Sitirile editiei din data de 14 Septembrie, 2007

Programul Campionatului Judetean de fotbal 2007-2008 Seria "Nord" TUR

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Sport Etapa a 1-a(26.08.2007) INTER NAVODARI - STEAUA SR.SILISTEASTEAUA DOROBANTU - DUNARIS TOPALUULMETUM PANTELIMON - SPORTUL TORTOMANUDACIA MIRCEA VODA - VIITORUL VULTURUPESCARUSUL GaRLICIU - VIITORUL TaRGUSORVOINTA SIMINOC - VIITORUL FaNTaNELEGLORIA SEIMENI - VOINTA SACELE DUNAREA CIOBANU - SPORT CLUB HORIA ETAPA A 2-A ( 02.

Clarificari privind banii pentru dezvoltare rurala

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajePrimele fonduri pentru dezvoltare rurala vor veni numai dupa aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013, in luna decembrie sau la inceputul lunii ianuarie, a declarat Cornelia Harabagiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

A doua sesiune a sprijinului pentru construirea/ finalizarea caminelor culturale la sate

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateProgramul national pentru asezamintele culturale din mediul rural si mic urban este un program de sprijin din partea Ministerului Culturii si Cultelor pentru autoritatile locale in vederea construirii ori reabilitarii de camine culturale ori case de cultura in localitatile deficitare din acest punct de vedere.

Programul Operational Regional in faza de lansare pe domenii

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a lansat, pana la momentul actual, Ghiduri ale Solicitantului pentru axele de imbunatatire a infrastructurii de transport regionale si localerdquo; (Axa 2); imbunatatirea infrastructurii socialerdquo; (Axa3); Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si localrdquo; (Axa 4) si pentru Axa prioritara 5 Dezvoltarea durabila si promovarea turismuluirdquo;.

Conditii mai bune pentru prescolarii din Vulturu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeGradinita din Vulturu este pregatita pentru inceperea anului scolar fiind renovata in totalitate. Unitatea de invatamant a intrat in renovare in urma cu o luna. Lucrarile au fost realizate in intregime de doar trei persoane, dintre care, doua sunt beneficiari ai prevederilor legii 416.

Muzeul de la Topalu, pregatit pentru inaugurare

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeScoala cu clasele I-VIII din Topalu si gradinita din localitate sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar. Cu toate acestea, cele doua unitati de invatamant necesita lucrari de modernizare. Potrivit celor declarate de primarul comunei, Gherghe Murat, la scoala din Topalu este necesara constructia unui nou grup sanitar interior, schimbarea acoperisului, a geamurilor si a usilor interioare si exterioare, inlocuirea instalatiei de incalzire, dar si a instalatiei electrice.

Principalele trotuare din Nicolae Balcescu au intrat in reparatii

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeScoala cu clasele I-VIII din satul Dorobantu a intrat in reabilitare la sfarsitul lunii iulie si este aproape finalizata. Lucrarile au fost complexe. S-a schimbat partchetul, pe holuri s-au montat lambriuri si gresie si au fost amenajate grupuri sanitare interioare la stardarde europene.

Gradinita moderna la Saraiu

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateRepercusiunile inundatiilor care au lovit judetul Constanta in anul 2005, se resimt si acum in comuna Saraiu, motiv pentru care administratia locala va demara lucrarile de reabilitare a doi kilometri de drum in Saraiu si Dulgheru. Licitatia a avut loc luna trecuta si a fost castigata de o firma din Constanta. Comunitatile cu un numar mic de persoane sunt de asemenea in atentia administratiei locale.

Locuri insuficiente la gradinita din Saligny

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala a comunei Saligny a finalizat lucrarile de igienizare a unitatilor de invatamant din comuna, astfel ca, pe 17 septembrie, elevii care isi desfasoara orele de curs in scolile din Saligny, Faclia si Stefan cel Mare, sunt asteptati intr-un mediu curat si placut.

Sprijin pentru elevii din comuna Crucea

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAnul scolar 2007- 2008 debuteaza fericit pentru elevii din Crucea. Administratia locala a comunei a finalizat lucrarile de igienizare a tuturor celor sase unitati de invatamant din Crucea. Salile de clasa au fost varuite, actualmente trei din cele sase scoli fiind dotate cu centrala termica proprie si combustibil necesar functionarii pe toata durata iernii.

Taxa de trama stradala, din nou in legalitate

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialTribunalul Constanta a respins in cursul acestei saptamani actiunea formulata de Insititutia Prefectului impotriva hotararii Consiliului Local Medgidia privind aplicarea taxei de trama stradala. incasarea taxei de trama stradala a fost sistata in Medgidia la inceputul anului, in urma unei notificari formulate de Prefectura.

Tabara de vara pentru copiii cu handicap din Medgidia

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAproximativ 15 copii cu handicap, din orasul Medgidia, vor pleca in perioada urmatoare, intr-o tabara la Busteni. Actiunea este organizata de Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Romania, filiala Constanta, cu sprijinul Serviciului Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Medgidia care a facut demersurile necesare pentru inscrierea copiilor in tabara.

Campanie politieneasca pentru "...o mai buna siguranta"

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajePolitia Municipala Medgidia desfasoara in perioada 10-30 septembrie programul informativ impreuna pentru o mai buna sigurantardquo;. Planul de activitate al politistilor prevede o serie de recomandari pentru locuitorii orasului Medgidia, a localitatilor Valea Dacilor si Remus Opreanu, precum si a celor noua posturi de politie comunale arondate, respectiv Poarta Alba, Castelu, Tortomanu, Cuza-Voda, Pestera, Deleni, Adamclisi, Cobadin, Ciocarlia.

Salariatii Simcor Var risca sa ramana fara locuri de munca

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialPeste 60 de angajati ai societatii SimcorVar, au iesit saptamana aceasta in strada, contestand decizia SC Lafarge Romcim SA de a nu prelungi contractul de inchiriere al terenului pe care functioneaza punctul de lucru din Medgidia al Simcor.

Parada de zile mari a portului, dansului si cantecului popular turco tatar

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaReprezentanti ai culturii turce din sapte state balcanice s-au reunit la sfarsitul saptamanii trecute, in diferite localitati din judetele Constanta si Tulcea, in cadrul celei de-a XIII-a editie a Festivalului International al Portului, Dansului si Cantecului Popular Turco Tatar.

Complexul sportiv Iftimie Elisei, al treilea ca marime din Romania

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeInaugurat in anul 1978, Complexul Sportiv Iftimie Ilisei din Medgidia, fostul Complex Sportiv Municipal, ramane si astazi una dintre cele mai mari baze sportive din Romania. Complexul are in dotare un hotel, stadion, patinoar, sala de sport, bazin de inot, piscina, teren de handbal, terenuri de tenis si sala cultural distractiva.

Daniel Ciobotea e noul Patriarh

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIPS Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost ales, miercuri 12 septembrie, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, acesta primind voturile a 95 de membri ai Colegiului Electoral Bisericesc. Mitropolitul Daniel a fost ales in cel de-al doilea tur de scrutin, in care s-a confruntat cu IPS Bartolomeu, care a obtinut 66 de voturi.

Jocuri periculoase in PNL

Septembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDelegatia Permanenta a Partidului National Liberal a decis in urma cu o saptamana excluderea din partid a viceprimarului din Medgidia, Mircea Talasman, si a consilierului local Eduard Balasa. inlaturarea este motivata prin lipsa implicarii in activitatile Biroului Permanent Local al PNL Medgidia.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771