Sitirile editiei din data de 17 August, 2007

Energia elecrica naturala este o prioritate pentru Guvernul Romaniei.

17 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateHarta energiei regenerabile a Romaniei. Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, harta este un instrument util atat autoritatilor care vor trebui sa respecte tratatul european in privinta utilizarii surselor alternative de obtinere a energiei, cat si investitorilor care doresc sa dezvolte o afacere in domeniu.

Comuna Sacele, mina de aur pentru investitorii din industria energie verzi

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala In trei ani, Romania trebuie sa creasca utilizarea de energie regenerabila cu patru procente, de la 29% din consumul total, la 33%. Ministerul Mediului a aratat, joi, harta potentialului de energie din Romania si a anuntat facilitatile pentru viitorii investitori ai acestui sector.

Democratie si pentru Consiliul Judetean

17 August 2007, Bogdan Chirita

SocialAdunarea generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) a adoptat la jumatatea lunii august, la Mamaia, propunerea de modificare a legii administratiei publice locale, in sensul alegerii presedintelui de consiliu judetean prin vot direct, uninominal, exprimat de alegatori, ca si in cazul primarilor.

Indrumare pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultura

17 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePentru prima data dupa 1990, investitorii din agricultura ar putea beneficia de un ghid al investitiilor eficiente, anunta Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).indrumarul accesarii fondurilor europene pentru cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiererdquo; promite ca, in timp util, va fi publicata lista regiunilor cu deficit de unitati de procesare si cu potential pentru dezvoltarea viitoarelor afacerirdquo;.

Primaria Medgidia investeste pentru un oras curat si civilizat.

17 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajePrimaria Medgidia prin Directia de salubritate a achizitionat 3 masini autobasculante cu descarcare usoara care vor incepe sa lucreze prin oras incepand cu aceasta saptamana, investitie in valoare de 1, 5mld lei. Aceste masini vor fi folosite pentru transportul deseurilor rezultate in urma maturatului stradal si a aleilor dintre blocurile de locuinte, parcuri dar si cele rezultate in urma curateniei din spatiile verzi.

Proiecte de dezvoltare la Ovidiu

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCa in fiecare an administratia locala de la Ovidiu a demarat programul de igienizare a unitatilor de invatamant din localitate. Unele dintre aceste unitati scolare au avuut nevoie si de reparatii si anume de schimbarea acoperisuluila gradinita Licuricirdquo; din Ovidiu si la scoala generala din Nazarcea a fost necesara schimbarea acoperisului, montarea unei centrale termice noi si schimbarea instalatiei de incalzire.

Mai multa lumina pe strazile din Lanurile

17 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeSatul Lanurile ce se afla sub incidenta comunei Baraganu este incepand din luna august un sat mult mai luminat deoarece la inceputul acestei luni s-a realizat receptia lucrarii de reabilitare a iluminatului public. Lucrarea a fost demarata la inceputul lunii iunie si a durat aproximativ 2 luni. Aceasta reabilitare s-a realizat datorita faptului ca satul era luminat cu 100 de lampi in care existau becuri de 185 si 250 de watzi, ceea ce insemna un consum lunat ce atingea valoarea de 20 de milioane lunar, motiv pentru care pe timpul noptii acele lampi functionau numai 4 ore.

Unitatile scolare din Negru Voda gata sa-si primeasca elevii

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Negru Voda a inceput igienizarea unitatilor de invatamant din localitate atat scolare cat si prescolare. in orasul Negru Voda sunt 4 scoli generale , 3 gradinite si un liceu teoretic.

Proiecte aprobate la Targusor

17 August 2007, Bogdan Chirita

Actualitatein conformitate cu prevederile articolului 39 aliniatul (1) din Legea numarul 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, Consiliul Local Targusor a fost convocat in sedinta ordinara de lucru in data de 31 iulie, ora 16.

Drumuri asfaltate la Istria

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Istria a demarat lucrarile la imbunatatirea infrastructurii din comuna inca din anul 2005. este vorba despre pietruirea si asfaltarea mai multor kilometri de drum din loxcalitatile arondate comunei Istraia.

Sedinta de consiliu la Gradina

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfarsitul lunii iulie Consiliul Local Gradina s-a intrunit in sedinta ordinara de lucru pentru a vota mai multe proiecte de hotarare initiate de primarul comunei Gradina, Ion Melcea si care vizau imbunatatirea situatiei comunei.

Crestinii au sarbatorit pe 15 August Adormirea Maicii Domnului

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCea mai importanta sarbatoare dar si cea mai veche este Adormirea Maicii Domnului, numita popular Sf Maria Mare care se sarbatoreste pe 15 august. Despre aceasta sarbatoare nu se regasesc date in Noul Testament ci numai in traditia Bisericii. Locul de origine al acestei sarbatori pare a fi Ierusalimul, caci in vechile sinaxare georgiene, ziua de 15 august reprezenta sarbatoarea aniversarii anuale a sfintirii unei biserici a Maicii Domnului.

Costinesti, cea mai cautata statiune pe Internet

17 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateCostinesti este cea mai cautata statiune de pe litoralul romanesc pe Internet cu peste 15.500 de accesari in ultima saptamana, urmata de Eforie Nord cu 15.400 si Mamaia cu 9.017; in top sunt si statiunile bulgaresti Nisipurile de Aur cu 3.

Banii pentru comunitatile rurale blocati in hatisul jocului politic

17 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeIntegrarea in Uniunea Europeana nu a adus prea multe motive de bucurie comunitatilor mici din judetul Constanta, deoarece autoritatile locale nu pot face prea multe in lipsa sprijinului autoritatilor judetene si nationale. Mai multi primari din judet, indiferent de partidul pe listele caruia au castigat demnitatea publica, intampina dificultati in relatia cu guvernul (direct ori prin prefectura) si cu Consiliul Judetean.

APM Constanta nu emite avize cu privire la taierea arborilor.

17 August 2007, Bogdan Chirita

Social Catre Directia Silvica Constanta au fost inaintate solicitarile cu privire la taierea arborilor situati de- a lungul ciilor de comunicatie din extravilan. Pentru drunuri indiferent de natura lor ( nationale, judetene si comunale ) reaponsabilitatea inaintarii solicitarii difera, astfel : pentru drumuri nationale si autostrazi responsabilitatea inaintarii solicitarii revine Campaniei Nationale de autostrazi si Drumuri Nationale, pentru drumuri judetene responsabilitatea inaintarii solicitarii revine Consiliului Judetean prin RAJDP, iar pentru drumuri comunale responsabilitatea inaintarii solicitarii revine Consiliilor Locale.

Pecineaga

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul local Pecineaga a depus in temenul prevazut documentatia completa pentru accesarea unor fonduri nerambursabile din partea guvernului Romaniei pentru proiectul intitulat Dotarea cu echipamente IT si alte componente, echipamente, instrumente pentru asigurarea unei activitati eficiente la nivel local, in particular la nivelul serviciilor publicerdquo;.

Fii satului la Cotu Vaii

17 August 2007, Bogdan Chirita

CulturaDuminica, 19 august, la Cotu Vaii, administratia locala din albesti impreuna cu locuitorii din localitate au sarbatorit deja traditionala sarbatoare a fii satului. Aceasta sarbatoare este la a 2-a editie si se bucura de un succes enorm din partea localnicilor.

In data de 21.08.2007

17 August 2007, Bogdan Chirita

Socialla postul de politie din Castelu s-a prezentat numitul Popa Nicolae domiciliat in comuna Castelu, pentru a depune o petitie impotriva lui Mustafa Sucuri. Motivul il reprezinta acela ca persoana in cauza ii aduce injurii fara nici un motiv.

SC FLUVIMED MEDGIDIA SA angajeaza :

17 August 2007, Bogdan Chirita

Social- economist specialitatea financiar-contabilitate cu vechime mini 3 ani,- inginer horticol - 2 posturi- maistru horticol - 4 posturi- tehnician horticol - 4 posturi- fochist autorizat - 2 posturi- electromecanic - 2 posturi- frigotehnist - 4 posturi- sudor autogen si electric - 2 posturi- mecanici agricoli - 10 posturi- agenti paza - 5 posturi Relatii la telefon 0241-821790, 821791, 821792.

Reabilitarea bazinului de inot din Medgidia

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Pentru anul 2007 una din investitiile a Primariei Municipiului Medgidia este reabilitarea bazinului de inot din cadrul Complexului sportiv Iftimie Ilisei. Reabilitatea bazinului de inot este inclusa in cadrul programului national Bazine de inot ce se va derula de catre Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

O noua sala de sport in orasul Medgidia.

17 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain zona de nord a municipiului Medgidia va fi construita o sala de sport. Acest lucru este posibil datorita Primariei municipiului Medgidia. Fondurile alocate pentru construirea acestei sali de sport sunt din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Mare grija cu ce persoane intrati in discutii

17 August 2007, Bogdan Chirita

Actualitatein data de 9.08.200 in jurul orelor 12.30 Politia Municipiului Medgidia a fost sesizata verbal de numitul Stan Vasile din localitatea Satu Nou, comuna Mircea Voda , Judetul Constanta cu privire la faptul ca tatal sau Stan Ion de 63 de ani din aceeasi localitate s-a internat la Spitalul din Medgidia in urma unei agresiuni in data de 8.

Modificarea articolului 5 alin 2 din legea 19/2000.

17 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAlineatul 2 din cadrul articolului 5 al Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale a fost modificat. Acesta prevede urmatoarele : se pot asigura in sistemul public pe baza de contract de asigurare sociala, in conditiile prezentei legi, persoanele care se regasesc in situatiile prevazute la alineatul 1 si care doresc sa isi completeze venitul asigurat, precum si alte persoane care nu se regasesc in situatiile prevazute la alin.

Asociatia Exploratori pentru Viitor organizeaza Oraselul copiilor.

17 August 2007, Bogdan Chirita

Culturain perioada 20-22 august in Parcul 1 Mai din orasul Medgidia, Asociatia Exploratori pentru viitor organizeaza impreuna cu sprijinul primariei Oraselul copiilor. in cadrul acestui program se vor organiza activitati recreative pentru copiii din clasele 1-8. Deviza acestuia este : Visez sa devin om mare!Scopul organizari acestui orasel este acela de colectare de haine, jucarii si rechizite scolare pentru copiii defavorizati din orasul nostru.

Anunt deces

17 August 2007, Bogdan Chirita

Socialintregul colectiv al administratiei locale din Tortomanu este alaturi de viceprimarul comunei Chitic Lucian in greaua pierdere suferita in urma mortii mamei sale. Sincere condoleante!

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771