Sitirile editiei din data de 5 Octombrie, 2007

Energie electica in noile cartiere din Poarta Alba

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaStrategia de dezvoltare a localitatii Poarta Alba prevede extinderea retelei de alimentare cu energie electrica in doua zone ale localitatii. Primarul din comuna Poarta Alba, Niculae Sant-Ion, a declarat ca in noul cartier, din zona B a localitatii, situat in partea estica, au fost acordate o suta de loturi pentru construirea caselor.

Mobilitatea urbana: orase mai verzi, cu trafic fluid si sigur

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateComisia a adoptat recent cartea verde Catre o noua cultura a mobilitatii urbane”, lansand o dezbatere pe marginea principalelor aspecte legate de mobilitatea urbana: orase mai verzi, cu un trafic fluid, mobilitate urbana mai inteligenta si un transport accesibil si sigur pentru toti cetatenii europeni.

Dezvoltarea satelor asteapta guvernul sa lanseze PNDR

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateO suma de peste 1,5 miliarde de euro se pune la dispozitia consiliilor locale ale comunelor in perioada 2007 2013 in cadrul axei 2 a Programului National de Dezvoltare Rurala, masura 322 - Renovarea si dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.

Vine Panairul !

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria si Consiliul Local Medgidia organizeaza in perioada 22 28 octombrie, Panairul Medgidiei . Panegir o zi a iarmaroculuiCuvantul de sorginte greceasca panegirisrdquo; numeste una din sarbatorile cele mai populare grecesti, asistata la Tomis, Histria, Callatis, dar si in alte locuri.

Festivalul National Muzica Usoara DanS - Medgidia 2007

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

CulturaPreselectiile nationale pentru sectiunea interpretare la Festivalul National Muzica Usoara DanS Medgidia sunt in plina desfasurare. Cea de a treia editie a Festivalului national DanS Medgidia se va desfasura in perioada 15 17 noiembrie.Pana in prezent s-au organizat preselectii la Craiova, Resita, Oradea, Tg. Mures, Iasi, Focsani, Ploiesti. Preselectia pentru judetele Galati, Tulcea, Ialomita si Constanta se va organiza la Medgidia in perioada 5-7 octombrie, la Casa de cultura Lucian Grigorescu.

Campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice se va desfasura si la Medgidia

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia in colaborare cu Directia de salubritate, Agentia nationala pentru protectia mediului si Ministerul mediului si dezvoltarii durabile va organiza in luna noiembrie, o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Bursa locurilor de munca la Medgidia

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateVineri 28 septembrie, Casa de cultura Lucian Grigorescu din Medgidia, a gazduit bursa locurilor de munca pentru absolventi, eveniment organizat de Primaria municipiului Medgidia si Agentia locala de ocupare a muncii.S-au prezentat 24 de angajatori, societati si institutii din Medgidia, Cernavoda, Constanta si Mangalia cu o oferta ce a cuprins 1059 locuri de munca. Domeniile de activitate au fost diverse: agricultura, administratie publica, constructii civile si lucrari de geniu, constructii navale, industrie textila, invatamant, industria lemnului, panificatie, comert, transport persoane, refacere infrastructura.

Administratia locala de la Medgidia ofera tinerilor alternative pozitive

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateVrei sa iti transformi ideile in realitate ? Vino in Consiliul tinerilor!Asa suna indemnul tinerilor din Consiliul tinerilor din Medgidia care se pregatesc pentru alegerile de anul acesta. Acestea se vor desfasura in perioada 22- 28 octombrie, perioada in care se desfasoara si sarbatoarea medgidienilor Panairul.

Invatamant rural modern, la Conacu

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale din Cobadin au demarat proiectul de reabilitare a scolii din satul Conacu. Copiii nu beneficiau de conditii moderne a declarat primarul din localitatea Cobadin, Ion Corneanu, adaugand ca proiectul beneficiaza de sprijinul Executivului.

Gradinita noua, in Ciocarlia de Sus

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local si Primaria comunei Ciocarlia incep, in curand, derularea programului de reabilitare a scolilor din localitate. Seful administratiei publice din Ciocarlia, Traian Dragomir, a declarat ca lucrarile de modernizare a unitatii de invatamant din Ciocarlia de Jos sunt evaluate la aproximativ zece miliarde de lei.

Invatamant modern, in scoala Raristea

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia publica din Ion Corvin reabiliteaza total unitatea de invatamant din satul Raristea. Catunul a fost fondat in jurul anilor 1754-1755, fiind cunoscut sub numele de Bazargheanrdquo; (sat al targului).

Punte intre Baneasa si Dobrich

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAutoritatile locale din Baneasa si Administratia Regionala Dobrich si reprezentantii Primariei Krushari s-au intalnit in acesta saptamana pentru a definitiva proiectul privind construirea soselei Baneasa - Dobrich.

De catInvestitii in infrastructura din Vlahii

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile din comuna Aliman continua programul de dezvoltare a localitatii si a satelor aferente. Atentia sefului administratiei publice, Gheorghe Topalu, s-a indreptat spre Vlahii, sat aflat in imediata apropiere a localitatii.

Primarie moderna, in Rasova

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaFunctionarii publici din administratia publica Radova s-au mutat recent in casa noua, noul sediu al Primariei fiind finalizat. Muncitorii lucrau in urma cu doua zile la amenjarea unei parcari in fata sediului si a unui parculet.

Rromi din Cuza Voda sunt bransati gratuit la reteaua electica

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeConsiliul Local si Primaria Cuza Voda, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Romi deruleaza proiectul Dreptul la lumina. Programul national prevede racordarea a 40 de familii de rromi la reteaua de energie electrica. Implementarea proiectului este estimata la 120 miliarde de lei, iar majoritatea fondurilor provind din partea Agentiei Nationale pentru Romi. Consiliul Local contribuie cu 120 de milioane lei, a specificat primarul din localitatea Cuza Voda, Eugen Dumitru, adaugand ca licitatia va avea loc in curand, iar proiectul trebuie finalizat pana pe 15 decembrie anul curent.

" A doua sansa" pentru tineri, la Castelu

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAutoritatile locale din Castelu impreuna cu directorul scolii generale, Antoneta Prodan, au inaugurat recent deschiderea anului scolar pentru tinerii inclusi in programul A doua sansa. Cursurile se desfasoara in unitatea de invatamant cu clasele I-VIII din Castelu.

SENATORUL PSD ANTONIE IORGOVAN A MURIT

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

SocialSenatorul PSD Antonie Iorgovan a murit azi noapte la o clinica din Viena, in urma unui stop cardiorespirator. El fusese transferat sambata, 29 septembrie, la cererea familiei sale, la o clinica privata din Austria. Antonie Iorgovan, in varsta de 59 de ani, suferea de mai multa vreme de cancer, starea acestuia agravandu-se in ultima perioada. Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca Antonie Iorgovan a incetat din viata la clinica din Viena, in jurul orei 03.

Maicutele de la Cobadin, in legalitate

Octombrie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDe la intrarea in judet si pana dincolo spre Tulcea, campurile si dealurile au fost impanzite cu manastiri. Fie ca au fost ridicate in rezervatii naturale, fie prin apropiere, fie ca au fost inaltate legal, fie pe langa lege, lacasurile arata cat de bogata este Arhiepiscopia Tomisului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771