Sitirile editiei din data de 20 Octombrie, 2007

Abuzul din Grindul Lupilor

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeStuf Delta Production SRL a depozitat ilegal, in ultimii ani, resursele stuficole recoltate din Grindul Lupilor pe terenul autoritatilor din comuna Mihai Viteazu. Sase ani, zeci de termene de judecata, o suita de avocati si un expert topograf care mai mult a incurcat lucrurile au amanat la nesfarsit rezolvarea confictului dintre societatea Stuf Delta Production si primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

Tariceanu amana dezbaterile pe buget

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a solicitat reprogramarea consultarilor cu partidele parlamentare privind bugetul pentru 2008, dar si completarea consultarilor cu discutarea proiectului de lege privind introducerea votului uninominal. Seful Executivului le-a adresat, marti, o invitatie partidelor parlamentare pentru a participa la consultari pe marginea proiectului legii bugetului de stat pe anul 2008.

Primaria Targusor, vitregita de fonduri guvernamentale

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Autoritatile locale din comuna Targusor au inaugurat odata cu inceperea noului an scolar, unul dintre corpurile unitatii de invatamant. Primarul localitatii Targusor, Iulian Barsan, sustine ca Guvernul a alocat Consiliului Local Targusor, in august anul curent, un miliar de lei pentru reabilitarea si modernizarea vechii scoli.

Prima statie de biodiesel, in Sacele

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Autoritatile din Sacele au intuit beneficiile oferite de combustibilul viitorului si au facilitat agentilor economici interesati amplasarea unei statii in localitatea constanteana. Obictivul este important atat pentru comunitatea locala, cat si pentru cele limitrofe, in contextul in statia este singura din judet. Biodieselul este un combustibil cu caracteristici identice cu ale motorinei, dar, spre deosebire de aceasta, nu este un derivat al petrolului, ci este derivat din ulei vegetal sau animal.

Lucrari agricole intense, in Garliciu

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Social Primarul comunei Garliciu, Constantin Cimpoiasu, a declarat ca atentia administratia publice locale este indreptata in acesta perioada spre agricultori, dat fiind numeroasele lucrari agricole de toamna.

Ceremonie religioasa, in satul Nuntasi

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Consiliul local si Primaria comunei Istria, impreuna cu reprezentatii parohiei si populatia localitatii au organizat la sfarsitul saptamanii trecute sfintirea locului unde se va inalta o biserica. Viceprimarul comunei Istria, Alexandru Tabirca, a declarat ca lacasul de cult se va construi in satul Nuntasi, iar la cerenomie au participat inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Pentru lucrare au fost acordate patru miliarde de lei, iar vechiul lacas va deveni o capela.

Gradina a cinstit hramul bisericii Cuvioasa Parascheva

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaBiserica Ortodoxa a sarbatorit 14 octombrie Sfinta Cuvioasa Parascheva. Credinciosii din comuna Gradina au praznuit astfel hramul bisericii din localitate. Cunoscuta in popor sub numele de Sfanta Vineri sau Vinerea Mare, Cuvioasa Parascheva este cea mai populara dintre sfintii ale caror moaste se afla pe teritoriul tarii noastre.

Praznice in Rimnic si Gura Dobrogei

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

SocialPraznice in Rimnic si Gura Dobrogei Peste doua sute de cetateni au participat pe 14 octombrie la hramul bisericii Cuvioasa Parascheva din satul Ramnic. Pentru ca sarbatoarea sa nu treaca neobservata, iar bucuria sa cuprinda si persoanele cu probleme financiare, primarul din localitatea Cogealac, Ion Soare, impreuna cu reprezentatii bisericii au oferit participantilor pachete cu produse alimentare.

Administratia din Ovidiu investeste in infrastructura

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local si Primaria comunei Ovidiu au inaugurat miercuri inceperea lucrarii de asfaltare a drumului comunal Ovidiu-Poiana. Satul Poiana este situat la 6 kilometri Sud - vest fata de centrul de resedinta, iar in ultima vreme a cunoscut o dezvoltrare spectaculoasa.

Parteneriate de succes intre Asociatia Comunelor si Comunitatea Comunelor

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaParteneriate de succes intre Asociatia Comunelor si Comunitatea Comunelor Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), filiala Constanta, primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a primit marti vizita unei delegatii franceze.

Sabia akinakes, emblema Medgidiei

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Marturiile arheologice atesta faptul ca arealul actualului municipiu Medgidia, oras central dobrogean, este leagan de autentica si elevata civilizatie precrestina. Descoperirea senzationala la Medgidia a intai mori neolitice, datata in urma cu 5000 de ani, aseaza civilizatia romaneasca sub semnul protocronismului cultural si tehnic universal, alaturi de stralucitoarele civilizatii orientale din Summer si Mesopotamia sau nord-africane, din Egipt.

Finantari pentru pensiuni la tara

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPersoanele care doresc sa-si deschida o pensiune turistica undeva la tara vor putea accesa in curand fondurile structurale pentru dezvoltare rurala. Este vorba despre Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, disponibil de la inceputul anului viitor prin Programul national de Dezvoltare Rurala (PNDR), Axa III Calitatea Vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale.

Ajutoare pentru perioada de iarna

20 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia vine si in acest an in sprijinul localnicilor prin demararea unei actiuni de primire a cererilor in vederea acordarii ajutorului financiar pentru incalzirea locuintelor pe perioada de iarna. De acest ajutor pot beneficia familiile si persoanele singure care au un venit net lunar pana in 500 lei pe membru de familie. Persoanele interesate de subventiile ofeirie de administratia publica trebuie sa depuna o cerere la sediul Primariei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771