Sitirile editiei din data de 1 Septembrie, 2021

Școală nouă pentru elevii din Albești

Septembrie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Albești au scos la licitație pentru a doua oară obiectivul de investiții – Construire și dotare școală cu clasele I-VIII sat Albești, comuna Albești, județul Constanța.

Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

Septembrie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn perioada 4 – 9 octombrie ECOTIC, Primăria Comunei Mihai Viteazu și Consiliul Județean Constanța îndeamnă locuitorii comunei Comunei Mihai Viteazu să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5 kg cumulate să primească un premiu instant.

Recepție finală la lucrările de construire a Dispensarului medical din Cheia

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaLucrările de construire ale Dispensarului medical din Cheia au fost finalizate, iar luna trecută a fost făcută recepția acestora. Autoritățile locale caută surse de finanțare pentru dotarea unității sanitare.

Organigrama Primăriei Dumbrăveni a fost aprobată de consilierii locali

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaConsilierii Locali din Comuna Dumbraveni s-au reunit în ședință ordinară, la începutul lunii septembrie, pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul, Stelian Clinciu.

Consilierii locali din Cogealac reuniți în ședință ordinară

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaConsiliul Local Cogealac a fost convocat, joi 30 septembrie, în ședință  extraordinară de îndată la sediul Primăriei comunei Cogealac.Consilierii locali au dezbătut cele nouă proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi:1. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință2. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului comunei Cogealac, pe cele două secțiuni pentru trimestrul al II-lea 20213.

Proiecte importante pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Cumpăna

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaConsiliul Local al comunei Cumpăna a fost convocat într-o ședință ordinară în data de 29 septembrie, de la ora 13. Întâlnirea aleșilor locali a avut loc la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio – Medicală.

Drumul comunal DC 51 Aliman – Dunăreni a fost reabilitat

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaLuna aceasta, autoritățile locale au efectuat lucrări de reabilitare a drumului comunal DC 51 ce face legătura între localitățile Aliman și Dunăreni.Din cauza ploilor din ultima perioadă, drumul comunal DC 51 ce face legătura între localitățile Aliman și Dunăreni a fost degradat semnificativ.

Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePrimăria Cumpăna a acordat, în data de 21 septembrie, unui număr de 32 elevi (clasele IX - XII) ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din localitate burse de merit. Bursele de merit au fost acordate în baza rezultatelor la învățătură și disciplină din anul școlar 2020-2021.

Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

EducatiePe 23 septembrie, Biblioteca Municipală Medgidia a premiat participanții la concursul național “Olimpiada de benzi desenate” și concursul de ”Animații scratch”, din cadrul proiectului ”Code kids - Copiii fac coding în Bibliotecile Publice”.

Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

CulturaÎn perioada 09 - 12 septembrie 2021, Primăria Municipiului Medgidia a organizat cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice ”Dapyx”, eveniment finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin proiectul “Culture in Eternity”, cod proiect RO-BG 423.Pe parcursul a patru zile, Stadionul Municipal ”Iftimie Ilisei” s-a metamorfozat  în spațiul de viață și câmpul de luptă al principalelor mari perioade istorice: Antichitate, Antichitate Târzie, Ev Mediu, Epocile Modernă și Contemporană.

ANUNȚ COMUNA SILIȘTEA

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

AnunturiÎn atenția locuitorilor comunei Siliștea!Luni, 4 octombrie ora 11.00 la Căminul Cultural din comuna Siliștea va avea loc o dezbatere privind cadastrul general al comunei.La dezbatere vor participa: • Reprezentant Oficiul Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI)• Reprezentant al firmei care realizează cadastrarea• Reprezentant din cadrul Primăriei.

Ședința Consiliului Local Pecineaga din luna septembrie

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaConsiliul Local al Comunei Pecineaga a fost convocat în ședință ordinară  pe data de 30 septembrie 2021, începând cu ora 14.00. Întâlnirea aleșilor locali a avut loc în sala de ședințe din Primăria Pecineaga, situată în Pecineaga, str.

Consilierii locali din Amzacea și-au donat indemnizația pentru achiziția costumelor populare pentru ansamblul Amzăcenii

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaVeste bună pentru copiii din cadrul ansamblului Amzăcenii. Primăria Amzacea va achiziționa costume populare pentru ca aceștia să poată participa la diferite evenimente culturale. Astfel, comuna Amzacea va fi reprezentată la nivel județean de micii dansatori.

Primăria Tîrgușor a amenajat locuri de joacă pentru copiii din comună

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaCopiii au nevoie de spații adecvate pentru a se juca. Jocul contribuie la dezvoltarea fizică, psihică și emoțională a acestora. Din acest motiv, primarul Mădălina Negru a decis să amenajeze locuri distractive în care cei mici să își petreacă timpul, în aer liber.

ANUNȚ COMUNA PEȘTERA

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

AnunturiANUNȚ privind înregistrarea gratuită în cadastru și cartea funciară a imobilelor (case și terenuri)Persoanele fizice de pe raza comunei Peștera, județul Constanța, în vederea înregistrării gratuite a imobilelor (case și terenuri) prin PNCCF (Programul Național de Cadastru și Carte Funciară) se pot prezenta la sediul Primăriei comunei Peștera, în intervalul orar 8.30-15.30, în vederea obținerii de informații în acest sens.

Lucrările la centrul cultural musulman din Independența, în grafic

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrimarul Cristea Gâscan a semnat în luna iunie ordinul de începere a lucrărilor dar și procesul verbal de predare-primire al amplasamentului pentru continuarea lucrărilor la centrul musulman din localitatea Independența.

Grădinița din Cerchezu predată în administrarea școlii din localitate

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaPe data de 30 septembrie, consilierii locali au fost convocați în ședință ordinară pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul Ștefan Chelaru. Întâlnirea s-a desfășurat la sediul Căminului Cultural din Cerchezu.

Se lucrează la amenajarea locului de joacă din Mircea Vodă Gară

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale au demarat luna aceasta lucrările de amenajare a locului de joacă din zona Mircea Vodă Gară. Copiii se vor bucura de un spațiu de recreere ce se întinde pe o suprafață de 3000 metri pătrați.

Primăria Ciobanu a depus două proiecte pe Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Ciobanu au depus luna aceasta, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” două proiecte, unul pentru modernizarea drumurilor din comună și altul pentru reabilitarea energetică a a grădiniței și a școlii vechi.

Primăria Băneasa depune proiect pentru modernizarea drumului comunal DCL 475

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaDrumul comunal DCL 475 este un drum de centură și face legătura între DN3 și DJ 391 A spre localitatea Oltina. Lucrările de reabilitare vor fi realizate pe o lungime de 4 kilometri.În luna septembrie, Guvernul României a lansat Programul Național de Investiții Anghel Saligny care finanțează proiecte de dezvoltare locală în domeniul infrastructurii.

Proiect pentru construire rigole de preluare a apelor pluviale în Saligny

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaLocalitățile din comuna Saligny sunt dispuse pe varsanți sau la baza acestora, iar din această cauză în timpul precipitațiilor abundente există riscul ca locuințele să fie inundate. Problema a fost parțial rezolvată prin proiectul de reabilitare a drumurilor din toate satele comunei, odată cu asfaltarea drumurilor au fost construite și rigole de preluare a apelor pluviale.

Proiecte pentru dezvoltarea comunei Istria

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaAutoritățile locale din Istria realizează în această perioadă documentația pentru implementarea a două investiții importante. Este vorba despre introducere rețea de canalizare și introducere rețea de alimentare cu apă.

Bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Dobromir a fost rectificat

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaAleșii locali din Dobromir au fost convocați în ședință ordinară, pe data de 27 septembrie, pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar Ismail Sebai.

1306 imobile din comuna Bărăganu vor beneficia de cadastru gratuit

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaComuna Bărăganu se află printre cele 38 de localități, din județul Constanța, care au încheiat cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale.

Pași importanți pentru construirea școlii din Darabani

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaPrintre prioritățile primarului Petre Urziceanu se află modernizarea infrastructurii educaționale. În acest sens au fost atrase fonduri europene pentru construirea unei școli cu calsele 0-IV cu sală de sport în localitatea Darabani.

Proiect pentru asfaltarea drumurilor din Omancea

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Administratie localaPe ordinea de zi au fost 5 proiecte de hotărâre dezbătute și aprobate de aleșii locali. Cel mai important proiect de hotarâre s-a referit la actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectului de investiții – Modernizare străzi în localitatea Osmancea.

Parcul central din Cobadin va fi reabilitat

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

Administratie localaÎn prima luna de toamnă autoritățile locale au demarat o serie de lucrări la nivelul comunei și totodată pregătesc documentația pentru depunerea unui proiect pentru asfaltarea drumului comunal DC 26.

Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

Fonduri EuropenePrimăria comunei Lumina implementează Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”), cod 2020/512275.Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

PoliticAntoneta Prodan a fost revocată din funcție de către Prefectul Silviu Coșa. Consilierii PMP au protestat față de această decizie prin neparticiparea la ședința ordinară din luna septembrie.Este a treia încercare a opoziției din Castelu de a o elimina pe Antoneta Prodan din funcția de viceprimar al comunei.

Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

Septembrie 2021, Lăcrămioara Chiriță

EducatieDa, se poate și în mediul rural! Se poate ca și elevii din mediul rural să aibă acces la educație la cele mai înalte standarde. O dovedesc autoritățile locale și cadrele didactice din comuna Vulturu.

APEL DE SELECȚIE PROIECTE În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 Axa LEADER / Sub-măsura 19.2 -„Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală” -Măsura lansată: M1/2B,6A „Creșterea capacității de orientare spre piață a exploatațiilor și întreprinderilor din teritoriul G.A.L. „Histria-Razim-Hamangia” componenta 6A.

Septembrie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiAPEL DE SELECȚIE PROIECTE În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 Axa LEADER / Sub-măsura 19.2 -„Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală”Nr.

APEL DE SELECȚIE PROIECTE În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 Axa LEADER / Sub-măsura 19.2 -„Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală” -Măsura lansată: M4/6B „Creșterea gradului de atractivitate și siguranță în teritoriul GAL Histria-Razim-Hamangia”

Septembrie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiAPEL DE SELECȚIE PROIECTEÎn cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 Axa LEADER / Sub-măsura 19.2 -„Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală”Nr. de referință al sesiunii: 1/ 2021 – M4/6B1. Data lansării apelului de selecție : 08.10.20212. Măsura lansată: M4/6B „Creșterea gradului de atractivitate și siguranță în teritoriul GAL Histria-Razim-Hamangia” Asociația G.

Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

SocialÎn perioada august – octombrie, peste o mie de persoane din mediul rural beneficiază de investigații medicale gratuite în cadrul caravanei „Nu am făcut destul”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

ANUNŢ COMUNA FÂNTÂNELE - ANGAJARE ȘEF SERVICIU ”SERVICIUL PUBLIC DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE AL COMUNEI FÂNTÂNELE, JUDEȚUL CONSTANȚA”

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

AnunturiÎn conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, şi HG nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului –cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, Comuna Fantanele organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a următoarei funcții contractuale vacante de conducere de:  ȘEF SERVICIU,  în cadrul serviciului ”SERVICIUL PUBLIC DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI  CANALIZARE AL COMUNEI FÂNTÂNELE, JUDEȚUL CONSTANȚA” Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art.

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC MUNICIPIUL MEDGIDIA

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

AnunturiPrimăria Municipiului Medgidia vă informează că în perioada 15.09.2021 - 22.09.2021 va desfășura campania de distribuire a ajutoarelor alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România, conform O.

ANUNȚ COMUNA CASTELU - ANGAJARE ASISTENT COMUNITAR

Septembrie 2021, Bogdan Ionuț Chiriță

AnunturiPrimaria Castelu organizează concurs pentru ocuparea pe durată nedeterminată, a unui post contractual vacant din cadrul compartimentului Sănătate:Asistent medical  comunitar – 1 post.Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771