Sitirile editiei din data de 21 Septembrie, 2007

Delegatie olandeza, la Medgidia

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeO delegatie olandeza formata din trei pofesori si un grup de 20 de elevi vor vizita in perioada 16-22 septembrie municipiul Medgidia. Vizita este cuprinsa in cadrul unui program de schimb de experienta.

Consiliul Local Cogealac va invita la Ziua Recoltei si Ziua comunei Cogealac 28-30 septembrie 2007

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaAnul acesta, in perioada 28-30 septembrie, vom sarbatori impreuna Ziua Recolteirdquo; si Ziua Comune Cogealacrdquo;.Va fi un eveniment important a carui deschidere oficiala va fi sambata 29 septembrie 2007,orele 10.

Bani Phare pentru proiecte sociale si resurse umane

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeMinisterul Muncii a lansat un apel pentru propuneri de proiecte de dezvoltare a serviciilor sociale din cadrul Programului Phare 2006 Coeziune economica si socialardquo;. Bugetul total alocat este de 7 milioane euro, din care 5,25 milioane euro sunt fonduri Phare si 1,75 milioane euro provin de la bugetul de stat al Romaniei.

Metode noi de obtinere a fondurilor pentru apa si canalizare

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeMinisterul Mediului si Dezvoltarii Durabile, in calitate de Autoritate de Management a Programului Operational Mediu (POS Mediu) pune la dispozitia celor interesati, spre consultare, Ghidul solicitantului pentru Axa prioritara 1 din POS Mediu Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzatardquo;.

Reabilitarea infrastructurii scolare si pe bani europeni

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeS-a lansat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru Axa 3 din Programul Operational Regional (POR), domeniul de interventie 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continuardquo;. Acest Program are in vedere sprijinirea investitiilor in infrastructura gradinitelor, scolilor, liceelor si universitatilor si este primul fond european de dupa aderare pe acest domeniu.

Olandezi in Medgidia

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Culturain aceasta saptamana, Medgidia a fost gazda unei delegatii de elevi si cadre didactice din orasul Noordwijk Olanda. Oaspetii au fost primiti de reprezentantii liceului Nicolae Balcescu atat elevi cat si profesori in cadrul unui schimb de experiente derulat de mai multi ani.

Anunturi

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMarti 25 septembrie, orele 10.00la sediul Agentiei Locale din Medgidia Selectie pentru angajare in domeniul constructiilor navaleVineri 28 septembrie, orele 9.00la Casa de Cultura a sindicatelor Lucian Grigorescurdquo; Bursa locurilor de munca pentru absolventiPrimaria municipiului Medgidia organizeaza:Revelionul 2008 - Sala Sporturilor Complexul sportiv Iftimie Ilisei Revelionul tinerilor - Sala sporturilor zona nord Revelionul pensionarilor - Clubul pensionarilor casa sindicatelor Premii atractive, surprize placute, invitati speciali.

Sedinta Consiliului local Medgidia - luna septembrie

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Medgidia s-a intrunit joi 20 septembrie, in sedinta ordinara a acestei luni pentru a dezbate mai multe proiectele de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu.Aprobarea colaborarii dintre Consiliul local Medgidia si o fundatie umanitara a fost unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi.

Festivalul National Muzica Usoara DanS - Medgidia 2007

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaCea de a treia editie a Festivalului National Muzica Usoara DanS Medgidia se va desfasura in perioada 15 17 noiembrie, la Casa de cultura Lucian GrigorescuPreselectiile in tara la sectiunea interpretare se vor organiza in perioada 24 septembrie 2 octombrie in urmatoarele centre :Craiova 24 septembrie, ora 15.00 - studioul regional Radio Romania Resita 25 septembrie, ora 10.00 - studioul regional Radio RomaniaOradea 26 septembrie, ora13.

Primaria Medgidia ia decizii impreuna cu cetatenii

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu s-a intalnit la inceputul acestei saptamani, cu cetatenii orasului pentru a discuta masurile ce vor fi aplicate masinilor de mare tonaj, odata cu finalizarea drumului de centura.

ANUNT PUBLIC

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAPM Constanta si Primaria Municipiului Medgidia anunta publicul interesat ca in urma parcurgerii etapei de incadrare din cadrul procedurii de reglementare, in cadrul sedintei CAT din data de 31.08.2007 s-a luat decizia continuarii procedurii cu studiu de impact.

Cinci proiecte asteapta la Tirgusor finantarea Guvernului

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMai multe proiecte privind probleme de infrastructura si dezvoltare a comunei Tirgusor asteapta de ceva vreme unda verde de la Guvernul Romaniei pentru a fi demarate. Potrivit primarului comunei, Iulian Birsan, pana la ora actuala, pentru anul 2008, au fost intocmite studii de fezabilitate pentru cinci proiecte pentru canalizare, drumuri, poduri sau baza sportiva.

Scolile din Mihai Viteazu, in reparatii

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeCu toate ca anul scolar 2007-2008 a inceput deja, unitatile de invatamant din comuna Mihai Viteazu vor intra intr-un proces de reabilitare in aceasta toamna. Scoala cu clasele I-VIII din localitatea Mihai Viteazu si scoala din localitatea Sinoe vor fi dotate cu sisteme de incalzire centrala pe combustibil solid, aprovizionarea cu lemne fiind deja facuta.

Caravana AJOFM ajunge la Gradina

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeCaminul Cultural din satul Gradina va gazdui luni, 24 septembrie a.c., incepand cu ora 11, caravana Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta (AJOFM). Actiunea, organizata de catre AJOFM Constanta, in colaborare cu administratia locala a comunei Gradina, vine, in primul rand, in spijinul locuitorilor din satele Cheia si Gradina, aflate in cautarea unui loc de munca.

Prescolarii din Nicolae Balcescu vor avea gradinita la standarde europene

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAproximativ 18 miliarde de lei urmeaza a fi investiti de administratia locala a comunei Nicolae Balcescu in construirea unei noi granite, in localitate. Potrivit proiectului, noua unitate de invatamant va avea patru grupe si o capacitate de 80 de copii.

Unitati de invatamant reabilitate la Mereni

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCu toate ca s-a dat deja startul noului an scolar, lucrarile pentru scoala din localitatea Osmancea vor fi demarate de administratia locala a comunei Mereni, saptamana viitoare, atunci cand, unitatea de invatamant va intra intr-un proces de reabilitare.

Iluminat public la Baraganu

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Baraganu a demarat in urma cu aproximativ o saptamana lucrarile privind reabilitarea sistemului de iluminat public. Pana la ora actuala, a fost finalizata schimabarea lampilor si a becurilor care au forte de 250 si 125 de watzi(la lampi) si 36 de watzi (la becuri), pe cele doua artere principale, adica drumul comunal 20 si drumul judetean 381.

Inaugurare la Tepes Voda

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDebutul anului scolar 2007- 2008 a coincis cu inaugurarea scolii din satul Tepes Voda, comuna Silistea. La eveniment, au participat, pe langa elevi, profesori si reprezentanti ai administratiei locale, subprefectul Adrian Nicolaescu, fostul inspector sef al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Narcis Amza precum si fosti directori ai scolii din localitate, printre care, Octavian Ionascu, Mariana Stefan si Silvia Preda.

Gradinita noua pentru prescolarii din Nuntasi

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeLocuitorii satului Nuntasi, comuna Istria, vor beneficia in cateva luni de serviciile unei noi unitati de invatamant pentru prescolari. Administratia locala a comunei a demarat deja demersurile necesare inceperii lucrarilor de constructie a unei noi gradinite, cu doua clase, care va corespunde intru totul standardelor impuse de Uniunea Europeana.

Cantina Grupului Scolar Agricol Castelu intra in reabilitare

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeConstructia actuala a caminului Grupului Scolar Agricol Castelu va intra in scurt timp intr-un proces de reabilitare si extindere. Mai exact, proiectul prevede extinderea cladirii initiale cu 357 de metri patrati, ce vor servi drept sala de mese si bucatarie. Noua constructie va beneficia de trei accese, unul pentru aprovizionare, unul pentru acces public si unul pentru intrarea personalului. Valoarea proiectului este de aproximativ 13 miliarde de lei, finantare obtinuta de la bugetul de stat, pe baza Hotararii de Guvern 300.

GEOANA CATRE PNL: MAI AVETI 3 ZILE

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateA inceput numaratoarea inversa pentru Calin Popescu-Tariceanu. Premierul trebuie sa decida in aceste zile daca accepta sa guverneze cu PSD sau pleaca din Palatul Victoria. PSD a anunta ca va depune luni motiunea de cenzura.

Actiune abuziva a procuraturii si Jandarmeriei impotriva SA Fruvimed SA

21 Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaDoamna judecator Angelica Vali Vamvu de la Medgidia a judecat saptamana trecuta trei procese intre SC Fruvimed SA Medgidia si persoana fizica Samson Constantin, in care a respins toate cererile de interventie formulate de societate, precum si o serie de exceptii admise de alte instante judecatoresti (superioare: Tribunal, Curte de Apel, Inalta Curte de Casatie si Justitie). Aceeasi doamna magistrat a autorizat astazi, 19 septembrie 2007, o perchezitie domiciliara, atentie domiciliara, in dosarul de urmarire penala nr.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771