Sitirile editiei din data de 9 Noiembrie, 2007

"Sunt Laura Stefania Stroe si voi fi in Parlamentul European"

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCandidatul Partidului Noua Generatie Crestin Democrat Laura Stroe la Parlamentul European Cred in libera concurenta si in libera circulatie a marfurilor si a persoanelor. Voi apara in Parlamentul European dreptul romanilor de a munci oriunde si de a circula oriunde in Europa, fara restrictii.

Analiza muncii parlamentarilor

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateLa finalul proiectului Tu i-ai votat pe ei! Ei voteaza legi pentru tine! Afla voturile parlamentarilor, derulat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) cu sprijin din partea Uniunii Europene, prin Programul Phare 2004 Societatea Civila, IPP da publicitatii principalele concluzii ale rapoartelor de monitorizare a activitatii legislativului, realizate de un numar de 10 monitori locali, pe plan national.

Basescu vrea sondaje

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePresedintele Traian Basescu s-a aratat nemultumit ca parlamentarii au interzis publicarea sondajelor de opinie in timpul campaniei electorale. El a trimis la reexanot;minare legea referitoare la unele masuri in vederea euroalegerilor, propunand ca difuzarea sondajelor in campanie sa fie interzisa doar cu 48 de ore inainte de scrutin, si nu cu 30 de zile.

Cadrele didactice din Vulturu s-au intors in banci

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Cadrele didactice ale scolii din comuna Vulturu s-au instruit recent in cadrul Proiectului pentru invatamant Rural. Directorul unitatii de invatamant, Maria Berbec, a declarat ca programul a cuprins 92 de ore, fiind vorba despre 32 de credite.

Iluminat public, in Dulgheru

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Saraiu vor demara programul de reabilitare a iluminatului public in satul Dulgheru. Secundul din administratia publica locala, Marinel Eftimica, a declarat ca au fost achizitionate 40 de lampi, al caror consum este mult redus, comparativ cu vechea instalatie.

Sifintirea biserici, in Tepes Voda

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaConsiliul Local si Primaria comunei Silistea, in parteneriat cu parohia Tepes Voda si credinciosii ortodocsi celebreaza luni, 12 noiembrie, incepand cu ora 08.00, sfintirea bisericii din satul Tepes Voda.

Consolidarea ravenelor si Baze sportive moderne, in Topalu

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialBaze sportive moderne, in Topalu Autoritatile din localitatea Topalu vor sa modernizeze terenul de sport si stadionul prin intermediul Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural. Scopul proiectului derulat de Guvern vizeaza dezvoltarea infrastructurii rurale la nivelul intregii tari si imbunatasirea situatiei sociale, economice si cultural-sportive a locuitorilor din zonele rurale vizate, prin cresterea pietei agricole, a investitiilor locale, serviciilor publice, frecventei scolare si scaderea abandonului scolar.

Scoli si gradinite moderne, in Pantelimon

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Toate unitatile de invatamant de pe raza administrativ teritoriala a comunei Pantelimon au fost reabilitate si modernizate in acest an, printr-un vast program finantat de Guvern si Consiliul Judetean Constanta.

Consiliul Local Saligny, in dezbatere ordinara

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consilierii locali din Saligny se intrunesc pe 13 noimebrie in sedinta ordinara aferenta lunii in curs. Primarul localitatii Saligny, Gabriel Tatulescu, a declarat ca pe ordinea de zi a dezbaterii figureaza proiecte de hotarari importante. Vrem sa realizam studii de fezabilitate pentru proiecte privind retele de canalizare in toate cele trei sate: Stefan cel Mare, Faclia si Saligny. De asemenea, consilierii trebuie sa decida daca alocam ajutoare financiare veteranilor de razboi si vaduvelor acestora in ziua de 19 decembrie.

Edilul comunei Tortoman interesat de fondurile pentru dezvoltare rurala

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta, prin Directia Afaceri Europene a organizat marti, 6 noiembrie, la Cernavoda, un seminar dedicat reprezenantilor consiliilor locale din judet, pe tema fondurilor europene. Primarul comunei Tortoman, Gheorghe Panait, s-a aratat interesat de accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurala, participand la prezentarile specialistilor Consiliului Judetean si ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est privitoare la ultimele oportunitati de finantari pentru administratiile locale.

Investitii in lacasurile de cult din Baltagesti si Crucea

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaGuvernul a alocat recent Consiliului Local Crucea, prin hotarare, peste trei sute de mii lei pentru reabilitarea bisericilor din satele Baltagesti si Crucea. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, sustine ca 100.000 lei revin bisericii din satul Baltagesti, construita in anul 1905. Desi are peste o suta de ani, lacasul de cult nu a fost inca declarat monument istoric, a declarat seful administratiei publice locale, adaugand ca in acest moment se fac demersurile necesare pentru includerea sa in lista monumentelor protejate.

Campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in Medgidia

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria municipiului Medgidia in colaborare cu Directia de salubritate, Agentia nationala pentru protectia mediului si Ministerul mediului au organizat sambata 3 noiembrie, o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in Medgidia.

Proiecte de dezvoltare pentru zona Medgidia

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Primaria municipiului Medgidia organizeaza joi intalnirea Asociatiei de dezvoltare intercomunitara din care fac parte 22 de localitati din judetul Constanta.Demersurile pentru infiintarea asociatiei au inceput in luna ianuarie a acestui an si in luna august asociatia a primit personalitate juridica si a fost inscrisa in registrul asociatiilor si fundatiilor.

Centrala termica nr. 10 din zona nord este in functiune !

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Social Primaria municipiului Medgidia a inaugurat sambata 10 noiembrie, centrala termica nr. 10 si punctele termice 10 12 16 din zona de nord a orasului.Investitia in valoare de 8.500.000 de lei a constat in modernizarea completa a centralei si punctelor termice si functionarea lor in sistem complet automatizat.

Proiectele pentru dezvoltare rurala se vor depune la nivel judetean

9 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a simplificat procedurile pentru contractarea fondurilor nerambursabile care vor fi alocate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771