Sitirile editiei din data de 31 August, 2007

MDLPL a lansat portalul de sprijinire a beneficiarilor Programelor de Cooperare Teritoriala Europeana

August 2007, Bogdan Chirita

Actualitateincepand cu 27 august 2007, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va fi activ Portalul de Sprijinire a Beneficiarilor (PSB); portalul se adreseaza potentialilor beneficiari din Romania ai programelor de cooperare teritoriala ce doresc sa identifice atat programul in cadrul caruia sunt eligibili, cat si parteneri pentru proiectele pentru care doresc sa obtina finantare.

Ministerul lasa producatorii de legume si fructe sa piarda banii europeni

August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateNici un eurocent din cei 1,5 miliarde de euro destinate acestui sector risca sa nu intre in buzunarele producatorilor romani. Romania poate pierde finantarea europeana pentru grupurile de producatori din sectorul legume si fructe, pentru ca Ministerul Agriculturii conditioneaza acest ajutor de o vanzare de cel putin un milion de euro anual. Suma este de aproximativ 20 de ori mai mare fata de capacitatea reala de productie a grupurilor autohtone.

Pregatiri pentru accesarea fondurilor pentru dezvoltare rurala

August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Agriculturii va organiza o licitatie pentru selectarea bancilor care vor gestiona credite acordate agricultorilor, din bugetul Ministerului Agriculturii, pentru finantarea unor proiecte contractate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Horoscop

August 2007, Bogdan Chirita

SocialPerioada Luni, 27 August 2007 - Duminica, 2 Septembrie 2007Zodia Berbec (21 Martie - 19 Aprilie)Berbecii isi vor petrece marea parte a saptamanii care urmeaza incercand sa isi rezolve impasul financiar in care au intrat.

Pestera Casian, la cheremul ignorantei si nepasarii calugarilor

August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPestera Sfantului Casian este lasata in parasire, foarte departe de stralucirea sfantului caruia ii poarta numele. Mizerie, icoane de o calitate indoielnica, obiecte de cult vechi si ponosite donate de bisericile de tara din jur, lumanari folosite si aruncate in rezervatie (zona face parte din Rezervatia Cheia).

Medgidia scapa de traficul masinilor de mare tonaj

August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateLa Medgidia au inceput lucrarile la tronsonul IV din drumul de centura, in lungime de 2,5 km care va face legatura intre DJ 381 si societatea Lafarge. Realizarea acestui drum va salva Medgidia de traficul masinilor de mare tonaj care a deteriorat grav strazile si infrastructura si pune in pericol locuintele cetatenilor.

Proiectul "Imbunatatirea conditiilor de iernat pentru Branta ruficollis (Gasca cu gat rosu) la Lacul techirghiol".

August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeFinantat in cadrul programului LIFE/NATURA, acest proiect are o valoare de 657.000 Euro, din care 75% reprezinta fonduri europene si 25% cofinantare, reprezentand un total de 164.257 Euro, din care: 138.

In data de 28.08.2007

August 2007, Bogdan Chirita

Socialam fost sesizati de catre Serviciul de urgenta 112 despre faptul ca la Orasul Nou, mai exact langa barul lui Iancu o persoana de sex masculin a fost muscata de un caine comunitar. Echipa operativa s-a deplasat la fata locului unde a constatat ca cele sesizate se confirma.

In noaptea 26.08 -27.08.2007

August 2007, Bogdan Chirita

Socialla ora 1.50 am fost sesizati prin serviciul de urgenta 112 cu privire la faptul ca pe Strada Independentei la Barul Flamingo o persoana de sex masculin provoaca scandal. La fata locului s-a deplasat echipa operativa care la identificat pe numitul Niculescu Ciprian de 22 de ani din Medgidia care a fost sactionat cu suma de 500 lei.

In data de 26.08.2007

August 2007, Bogdan Chirita

Socialin jurul orelor 23.45 am fost sesizati de catre Serviciul de Urgenta 112 despre faptul ca numita Oaie Alexandra de 14 ani din Poarta Alba a fost victima unui viol pe raza acestei localitati. Echipa operativa formata din lucratori de la politia rurala Medgidia s-au deplasat la fata locului. in urma cercetarilor s-a stabilit ca numita Oaie Alexandra a plecat de la domiciliul sau in jurul orelor 23.00 impreuna cu matusa sa cumpere de la bar bere si tigari.

In ziua de 26.08

August 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala2007 in jurul orelor 17.30 am fost sesizati de catre numita Boboc Ioana despre faptul ca fiica sa a fost agresata de catre numitul Emin G. Mentionam faptul G. Emin a fost concubinul fiicei Boboc Ioana.

Cea mai veche geamie din Medgidia "Abdul Mecid".

August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaGeamia Abdul Mecid este singurul lacas de cult al populatiei de confesiune islamica din Medgidia dar totodata si cea mai veche cladire din oras. Este o constructie monumentala in forma patrata, construita in stil neoclasic otoman, specific arhitecturii islamice.

I.N. Roman, cea mai veche biblioteca a orasului Medgidia

August 2007, Bogdan Chirita

CulturaBiblioteca Municipala Medgidia a fost si este cea mai importanta biblioteca publica din localitate. Ea constituie centru de informare, formare, pregatire profesionala si intelectuala a membrilor comunitatii ne-a declarat Directoarea Bibliotecii Municipale Medgidia Ghita Maria.

A murit dupa ce a fost zdrobit de un utilaj

August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateUn barbat in virsta de 40 de ani, din judetul Prahova, a murit duminica, 26 august, in urma unui accident de munca petrecut in statia CFR Mircea Voda. Potrivit lucratorilor Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, Constantin Bulei lucra impreuna cu un coleg la pavarea peronului din zona liniei 1, cind a fost calcat de un utilaj condus de Ion Vasilache, de 50 de ani, din Basarabi, care dadea cu spatele.

Votul Uninominalul a fost trimis la Senat

August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateProiectul Pro Democratia-PNL privind votul uninominal mixt a trecut de Comisia de Cod electoral in varianta originala.Comisia parlamentara pentru elaborarea Codului electoral a decis ieri, cu zece voturi pentru si doua contra (PRM), sa-si insuseasca proiectul de lege al Pro Democratia si PNL privind votul uninominal mixt si l-a trimis Senatului pentru a intra in proceduri directe de dezbatere. Drept consecinta, la alegerile parlamentare din 2008, votul ar urma sa se desfasoare numai in colegii uninominale, 50% dintre mandate vor fi obtinute prin cistigarea colegiilor, iar restul de mandate vor fi atribuite candidatilor clasati pe pozitia a doua sau chiar a treia in colegii, in functie de procentul realizat de partidele aflate in cursa electorala.

Supermarketurile: verzi, portocalii sau rosii

August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeDe la inceputul anului 2007, au fost chestionate principalele supermarketuri care opereaza in tara noastra pentru a afla, in interesul consumatorilor, care dintre acestea vand alimente modificate genetic si care nu.

67 la suta dintre romani nu cumpara alimente MG

August 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeProdusele alimentare modificate genetic (MG), un pericol pentru consumatori. Cel mai bine ar fi ca aceste produse sa aiba pusa pe ele o bulina rosie pentru ca persoanele sa fie atentionate, bineinteles, si producatorii ar trebui verificati din punct de vedere al calitatii produselor si controlati daca respecta toate normele in vigoare. Cam greu de crezut ca se va face acest lucru la noi, pentru ca legislatia nu permite divulgarea numelor producatorilor care sunt gasiti in neregula.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771