Sitirile editiei din data de 3 August, 2007

Energia elecrica naturala este o prioritate pentru Guvernul Romaniei.

3 August 2007, Bogdan Chirita

ActualitateHarta energiei regenerabile a Romaniei. Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, harta este un instrument util atat autoritatilor care vor trebui sa respecte tratatul european in privinta utilizarii surselor alternative de obtinere a energiei, cat si investitorilor care doresc sa dezvolte o afacere in domeniu.

Comuna Pestera cel mai mare potential pentru investitorii de energie eoliana

3 August 2007, Bogdan Chirita

Social In trei ani, Romania trebuie sa creasca utilizarea de energie regenerabila cu patru procente, de la 29% din consumul total, la 33%. Ministerul Mediului a aratat, joi, harta potentialului de energie din Romania si a anuntat facilitatile pentru viitorii investitori ai acestui sector.Comuna Pestera inca de la incepul acestui an a fost vizitata si apoi studiata de mai multe firme din tari precum: Olanda, Belgia, Germania, Italia, Austria, Spania, Portugalia, care sunt interesate sa investeasca in contruirea de eoliene, pentru a produce energie naturala.

Centrul Civic din Albesti in plina reamenajare

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLa inceputul acestei luni s-a finalizat reabilitatea caminului cultural din localitatea Albesti, camin ce o fost reabilitat 100 % cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta. Caminul a fost adus la standarde europene, urmand a fi inaugurat in acesta luna de zilele comunei, mai preacute;cis pe 19 august.

Graul de import vine mai devreme ca niciodata

3 August 2007, Bogdan Chirita

SocialSeceta din aceasta vara a dus la scaderea alarmanta a produtiei de grau, astfel ca graul produs in Baragan, dar si in alte zone ale tarii va avea un pret prea ridicat pentru producatorii din industria de panificatie. Efectul: va creste foarte mult importul de grau, dar si pretul painii.Este primul an, de cand operam pe piata graului, cand au inceput importurile inca din luna iulie. Probabil in maximum o saptamana vom procesa grau sarbesc.

Vinuri bune asteptate la Murfatlar Medgidia, in ciuda secetei

3 August 2007, Bogdan Chirita

Reportajein ciuda secetei prelungite, vinurile produse in aceasta toamna vor fi printre cele mai bune din ultimii ani. Este rezultatul unei cercetari realizate de colegii de la Evenimentul zileirdquo; pe domeniile podgoriei Murfatlar.

Ministerul Dezvoltarii publica primele reguli de accesare a fondurilor europene pentru autoritatile judetene si centrele urbane

3 August 2007, Bogdan Chirita

SocialMinisterul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Management a Programului Operational Regional (POR) a publicat primul Ghid al solicitantului de fonduri pentru Axa 2 a Programului.S-a lansat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru Axa Prioritara 2 - imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, domeniul de interventie 2.1 - Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centurardquo;.

Primaria Medgidia acorda burse de merit tinerilor din Medgidia

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaBursele de merit Medgidia se acorda pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, pe perioada practicii in productie, precum si pe perioada vacantelor de iarna si primavara.

Medgidia lider al dezvoltarii zonale

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a infiintat Asociatia de dezvoltare zonala Medgidia prin asocierea localitatilor Medgidia, Castelu, Cuza Voda, Tortoman, Pestera, Mircea Voda, Silistea. Obiectivul principal este dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunitatilor locale in vederea accesarii fondurilor europene si implementarea de proiecte comune in zona.

Primaria municipiului Medgidia prin Directia de salubritate a achizitionat 3 autobasculante descarcare usoara, care vor incepe sa lucreze in oras in cursul acestei luni. Achizitionarea acestora a fost necesara pentru transportul deseurilor rezultate in urma maturatului stradal si a aleilor dintre blocurile de locuinte, parcuri dar si cele rezultate in urma curateniei din spatiile verzi.

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia prin Directia de salubritate a achizitionat 3 autobasculante descarcare usoara, care vor incepe sa lucreze in oras in cursul acestei luni. Achizitionarea acestora a fost necesara pentru transportul deseurilor rezultate in urma maturatului stradal si a aleilor dintre blocurile de locuinte, parcuri dar si cele rezultate in urma curateniei din spatiile verzi.

Dispecerat de monitorizare video pentru unitatile de invatamant si spatiile publice din Medgidia

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a introdus in Planul de masuri privind siguranta si ordinea in municipiul Medgidia o serie de actiuni in sensul stoparii actelor de violenta si asigurarea unui climat de ordine si liniste in oras.

Utilitati in Zona Lotizata C

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand din toamna acestui an administratia locala de la Valu lui Traian va demara lucrarile la proiectul canalizare menajera in comuna Valu lui Traianrdquo;. Valoarea investitiei pentru acest proiect se ridica la suma de 28.500.000 ron locuitorii cartierului nou din zon lotizata C se confrunta cu niste probleme deosebite, motiv pentru care administratia locala va demara lucrarile pentru racordarea acestui cartier la utilitatile necesare si anume va finaliza alimentarea cu apa potabila, cu energie electrica-tronsonul I realizatprin efortul financiar al consiliului local Valu lui Traian , urmand ca pentru celelalte 4 tronsoane lucrarea la nivel de medie tensiune sa fie realizata de Enel Electrica, iar lucrarea de joasa tensiune de catre Consiliul Local.

Camin cultural nou in Porta Alba

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSaptamana aceasta a fost una fructuoasa pentru administratia locala de la Poarta Alba deoarece in aceasta perioada a fost finlizat caminul cultural din cartierul Via. Lucrarile de reabilitare pentru acest asezamant de cult au fost demarate in primavara acestui an, durand astfel 3 luni si au fost realizate cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.

Satul Faurei isi schimba fata

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPreocupata de mijloacele culturale ale populatiei, administratia locala de la Baneasa a depus in aceasta perioada documentatia pentru construirea unui camin cultural in satul Faurei, acolo unde niciodata nu a existat o astfel de constructie.

Lucrari de igienizare a scolilor la Saligny

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCa in fiecare an administratia locala de la Saligny a demarat lucrarile de igienizare si reaprare a scolilor din comuna pentru ca la inceputul anului scolar elevii sa poata beneficia de conditii propice de educare.

Proiecte importante la Rasova

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfarsitul lunii trecuta consiliul local Rasova s-a intrunit in sedinta ordinara, pe ordinea de zi figurand mai multe proiecte de hotarare doua dintre acestea avand o importanta deosebita. Unul dintreproiecte a fost reprezentat de rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru alocarea unei sume de bani pentru continuarea proiectului de inlocuire a conductei de apa potabila.

Caz social disperat la Cuza Voda

3 August 2007, Bogdan Chirita

SocialLa inceputul acestei luni exact pe 1 august, consiliul local Cuza Voda s-a intrunit in sedinta ordinara pentru a dezbate cele 5 proiecte ce s-au aflat pe ordinae de zi. La aceasta sedinta au fost prezenti 12 consilieri din cei 13 pe care ii detine consiliul. Toate cele 5 proiecte aflate pe ordinaea de zi au fost votate in unanimitate. Primul proiect reprezentat de aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli a comnei Cuza Voda pe anul 2007.

Clubul pensionarilor la Cobadin

3 August 2007, Bogdan Chirita

SocialGuvernul a aprobat o Ordonanta de Urgenta privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale. Actul normativ contine o serie de masuri menite sa readuca in mediul rural cultura, astfel incat sa fie diminuate disparitatile intre rural si urban.

Casa parohiala noua la Ciocarlia

3 August 2007, Bogdan Chirita

SocialReligia este una dintre puterile din statul roman si nu numai si care merita toata atentia din partea administratiilor locale avand un mare impact asupra populatiei. Constienti de nevoia localnicilor, administratia locala de la Ciocarlia a demarat lucrarile de reabilitare la biserica din localiate si construirea casei parohiale inca de la temelie.

Locuri de munca pentru locuitorii din Adamclisi

3 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajeProgramul Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2007”, demarat in urma cu patru saptamini, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a inclus si excursia la Constanta a copiilor din comuna Adamclisi.

10.000 USD, atata costa pe luna un parlamentar vioi

3 August 2007, Bogdan Chirita

SocialCat ne costa cu adevarat un parlamentar? Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o Institutul pentru Politici Publice, in momentul in care a inceput o cercetare privind costurile asociate activitatilor efectuate de senatori si deputati in tara, in perioada 1 ianuarie 2005 - 31 octombrie 2006rdquo;.

Rau platnici la Ion Corvin

3 August 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaDin cauza secetei care a lovit Romania anul acesta mai toate comunele dobrogene au resimtit aceasta problema, locuitorii dovedind astfel o nevoie acuta de apa. Acest lucru nu si-a facut insa simtita prezenta acolo unde administratiile locale s-au ocupat din timp de aceasta problema. Este vorba despre comuna Ion Corvin unde actualmente exista 21 de puturi de apa care functioneaza la capacitate maxima.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771