Valoarea unui pachet este de aproximativ 40 lei si va contine ulei, o sticla de suc, zahar, orez, un cozonac, pui si portocale.

Farmacie, in Cerchezu

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din comuna Cerchezu a initiat un parteneriat pentru deschiderea unui punct farmaceutic in localitate. Autoritatile locale sustin ca Cerchezu se numara printre putinele localitati care nu au un punct farmaceutic.

Administratia din Medgidia modernizeaza drumurile

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Primaria Medgidia va demara lucrarile de reabilitare a celui de-al doilea tronson de drumuri din localitate, care leaga partea de nord a orasului de zona industriala, insumand cinci kilometri. Primarul Dumitru Moinescu a declarat ca lucrarile vor fi finalizate pana la finele acestui an.

Complexele muzeale Histria si Adamclisi, racordate la apa

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii judeteni au aprobat recent doua hotariri care vizeaza racordarea la apa a complexelor muzeale de la Histria si Adamclisi Consiliul Judetean Constanta vrea sa introduca cetatie Histria si Adamclisi pe harta turistica a judetului Constanta, alaturi de alte obiective culturale care, mult timp dupa Revolutie, nu au fost valorificate aproape deloc, in ciuda imensului potential pe care il detin.

Punte de legatura intre Cotu Vaii si Valcele

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Drumul comunal care face legatura intre satele Cotu Vaii si Valcele a intrat intr-un program de modernizare, derulat de Primaria Albesti si Consiliul Judetean Constanta. Primarul comunei Albesti, Marian Gascan, a declarat ca CJC a alocat peste 20 de miliarde lei pentru cei 3,5 kilometri de drum aferenti administratiei publice locale.

Stefan Banica Jr. a incheiat cu un concert extraordinar cea de a treia editie a Festivalului National Muzica Usoara DanS

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Fiecare seara de spectacol s-a incheiat cu recitaluri extraordinare sustinute de interpreti cunoscuti ai muzicii romanesti care s-au simtit onorati sa cante la festivalul DanS. Corina Chiriac, Catalin Crisan, Adrian Enache, Mihai Traistariu, Madalina Manole, Mircea Rusu, Stefan Banica Jr.

Slagarele romanesti de neuitat s-au cantat la Medgidia la Festivalul National Muzica Usoara DanS

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Primaria si Consiliul local Medgidia au organizat in perioada 15 17 noiembrie cea de a treia editie a Festivalului National Muzica Usoara DanS. Festivalul National Muzica Usoara DanS, o rampa de lansare pentru tinerii interpreti si compozitori, o cale prin care se promoveaza muzica usoara de calitate, interpretarea live.

Alina Dinca din Bucuresti, castigatoarea trofeului Dan Spataru in valoare de 3000 de euro

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Sambata seara s-a desfasurat la Medgidia Gala laureatilor celei de a treia editii a Festivalului National Muzica Usoara DanS - trofeul Dan Spataru.Juriul a hotarat ca anul acesta, trofeul Dan Spataru sa fie acordat tinerei Alina Dinca de 18 ani din Bucuresti.

Romania cere mentinerea subventiilor agricole, in reforma PAC

24 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeIn cadrul reformei Politicii Agricole Comune (PAC) se doreste o eliminare totala a subventiilor acordate agricultorilor pe suprafata, dupa 2013 si orientarea acestor sume catre pilonul II privind dezvoltarea rurala.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771