Sitirile editiei din data de 10 August, 2007

Zilele comunei Silistea

10 August 2007, Bogdan Chirita

Actualitatein perioada 15-19 august comuna Silistea va fi in sarbatoare. Evenimente culturale, sportive, educative vor umple cele patru zile in care locuitorii comunei vor sarbatori impreuna Zilele comunei sub sloganul Te iubesc Silistea!rdquo;.

Zilele comunei Silistea

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain perioada 15-19 august comuna Silistea va fi in sarbatoare. Evenimente culturale, sportive, educative vor umple cele patru zile in care locuitorii comunei vor sarbatori impreuna Zilele comunei sub sloganul Te iubesc Silistea!rdquo;. Consiliul local a alocat aproximativ 10.000 de lei pentru organizarea festivitatilor dedicate celei de-a cincea editii a Zilelor comunei Silistea, ce an de an poarta hramul Sfintei Fecioare Maria.

Raportari lunare la Finante pentru proiectele de infrastructura din FND

10 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeViticultorii romani au depus 48 de dosare pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole din fonduri europene, in campania 2007/2008, pentru o suprafata de 1.095 hectare, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), informeaza Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.

Bani insuficienti pentru reconversia viilor

10 August 2007, Bogdan Chirita

Anchete jurnalisticeViticultorii romani au depus 48 de dosare pentru restructurarea si reconversia plantatiilor viticole din fonduri europene, in campania 2007/2008, pentru o suprafata de 1.095 hectare, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), informeaza Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro. Suma solicitata de viticultori in baza acestor dosare depaseste 40 milioane euro, iar fondurile europene estimate a fi alocate in acest sens sunt de numai 23 de milioane de euro.

REFinantare de la guvern pentru proiecte deja finantate prin SAPARD

10 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePeste 300 de primarii care au contracte SAPARD au primit cadourdquo; 290 de milioane de lei pentru a reusi sa incheie proiectele de infrastructura rurala. Potrivit comunicatului transmis de Executiv, este vorba de 305 proiecte de drumuri comunale, retele de apa, retele de canalizare si drumuri forestiere.

UE prognozeaza 7 ani excelenti pentru agricultura

10 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateComisia Europeana a dat publicitatii, in data de 31 iulie, previziunile referitoare la pietele si veniturile agricole in Uniunea Europeana pentru perioada 2007-2014. Prognozele se refera la urmatoarele produse: cereale, seminte oleaginoase, zahar, carne, oua, lapte si produse lactate. In ce priveste piata de cereale, previziunile sunt pozitive, datorita cresterii consumului domestic si a exportului.

PSD Medgidia doreste excluderea din partid a consilierul local Radu Victorina.

10 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeOrganizatia Municipala PSD Medgidia, a votat excluderea din partid a doamnei consilier Radu Victorina, in ultima sedinta a biroului permanent local ce a avut loc luna trecuta, pe motiv ca nu si-a indeplinit sarcinile de partid in mai multe randuri.

Vegetatia afectata de canicula.

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain ultima vreme Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta se confrunta cu foarte multe cazuri de incendii chiar si cu cerinte din cadrul actiunilor de descarcerare. De la inceputul lunii si pana acum au existat 46 de interventii pentru situatii de urgenta. Cea mai mare pondere a lor o reprezinta miristea , vegetatia uscata, apoi actiunile de descarcerare dar si cele de asistenta sociala toate acestea se datoreaza in mare parte temperaturilor foarte ridicate.

Parc Industrial in orasul Medgidia

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localainfiintarea Parcului Industrial Medgidia reprezinta alternativa favorabila pentru atragerea investitiilor si renasterea activitatilor economice in zona Medgidia ne-a declarat primarul Muncipiului Medgidia Dumitru Moinescu.

Incercare de sinucidere.

10 August 2007, Bogdan Chirita

Socialin noaptea dintre 1.08-2.08.2007 in jurul orelor 2:00 Politia Medgidia a fost sesizata telefonic de catre Spitalul Municipiului Medgidia despre faptul ca la orele 23:00 a fost adusa cu ambulanta in sectia de urgenta numita Marin Mirela de 17 ani din Medgidia care prezenta o plaga intepata in regiunea sternala. intrucat avea dureri acesta a fost trimisa la Spitalul din Constanta. La internare numita a declarat ca si-a autoprovocat rana cu un cutit in urma unor certuri cu concubinul ei.

La Garliciu, sportul e la el acasa

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Garliciu a oferit in aceasta perioada o atentie deosebita pentru sportul din localitate prin inscrierea echipei nou formate Pescarusul Garliciu”, in Liga Judeteana de fotbal pentru a participa la competitie 2007-2008 a campionatului de fotbal pentru seniori.

Pana la 15 august administratia locala din Castelu va depune circa 10 cereri de finantare pentru realizarea de proiecte pentru dezvoltarea comunei

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrioritatea administratiei locale de la Castelu este de a intocmi si depune proiecte pe programul Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local III-IVrdquo;. Pentru aceasta au fost intocmite mai multe proiecte pentru dezvoltare locala: realizarea unui birou de informatii cetateni, un borou pentru evidenta persoanelor, pentru domeniul de serviciu al voluntariatului pentru situatii de urgenta se va achizitiona o autospeciala.

Agresata in propria locuinta.

10 August 2007, Bogdan Chirita

Socialin data de 30.07.2007 in jurul orelor 16:55 lucratorii serviciului de urgenta 112 au fost sesizati cu privire la faptul ca pe Strada Privighetorilor nr 19 are loc un scandal. La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a constatat ca locatara de la imobilul indicat pe nume Amet Hamide de 33 de ani a fost agresata in curtea locuintei sale de catre un individ despre care cunoaste ca se numeste Samir si este din orasul Ovidiu, in scop de razbunare.

Agresata in propria locuinta.

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain data de 30.07.2007 in jurul orelor 16:55 lucratorii serviciului de urgenta 112 au fost sesizati cu privire la faptul ca pe Strada Privighetorilor nr 19 are loc un scandal. La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a constatat ca locatara de la imobilul indicat pe nume Amet Hamide de 33 de ani a fost agresata in curtea locuintei sale de catre un individ despre care cunoaste ca se numeste Samir si este din orasul Ovidiu, in scop de razbunare.

Copii din Topalu in vizita la Constanta

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaProgramul Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2007”, demarat la incepautul lunii iulie la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, va continuat saptamana viitoare cand va veni randul copiilor din comuna Topalu sa viziteze Constanta si obiectivele incluse in acest program.

Sedinta de consiliu la Tortoman

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain data de 08 august consilierii comunei Tortoman s-au intrunit in sedinta extraordinara pentru a dezbate 4 proiecte de hotarare initiate de primarul comunei Tortoman, Gheorghe Panait. Primul proiect de hotarare a fost reprezentat de aprobarea sumei de 1000 de euro ce inseamna contributia Consiliului Local Tortoman la realizarea proiectului Zona Medgidia-Pol de dezvoltare strategicardquo;.

Investitii din strainatate in comuna Saraiu

10 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Saraiu a finalizat studiul de fezabilitate pentru implementarea retei de canalizare in toata comuna. in urma studiului a reiesit faptul ca in satul Saraiu se vor implemeta 15 kilometri de retea, iar in satul Dulgheru 13,5 kilometri de retea.

S-au epuizat fondurile pentru medicamentele compensate

10 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIstoria se repeta pentru bolnavii cronici care au nevoie de medicatie. Acestia sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru a nu intrerupe tratamentul si asta pentru ca 90% din farmaciile bucurestene nu mai elibereaza medicamente compensate si gratuite, deoarece plafonul alocat pe luna august a fost epuizat.

Circulatie intrerupta

10 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateLa Eforie Nord au fost inundate circa 50 de gospodarii, pagubele localnicilor fiind de sute de mii de lei. Tot in cursul noptii de marti, circulatia pe DN 39, care leaga municipiul Mangalia de Constanta, in dreptul comunei Tuzla, a fost intrerupta timp de o ora din cauza apei de ploaie care a depasit, pe alocuri, un metru inaltime.

Litoralul Marii Negre a fost devastat, ieri-noapte, de ploi abundente.

10 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDe la Eforie pana la Saturn, mai multe plaje au fost inundate si distruse. In statiunea Venus, apele au format adevarate santuri la malul marii.Ploile au provocat alunecari de teren pe falezele din Eforie Sud si din Olimp. Plajele din statiunile Jupiter, Cap Aurora, Costinesti au fost afectate. Situatia cea mai grava este la Venus, unde mai bine de 70 % din plaja a fost distrusa. Au loc lucrari de degajare a resturilor aduse de ape, reinnisiparea plajei, afanarea si ecologizarea nisipului.

Sute de case si gospodarii inundate in judetul Constanta

10 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePloile au lovit cu putere judetul Constanta. Zeci de case au fost inundate, un drum national a fost blocat, iar in orasul Constanta traficul a fost dat peste cap. Cea mai grava situatie s-a inregistrat in Eforie Nord, unde peste 50 de case au fost inundate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771