Sitirile editiei din data de 28 Septembrie, 2007

UE analizeaza reducerea platilor agricole la hectar

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateComisia Europeana va decide, pana la inceputul lunii decembrie, daca reduce cu 25% fondurile alocate Romaniei in acest an pentru platile agricole pe hectar, a declarat pentru Mediafax Michael Mann, purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE) pe probleme de agricultura si dezvoltare rurala.

Borbely: Schimbarea organizarii Guvernului ar dauna finantarilor europene

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeMinistrul dezvoltarii spune ca prioritatea ministerului sau este Programul Operational Regional si prognozeaza ca pentru anul 2007 vor fi contractate proiecte in valoare de 400 milioane de Euro. Laszlo Borbely spune ca o reorganizare a ministerelor in urma votului senatorilor asupra ordonantelor ar fi daunatoarerdquo; si caraghioasardquo;. Intrebat ce influenta ar avea asupra managementului fondurilor o eventuala intoarcere a Guvernului la organizarea de dinainte de plecarea PD, Laszlo Borbely a spus ca nu va fi benefica nici pentru Programele Operationale Sectoriale si nici pentru Programul Operational Regional.

Finantari europene si pentru firme nou-infiintate

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeO parte din finantarile europene nerambursabile, in valoare de peste 30 de miliarde euro, destinate Romaniei pana in 2013, vor putea fi accesate si de firme nou-infiintate, a declarat directorul Autoritatii pentru coordonarea instrumentelor structurale, Razvan Cotovelea.

Intarziere de doua luni a subventiilor pentru agricultori

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAgricultorii vor primi cu o intarziere de pana la doua luni subventia UE de 50 de euro pe hectar si suma complementara de la bugetul de stat, de circa 30 de euro/hectar. Aceasta deoarece Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va face verificari suplimentare in teren privind datele din cererile de plata.Initial, perioada de distribuire a sumelor catre agricultori era stabilita pentru 1 decembrie 2007 30 iunie 2008.

Sedinta extraordinara a Consiliului local

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intrunit joi 27 septembrie intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate proiecte de hotarari importante pentru comunitate.Pe ordinea de zi s-au aflat proiectul privind aprobarea contributiei Consiliului Local Medgidia constand in echivalentul in lei a sumei de 10 800 Euro, reprezentand 12% din valoarea totala a proiectului Natura, prietenie fara frontiere.

Investitii in infrastructura din Medgidia

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateTronsonul IV din drumul de centura de la Medgidia este aproape de finalizare. Lucrarea de asfaltare a drumului si trotuarelor fost terminata urmand a se realiza marcajele si indicatoarele necesare. Acesta are lungimea de 2,5 km si face legatura intre DJ381 de la intrarea in Medgidia si zona industriala Medgidia est unde isi desfasoara activitatea mai multe firme producatoare de materiale de constructii.

Campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice la Medgidia

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului in colaborare cu Directia de salubritate, Agentia nationala pentru protectia mediului si Ministerul mediului si dezvoltarii durabile organizeaza sambata 6 octombrie campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Conferinta Internationala pe probleme de mediu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimaria municipiului Medgidia si Liceul teoretic Nicolae Balcescu vor organiza in luna noiembrie a acestui an, Conferinta internationala Mediu si dezvoltare durabila. Vor participa peste 100 de elevi si cadre didactice din 12 tari europene : Olanda, Polonia, Slovacia, Franta, Italia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Suedia, Belgia si Romania.

Primarul Dumitru Moinescu reprezinta Asociatia Municipiilor din Romania la Bruxelles

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimarul municipiului Medgidia domnul domnul Dumitru Moinescu participa in aceasta saptamana la cel de al 4-lea Forum privind coeziunea care se desfasoara la Bruxelles. La forum au fost invitati sa participe inalti oficiali reprezentand institutiile europene, prim ministri si ministri din statele membre si candidate, reprezentanti ai unor autoritati regionale si locale si ai unor institutii financiare europene.

Schimbari abuzive la Fruvimed Medgidia

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul de Administratie al SC Fruvimed Medgidia SA a fost schimbat saptamana aceasta, in urma adoptarii unei ordonante de catre procurorul Teodor Nita, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Medgidia.

A inceput constructia bisericii in Sacele

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeSeful administratiei publice din Sacele, Ion Oprea, impreuna cu membrii Consiliului Local continua seria investitiilor locale. Doua proiecte vor schimba substantial conditiile de studiu din scoala generala a localitatii.

Teren de minifotbal, la Ovidiu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

SportPrimaria si Consiliul Local Ovidiu deruleaza un program de amenjare a unui teren de minifotbal. Reprezentatii administratiei publice locale sustin ca in prezent programul se afla in faza obtinerii certificatului urbanistic.

Scoala noua, in Schitu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeStatiunea Costinesti a luat in acest sezon estival un avant deosebit: peste 400.000 de turisti au umplut pana la refuz unitatile hoteliere, iar agroturismul a inflorit. Primarul statiunii tineretului, Traian Cristea, a declarat ca a fost unul dintre cei mai buni ani, in ceea ce priveste numarul turistilor, iar canicula a contribuit la dezvoltarea turisimului.

Investitii in educatie si cultura, in Tataru si Pelinu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica si Consiliul Local Comana au demarat doua proiecte privind construirea centrelor culturale in satele Tataru si Pelinu. Cele doua locatii au istorie bogata, au fost intemeiate de populatii retrase din Crimeea, in comunitati traind chiar si astazi numerosi cetateni turci si tatari.

Primaria Topraisar deschide finantarile europene

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaEdilul din localitatea Topraisar, Gheorghe Stelian, este interesat de accesarea fondurilor europene prin intermediul Programului Operational Regional. Seful administratiei publice locale sustine ca opteaza pentru investitiile in infrastructura, in contextul in care Programul Operational Regional 2007-2013 are ca obiectiv general sprijinirea zonelor ramase in urma din punct de vedere al dezvoltarii.

Teren de minifotbal, la Ovidiu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

SportPrimaria si Consiliul Local Ovidiu deruleaza un program de amenjare a unui teren de minifotbal. Reprezentatii administratiei publice locale sustin ca in prezent programul se afla in faza obtinerii certificatului urbanistic.

Orasul Negru Voda a fost taiat de pe lista finantarilor

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeEste asezat la doar sase kilometri de frontiera cu Bulgaria, 30 de kilometri de Mangalia si aproape 50 de Constanta. Este sfarsitul caii ferate si se pare ca locul unde finantarile Guvernului nu mai ajung. in oras invata aproximativ o mie de elevi, iar populatia depaseste cinci mii de suflete. Desi este vechi, targul se descurca cu greu, mai ales de cand a trecut de la statutul de comuna la cel de oras.

Apa potabila in Casicea

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Amzacea a desfasurat licitatia pentru introducerea retelei de apa in satul aferent Casicea. Viceprimarul din localitatea Amzacea, Achim Mihalcea, a declarat ca fondurile pentru realizarea investitiei exista, iar lucrarile vor incepe in curand.

Din 2008, vor fi impozitate si primele

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateVom plati impozit si pentru prime sau stimulentele financiare, incepand cu 1 ianuarie 2008. Printr-o Ordonanta de Urgenta, Guvernul a largit baza de calcul a contributiilor sociale pe care trebuie sa le plateasca atat angajatorul, cat si angajatul. in prezent, cand se stabileste ce suma trebuie virata in contul statului pentru contributiile sociale se iau in calcul salariul de baza brut si sporurile permanente.

Constanta- zona protejata

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateTerenurile din judet s-au inglobat recent, cu rapiditate, intr-o mare arie naturala protejata. Ordonanta de Urgenta numarul 57 din 20 mai a.c. si Ordinul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile numarul 776 din 5 mai a.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771