Sitirile editiei din data de 13 Octombrie, 2007

Drum de centura in Medgidia

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Autritatile locale din Medgidia au inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute tronsonul IV din drumul de centura al municipiului. Pentru sute de cetateni din Medgidia a fost o zi deosebit de importanta.

Remes a dimisionat

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaMinistrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, a parasit Palatul Victoria, dupa ce a inmanat sefului Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, demisia sa din functie. Decebal Traian Remes si-a dat demisia dupa ce postul national de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din inregistrarea video a intalnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care Remes a primit un plic care care continea 15.

Proiecte comune intre administratiile Saraiu-Garliciu

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaModernizarea satului romanesc insemana in primul rand rezolvarea necesitatilor stringente. Alimentarea cu apa potabila curenta este inca o mare problema in multe din satele dobrogene. Dupa ani si ani, autoritatile au inceput sa puna in aplicare planurile si programele nationale sau cu finantare europeana, pentru a alinia mediul rural romanesc la cerinetele internationale.

Ministerul Educatiei vrea sa reduca materia scolara

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaElevii sunt suprasolicitati. Concluzia apartine chiar reprezentantilor Ministerului Educatiei, care sunt de parere ca trei sferturi din materia scolara ar trebui eliminata, iar copiii nu trebuie sa petreaca mai mult de cinci ore la cursuri.

Elevii au sarbatorit Ziua Educatiei

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaScoala Lucian Grigorescu din Medgidia a sarbatorit pe 5 octombrie Ziua Educatiei. Elevii din cadrul scolii nr. 6 Lucian Grigorescu au desfasurat mai multe activitati printre care s-au aflat Scoala mea - scoala viitorului”, un concurs de desene si poezie in care au fost antrenati scolarii din clasele primare. Educatie, prezent si perspectiverdquo; a fost o competitie interactiva cu premii, pregatita pentru elevii claselor VII-VIII.

Agentia de Plati, in vizorul UE

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaComisarul european pentru agricultura, Mariann Fisher Boel, a trimis o scrisoare de avertizare autoritatilor romane c u privire problemele pe care Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura le mai are de rezolvat pentru a nu se ajunge in situatia de a fi reduse cu 25% platile pentru fermieri.

Alegeri in Consiliului Local al Tinerilor din Medgidia

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul local al tinerilor din Medgidia se pregateste pentru alegeri. Evenimentul se va desfasura in perioada 22-28 octombrie si este un bun prilej de a dialoga cu administratia locala in problemele tinerilor.

Gala premiilor de excelenta in administratia publica

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPortalul www.administratie.ro organizeaza pe 18 octombrie, la Poiana Brasov, cea de-a treia editie a Galei Premiilor de Excelenta Administratie.roManifestatia este un eveniment care reuneste, in fiecare an, peste 150 de persoane din conducerile institutiilor administratiei publice romanesti: primari, viceprimari, prefecti, subprefecti, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si institutiilor guvernamentale, senatori, deputati si reprezentanti ai asociatiilor profesionale ale administratiei publice.

Centru cultural modern, la Tortoman

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Tortoman au demarat un amplu program pentru reabilitarea centrului cultural. Primarul din localitatea Tortoman, Gheorghe Panait sustine ca se lucreaza deja la proiectul tehnic pentru atragerea fondurilor nerambursabile.

Sistem de alimentare cu apa potabila, in Stefan cel Mare

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

SocialReabilitarea infrastructurii, modernizarea obiectivelor din localitate si acordarea de teren solicitantilor au fost principalele subiecte de dezbatere ale ultimei sedinte a Consiliului Local Saligny. Primarul localitatii, Gabriel Tatulescu, sustine ca in centrul atentiei a stat si hotararea de consiliu local referitoare la proiectul tehnic privind construirea unui sediu nou al Primariei. Jumatate din cele 14 proiecte de pe ordinea de zi s-au referit la vanzari si inchirieri de teren intravilan, persoanelor fizice si juridice interesate.

Autoritatile din Pestera, obligate sa sustina proiecte Phare

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din localitatea Pestera vor sa demareze programul de reabilitare a unitatilor de invatamant din satele aferente Ivrinezu si Izvoru. Primarul comunei Pestera, Ion Cosor, sustine ca fonduri substantiale au fost alocate prin intermediul Hotararii de Guvern numarul 911/2006.

Ziua Recoltei, la Nicolae Balcescu

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Nicolae Balcescu au pregatit pentru 7 octombrie anul curent marea sarbatoare a recoltelor. Ziua Recoltei a adunat sute de localnici, agenti economici, oficialitati dar si cetateni din localitatile invecinate. Festivitatile au avut loc la Caminul Cultural din Nicolae Balcescu, unde s-a inaugurat si o expozitie de legume si produse lactate la care au participat majoritatea producatorilor din comuna.

Modernizarea infrastrcturii, in Stupina si Galbiori

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaReprezentatii administratiei publice din comuna Crucea au reusit sa acceseze fonduri pentru modernizarea infrastructurii. in satele aferente comunei Crucea, Stupina si Galbiori, vor demara in aproximativ 30 de zile lucrarile pentru impementarea retelelor de apa potabila.

Adrian Enache in concert la Medgidia

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaMiercuri 10 octombrie, binecunoscutul artist Adrian Enache a concertat la Medgidia pe o scena in aer liber amenajata in parcul central 1 mai. Show-ul muzical a fost oferit locuitorilor Medgidiei cu ocazia traditionalei mese de iftar organizata de Primaria Bayrampasa din Turcia. Este al doilea an consecutiv cand Medgidia este gazda a actiunii cultural - umanitare Ramadam in Balcani. Fratia nu cunoaste granite, acesta este indemnul organizatorilor care au efectuat un turneu in mai multe tari unde exista populatie de religie musulmana, pe aceasta cale imbunatatindu-se relatiile dintre turci si populatia din tarile respective.

Ajutoare pentru perioada de iarna

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia a demarat actiunea de primire a cererilor in vederea acordarii ajutorului financiar pentru incalzirea locuintelor pe perioada de iarna. Familiile si persoanele singure cu un venit net lunar pana in 500 lei pe membru de familie si care folosesc pentru incalzire lemne, carbuni, combustibili petrolieri, pot depune cereri pentru a beneficia de acest ajutor.

Politia de proximitate in sprijinul cetatenilor

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

SocialAgentii Politiei de proximitate au organizat in ultima perioada, mai multe actiuni de informare a cetatenilor municipiului Medgidia in ceea ce priveste prevenirea accidentelor rutiere . Ei s-au deplasat in cadrul unitatilor de invatamant, scoli generale si licee, unde au prezentat elevilor si cadrelor didactice diverse materiale informative privind circulatia pietonala pe drumurile publice, evitarea accidentelor de circulatie.

Solicitare de proiecte pentru protectia naturii

13 Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, lanseaza prima sesiune de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii. Proiectele selectionate vor beneficia de asistenta financiara nerambursabila, din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), prin POS Mediu.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771