Sitirile editiei din data de 17 Noiembrie, 2007

Colaborare romano-olandeza pentru salvarea plajelor

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateConferinta internationala pentru gospodarirea apelor Future cooperation Romania The Nederlands”, a debutat recent la Sinaia, in prezenta Anei Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si a directorului general al Administratiei Nationale Apele Romane”, Marius Postelnicescu.

Se amana subventiile pentru agricultura

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComisia Europeana va decide pana pe 21 decembrie daca va activa clauza de salvgardare pentru Romania si, in consecinta, daca va diminua cu pana 25% fondurile prevazute pentru agricultura. Ministrul agriculturii, Dacian Cilos, s-a aflat la Bruxelles, unde a avut doua intalniri: una cu Markos Kyprianou, comisarul European pentru sanatatea si protectia consumatorului, si cealalata cu seful de cabinet al comisarului pentru agricultura, Mariann Fischer Boel.

"Romania trebuie sa-si asume alte responsabilitati culturale"

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrim vicepresedintele filialei judetene a Partidului Noua Generatie Crestin Democrat, Laura Stroe, a prezentat recent comisiei de cultura a formatiunii politice cateva probleme culturale cu care se confrunta societatea noastra, dar si solutii.

Infrastructura moderna, in Nicolae Balcescu

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Lucralile de reabilitatea a santurilor, canalelor colectoare de apa de pe soseaua natioanala DN2A au inceput in comuna Nicolae Balcescu de circa doua saptamani si se vor finaliza in ajunul Craciunului daca timpul va permite.

Primaria Castelu, taiata de pe lista finantarilor

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Edilul din Castelu, Nicolae Anghel, s-a aratat nemultumit de hotararea de Guvern 1285 din 24 octombrie si a Consiliului Judetean Constanta privind rectificarea bugetului. Primarul sustine ca cele doua acte au ocolit finantarea mai multor proiecte edilitare.

"Cufarul dobrogean" se deschide la Castelu

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura 15 16 noiembrie sunt zile pline de activitate in localitatea Castelu, unde se va desfasura cea de-a doua editie a proiectul educational Din cufar dobrogeanrdquo;. in prima zi, elevii s-au deplasat la Bucuresti, intr-o excursie sprijinita de Consiliul Local Castelu.

Iluminat public, in Targusor

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Ample lucrari de modernizare a retelei de iluminatul public au inceput de curand in localitatea Targusor. Seful administratiei publice din Targusor, Iulian Barsan, a declarat ca proiectul este implementat cu fondurile oferite de Consiliul Judetean Constanta.

Scolile din Cogealac, reabilitate in totalitate

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Seful administratiei publice din Cogealac, Ion Soare, a prezentat recent cetatenilor un mic bilant al activitatii desfasurate la conducerea Primariei, dar si cateva planuri de viitor. El a informat populatia ca urmatoarele investitii se refera la refacerea sistemelor de apa si canalizare din Cogealac si Tariverde.

Parc de agrement, in Baraganu

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Judetean Constanta a alocat la inceputul aceste luni, in sedinta, 300.000 lei comunei Baraganu, din cota de 20%: 100.000 lei pentru proiectul referitor la modernizarea gradinitei, iar 200.

La Mangalia se deschid oficial 2 cluburi de pensionari

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaVineri, 16 noiembrie 2007, se vor deschide in Mangalia doua cluburi ale pensionarilor. incepand cu ora 10,00 se va deschide clubul pensionarilor din spatiul special amenajat de la Grupul Scolar Industrial laquo;Ion Banescuraquo;, urmand ca in continuare, incepand cu ora 10,30 sa se deschida cel de-al doilea club de pe strada 1 Decembrie 1918.

Arta si traditie, la Topraisar

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Unitatea scolara din Topraisar a organizat pe 8 noimiembrie actiunea de promovare a lucrarilor din cadrul proiectului Clubul arta si traditie. ;amifestatia a fost organizata de elevii, profesorii si parintii Grupului Scolar Topraisar, iar coordonatori actiuni au fost Cecilia Atitoaei si Elena Margaidanu.

Hramul bisericii, in Sinoe

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaHramul bisericii, in Sinoe Autoritatile locale, credinciosii si reprezentatii bisericii din satul Sinoe au fost celebrat pe 8 noiembrie, hramul lacasului de cult. Sarbatoarea este speciala, caci prin Liturghie si slujbe speciale se cinstesc ocrotitorii lacasului de cult, respectiv sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

Baza sportiva moderna, la Gradina

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Gradina plaseaza aproximativ 500.000 lei in studii de fezabilitate si proiecte tehnice menite sa constribuie la modernizarea localitatii si a satelor aferente, Cheia si Casian. Primarul comunei Gradina, Ion Melcea, a declarat ca Executivul a alocat doua miliarde de lei pentru proiectele de reabilitare si constructie a doua camine culturale, in Gradina si Cheia. El a specificat ca alte 480 milioane lei au fost alocate de Consiliul Judetean Constanta pentru alte proiecte de dezvoltare a localitatii.

Caldura si apa calda la standarde europene in Medgidia

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a inaugurat sambata 10 noiembrie centrala termica nr. 10 si punctele termice 10 12 16 din zona de nord a orasului.Investitia in valoare de 8.500.000 de lei a constat in modernizarea completa a centralei si punctelor termice si functionarea lor in sistem complet automatizat, pe baza de gaze naturale.

Ceremonial militar la Medgidia

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Sambata 10 noiembrie, ora 11.oo la monumentul eroilor sarbi din Medgidia a avut loc un ceremonial de depunere coroane de flori si aducere omagiu eroilor sarbi care au cazut pe campurile de lupta din Dobrogea. In fiecare an la finele lunii noiembrie, se sarbatoreste victoria fortelor aliate in primul razboi mondial ocazie cu care oficilitati sarbe, veterani de razoi depun coroane de flori la monumentul din Medgidia.

Conferinta internationala la Medgidia

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia si liceul teoretic Nicolae Balcescu vor organiza in perioada 18 22 noiembrie conferinta internationala Mediu si dezvoltare durabila. Medgidia va fi gazda a peste 120 de elevi si cadre didactice din 12 tari europene : Olanda, Polonia, Slovacia, Franta, Italia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Suedia, Belgia si Romania.

Comisia Europeana acorda un nou ragaz Romaniei pentru a evita clauza pe agricultura

17 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeComisia Europeana acorda un nou ragaz Romaniei pentru a evita clauza pe agriculturaComisia Europeana a acordat miercuri 14 noiembrie Romaniei inca o luna pana la 16 decembrie pentru a-si remedia deficientele in gestionarea ajutoarelor acordate agricultorilor, noul ragaz fiind ultima sansa pe care o mai are Bucurestiul pentru a evita pierderea a circa 110 milioane de euro.Ragazul primit de Romania pentru acreditarea finala a agentiei de plati in agricultura se datoreaza progreselor semnificative facute intr-o perioada scurta de timp de autoritatile de la Bucuresti, insa este ultima prelungire acordata de Bruxelles, a avertizat comisarul Leonard Orban.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771