Sitirile editiei din data de 27 Octombrie, 2007

Campanie nationala pentru colectarea deseurilor

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCampanie nationala pentru colectarea deseurilor Pe 3 noiembrie demareaza, la nivel national, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Campanie pentru Parlamentul European

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCampania electorala pentru primele euroalegeri organizate in Romania a inceput, in scrutin fiind inscrise 13 partide si un candidat independent. Potrivit algoritmului din Parlamentul European, Romania are rezervate 35 de mandate. Romanii sunt chemati sa-si aleaga reprezentantii in Parlamentul European pe 25 noiembrie, concomitent cu referendumul organizat de presedintele Traian Basescu cu privire la introducerea votului in circumscriptii uninominale.

Gradinita noua, la Mereni

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaUn proiect unic in tara se va materializa in comuna constanteana Mereni. Primarul localitatii Mereni, Gheorghe Chiriac, a declarat ca noua unitate de invatamant destinata prescolarilor este conceputa dupa un proiect avangardist, iar cladirea va impresiona si va atrage atat atentia copiilor, cat si a adultilor.

Investitii in infrastructura

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Socialimprejmuirea geamiei, in Baraganu Primaria si Consiliul Local din Baraganu au initiat un proiect de imprejmuire a geamiei din comuna. Comunitatea musulamna din Baraganu trebuie sprijinita la fel ca si cea ortodoxa. Desi mai sunt foarte putine familii de musulmani, nu inseamna ca nu trebuie sprijinite. Ideea amenjarii unui gard imprejurul geamiei este o initiativa proprie care are la baza dorinta de schimbare si modernizare a aspectului localitatii, a precizat primarul din Baraganu, Constantin Bentea.

Retea de alimentare cu apa, in Casicea si General Scarisoreanu

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaRetea de alimentare cu apa, in Casicea si General Scarisoreanu Primarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a declarat ca reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au alocat deja aproximativ 500 milioane lei pentru doua proiecte tehnice Studiu de apa potabila la Casicea si General Scarisoreanu.

Investitii in podete, la Movilita

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul Local si Primaria Topraisar au inceput derularea proiectului de reabilitare a podurilor si podetelor din satele Movilita si Biruinta. Lucrarile sunt posibile gratie Ordonantei 7/2006, referitoare la finantarea unor proiecte mici de infrastructura. La nivel national au fost inscrise circa 2.000 de proiecte, iar documentatiile complete vor atrage finatari. Actul normativ instituie Programul de dezvoltare a infrastructurii in mediul rural, in vederea imbunatatirii situatiei socio-economice a locuitorilor de la sate.

Magistrala de gaz, in orasul Negru Voda

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Vechile probleme cu care se confrunta populatia din orasele mici sunt pe cale sa dispara, gratie programelor derulate de administratiile publice locale. Lipsa caldurii si a apei calde au detrminat locuitorii oraselor mici sa modifice substantial vechile blocuri, schimband partial estetica cladirilor.

Costinesti, statiune europeana

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din Costinesti apreciaza ca statiunea va deveni punctul favorit de intalnire a tineretului european. Conducerea Primariei Costinesti apreciaza ca acest lucru se va intampla deoarece plaja statiunii are un nisip deosebit de fin, un climat uscat, soare puternic, aer salin si puternic ozonat. Plaja statiunii propriu-zise se intinde pe circa 800 de metri, avand o latime cuprinsa intre 10 si 50 de metri.

Statiune turistica internationala, la Tuzla

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaStatiune turistica internationala, la Tuzla Autoritatile din Tuzla doresc sa implusioneze dezvoltarea proiectului Statiunea turistica internationala Tuzla, initiat in urma cu ceva timp. Lipsa Planului Urbanistic General a condus la blocarea dezvoltarii comunei, desi pozitia sa geografica este deosebita.

Sarbatoarea satului Coroana

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul Local din Albesti organizeaza cu ocazia Sfantului Dumitru sarbatoarea Fiii Satului si hramul bisericii din satul Coroana. Comuna Albesti este alcatuita din cinci sate: Albesti resedinta, Coroana, Arsa, Vartop si Cotu Vaii.

Primarie moderna, la Albesti

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Administratia publica din comuna Albesti se va muta curand in casa noua. Consiliul Judetean Constanta a alocat in ultima sedinta, prin hotarare, doua miliarde lei pentru finalizarea sediului primariei.

Medgidienii arata lumii intregi ce inseamna o comunitate unita. De sarbatoarea Panairului, la Medgidia s-a gatit cea mai mare sarailie

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Cea mai veche si mai mare sarbatoare din Dobrogea s-a deschis la Medgidia. O saptamana de muzica, veselie, distractie, prietenie.In zona stadionului, luni de dimineata au inceput pregatirile cu amenajarea scenei pe care timp de o saptamana vor evolua artisti si trupe ale muzicii romanesti.

Cum se cheluiesc banii nerambursabili

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCum se cheluiesc banii nerambursabiliCine doreste sa cumpere serviciile unui consultant sau ale unui antreprenor, ori utilaje de productie a caror valoare depaseste 10.000 de euro, trebuie sa se initieze in tainele achizitiilor publice. Reproducem partial un interviu cu Marius Gogescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, preluat din revista euROpeanul.

Ziua armatei la Mangalia

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMoment simbolic in istoria poporului roman, inscris in calendarul sarbatorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei Romane, o zi de glorie si de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, ostirea noastra si-a ingemanat faptele de arme cu soarta neamului romanesc, indeplinindu-si misiunea nobila de a apara unitatea nationala si integritatea teritoriala a statului roman.

Festival de arta, la Fantana Mare

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul comunei Independenta, Cristea Gascan, a propus Consiliului Local din Independenta in parteneriat cu UDTR Constanta, organizarea in sala Caminului Cultural, a unui festival de arta culinara cu specific turcesc.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771