Sitirile editiei din data de 2 Noiembrie, 2007

Laura Stroe: "Dobrogea ramane deschisa, indiferent de religie sau etnie"

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaReporter: A inceput numaratoarea inversa pentru alegerile europarlamentare. Ce masuri ati luat pentru a atinge procentului pe care vi l-ati propus? L.S.S: Din punctul meu de vedere numaratoarea inversa a inceput in urma cu un an de zile, din momentul in care am primit sprijinul Filialei PNG CD Constanta pentru a fi candidatul judetului Constanta pe lista formatiunii la alegerile europarlamentare.

Posibila poluare cu tritiu la Cernavoda

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateOrganizatia internationala de mediu Greenpeace a prezentat un studiu referitor la emisiile de tritiu de la CNE Cernavoda. Greenpeace a cerut expertului independent, Dr. Ian Fairlie din Marea Britanie, sa realizeze studiul ale carui concluzii ridica semne de intrebare. Expertul recomanda ca femeile insarcinate, mamele care alapteaza si copiii (sub 4 ani) sa nu locuiasca la mai putin de 10 kilometri de centrala nucleara de la Cernavoda, iar oamenii care locuiesc la distante mai mici de 5 kilometri de centrala sa nu consume produse din gradinile proprii, din stupi, livezi sau fructele salbatice ce cresc in apropierea centralei.

Judecatorii salveaza Guvernul

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Curtea Constitutionala a decis in favoarea Guvernului in disputa cu Senatul, pe tema respingerii celor doua ordonante prin care s-a realizat reorganizarea Executivului si a aparatului de lucru al acestuia.

Reabilitare totala a unitatii de invatamant din Rasova

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Scoala de Arte si Meseri din localitatea Rasova a intrat in reabilitare totala. Primarul din Rasova, Mihalache Neamtu, a declarat ca lucrarile includ inlocuirea peretilor din chirpici cu materiale durabile, caramida, construirea tavanelor din rigips, inlocuirea pardoselii in totalitate cu parchet clasic. Lucrari intense se vor executa si la acoperis, care va fi inlocuit la fel si burlanele. Tamplaria exterioara din lemn va disparea, in plan figurand tamplaria din PVC si geamurile termpoan, a specificat seful administratiei publice, Mihalache Neamtu, adaugand ca si mozaicul de pe holuri va fi schimbat cu gresia antiderapanta, pentru trafic mediu.

Consiliul Judetean finanzeaza scoala din Pestera

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Consiliul Judetean Constanta a raspuns pozitiv adreselor inaintate de Primaria Pestera, prin care erau solicitate de urgenta fonduri pentru reabilitarea scolilor, potrivit proiectului Reabilitarea/reconstruitrea unitatilor de invatamant din judetul Constanta afectate de inudatiile din anul 2005.

Inaugurarea centrului cultural, in Baneasa

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Baneasa au inaugurat miercuri, 31 octombrie, Caminul Cultural. Festivitatile au debutat cu un spectacol folcloric sustinut de renumite ansambluri dobrogene, grupul folcloric al licelului Baneasa, dar si formatii de dansatori turci din satul Faurei.

Punct de Acces la Informatie, in Baneasa

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePunct de Acces la Informatie, in Baneasa Autoritatile din orasul Baneasa au inaugurat in urma cu doua zile Punctul de Acces Public la Informatie (PAPI), cu sediul in Casa de Cultura. Printre cele 251 de localitati in care accesul la informatie este mai dificil a figurat si Baneasa, iar comunitatea a fost inclusa in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere.

Retea noua de iluminat public stradal, in Poarta Alba

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Poarta Alba a inceput derularea programului de modernizare a iluminatului public din comuna si satele aferente. Pentru inlocuirea vechilor lampi, dar si extinderea retelei, am alocat 2,5 miliarde de lei, de la bugetul local.

Gradinita noua, in Cobadin

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Cei 200 de copiii prescolari din comuna Cobadin vor invata in curand in conditii speciale, in contextul in care Primaria si Consiliul Local au demarat programul de modernizare a gradinitei. Primarul din localitatea Cobadin, Ion Corneanu, a declarat ca acoperisul cladirii va fi inlocuit.

Baza sportiva moderna, in Ciocarlia de Jos

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Sport Activitatile sportive sunt incurajate din ce in ce mai mult in mediul rural de autoritatile locale. Si cum vechile baze sportive s-au degradat, o serie de investitii vizeaza transformarea terenurilor de sport si a salilor sportive in centre de sanatate.

Autoritatile din Aliman incurajeaza activitatile sportive

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul local Aliman, intrunit in sedinta ordinara, a aprobat pe 31 octombrie proiectul de hotarare referitor la infiintarea Asociatiei Sportive Sacidava Aliman. De asemenea, cei 13 consilieri locali au mai analizat si aprobat si proiectul privind rectificarea bugetului local, pe trimestrul IV al anului in curs, prin incluserea sumei de 320.

In Cuza Voda creste numarul copiilor abandonati

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Social Plecarea romanilor in strainatate, in cautarea unei vieti mai bune, a nascut in tara multa suferinta. Sute de copii au fost parasiti de parinti sau lasati in grija unor bunici mult prea batrani pentru a avea propria grija.

Hramul bisericii, in satul Horia

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local Horia au organizat pe 26 octombrie, cu ocazia Sfantului Dumitru, praznicul bisericii din localitate. Peste 500 de credinciosi au participat la hram, iar autoritatile au oferit mancare si bautura din belsug participantilor.

Sarbatoarea cuplurilor de aur, la Ion Corvin

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPatru cupluri deosebite si-au reunit destinele vineri, 26 octombrie, in sala caminului cultural din comuna Ion Corvin. Nu este vorba despre perechi aflate la inceput de drum, ci de familii longevive, care au rezistat 50 de ani impreuna, iar vineri si-au sarbatorit nunta de aur.

Sambata 3 noiembrie - Campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in Medgidia

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSambata 3 noiembrie - Campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in Medgidia Primaria municipiului Medgidia in colaborare cu Directia de salubritate, Agentia nationala pentru protectia mediului si Ministerul mediului organizeaza sambata 3 noiembrie, o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice in Medgidia.

Premiul de excelenta oferit de Panair

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Sambata seara, pe scena Panairului, primarul Dumitru Moinescu a oferit premiul de excelenta. Acesta a fost acordat elevei Lavinia Ionescu de la Liceul Nicoale Balcescu care a absolvit examenul de capacitate din aceasta vara cu media 9,55.

De Panair, medgidienii au aratat lumii intregi ce inseamna o comunitate unita

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Panairul, prilej de degustare a pastramei si micilor la gratar, a berii si vinului fiert. Anul acesta, medgidienii au aratat lumii intregi ca sunt cu adevarat o comunitate unita si au gustat impreuna ( romani, turci, tatari, macedoneni, rromi) din cea mai mare sarailie.

Cele mai frumoase case si blocuri din Medgidia au fost premiate cu ocazia Panairului

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCele mai frumoase case si blocuri din Medgidia au fost premiate cu ocazia Panairului Vineri 26 octombrie, la sediul Primariei au fost acordate premiile pentru cele mai frumoase case si blocuri din Medgidia.

S-a lansat Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, Phare 2006

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateS-a lansat Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria, Phare 2006Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate Contractanta anunta Lansarea Programului Phare de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2006 - Prioritatea 1: Dezvoltarea infrastructurii de transport si a accesibilitatii in zona de frontiera.

Sfantul Petru si Pavel, biserica-monument

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

Cultura Lacasul de cult ortodox Sfantul Petru si Pavel din municipul Medigia este construit din caramida, pictat in ulei si dateaza din anul 1896. Edificiul a fost ridicat sub domnia regelui Carol 1. Anterior construiri sale, inca de pe la 1840, pe locul actualului bloc din spatele clopotnitei a functionat o biserica ortodoxa din lemn.

La Mangalia a demarat programul de reintegrare a romilor in societate

2 Noiembrie 2007, Bogdan Chirita

SocialO componenta a programului de integrare a rromilor in societate, demarat in anul 1997 de primaria municipiului Mangalia, este aceea eliminare a analfabetismului si abandonului scolar. Prin inscrierea copiilor in circuitul normal de invatamant oferim copiilor rromi posibilitatea unei integrari normale in societate si sanse egale de plecare in atingerea scopurilor si ambitiilor personale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771