Sitirile editiei din data de 1 August, 2021

ANUNȚ LICITAȚIE PUBLICĂ COMUNA PEȘTERA

August 2021, Bogdan Chirita

AnunturiPrimăria comunei Peștera, cu sediul în localitatea Peștera, str. Izvorului nr. 25, comuna Peștera, județul Constanța, organizează în data de 28.09.2021, ora 13.00 licitație pentru vânzare:• teren intravilan, situat în localitatea Peștera, str.

Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaMihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța împreună cu Petre Enciu, Vicepreședinte al instituției, au participat pe 18 august, la conferința de presă finală a proiectului  „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”. „Iată că după atâtea probleme și piedici întâmpinate și după atâtea blocaje administrative suntem la finalul acestui proiect cu impact pentru noi, locuitorii județului.

Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPreședintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a participat astăzi la evenimentul organizat la sediul RAJA SA, cu ocazia semnării a unui nou contract de lucrări ce face parte din „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.

Ședința Consiliului Local Mereni

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaMembrii Consiliului Local Mereni au fost convocați în ședință ordinară ce va avea loc marți, 31 august începând cu ora 16.00, la sediul Consiliului Local. Pe ordinea de zi se află patru proiecte de hotărâre inițiate de primarul Dumitru Guriță, ce vor fi dezbătute și aprobate de consilierii locali.

Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

August 2021, Lacramioara Chirita

SocialPentru a-i răsplăti pe elevii, care au obținut rezultate deosebite la învățătură anul trecut dar și pe cei care au dat dovadă de seriozitate și implicare în învățarea online, autoritățile locale au asigurat participarea acestora în tabără la Câmpulung Moldovenesc.

Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale implementează în această perioadă proiectul „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă și înființare sistem de canalizare și stație de epurare ape uzate, comuna Tîrgușor, județul Constanța”.

Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimarul Paul Coliș a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor din cadrul proiectului CERS “Clean Energy for Rural Schools” finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 și Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021, Apelul “Îmbunătățirea Eficienței Energetice”.

Hotărâri de Consiliu Local pentru modernizarea infrastructurii din comuna Aliman

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Aliman s-au întrunit în şedinţă publică ordinară în data de 27 august 2021, la sediul Primăriei comunei Aliman din satul Aliman, strada Principală, nr.40, comuna Aliman, judeţul Constanţa.

Cimitirul din Răzoarele a fost împrejmuit

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Oltina efectuează, în această perioadă, lucrări de construire a gardului ce împrejmuiește cimitirul din localitatea Răzoarele. Acestea se realizează cu fonduri de la bugetul local.

Educația în atenția primarului, Nicolae Florin Dinu

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaVacanța de vară se apropie de final iar autoritățile locale din Lipnița fac ultimele pregătiri pentru ca elevii și preșcolarii să găsească școlile și grădinițele pregătite odată cu începerea noului an școlar.

COMUNA FÂNTÂNELE Anunț public privind decizia etapei de încadrare

August 2021, Lacramioara Chirita

AnunturiUAT FÂNTÂNELE prin primar ROȘU ION ADRIAN, cu sediul în județul Constanța, comuna Fântânele, titular al   proiectului: „Alei carosabile în lungime de 3,6 km în comuna Fântânele, județul Constanța”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM CONSTANȚA: NU ESTE NECESARĂ EFECTUAREA EVALUĂRII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Au început lucrările de amenajare a locului de joacă din Mircea Vodă Gară

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaLuna aceasta au fost demarate lucrările de amenajare a locului de joacă pentru copii din zona Mircea Vodă Gară. Acesta se va întinde pe o suprafață de 3000 metri pătrați.  Terenul pe care se amenajează spațiul de joacă se află în partea de vest a intravilanului localității Mircea Vodă Gară, în vecinătatea străzii Cartierul Nou.

Proiect pentru gestionarea necontrolată a deșeurilor pe raza comunei Dobromir

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Dobromir se vor reuni în ședință ordinară, marți 31 august pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de viceprimarul cu atribuții de primar Ismail Sebai.Întâlnirea aleșilor locali va avea loc la sala mare de ședințe a Consiliului Local începând cu ora 9.

Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

August 2021, Lacramioara Chirita

CulturaSâmbătă, 28 august 2021, Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” a ajuns la finalul celei de-a XVII-a ediții. Încheierea evenimentului a fost punctată printr-o inedită expoziție de pictură care a captat interesul atât al iubitorilor de artă cât și al reprezentanților administrației publice locale și al presei locale și județene.

Consilierii locali ai municipiului Medgidia, întruniți în ședința ordinară a lunii august

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe, 26 august 2021, a avut loc ședința ordinară a lunii august, în cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia. Un număr total de 19 proiecte de hotărâre au întrunit votul majoritar favorabil al consilierilor prezenți la ședință.

Delegarea Serviciului Public de Salubrizare – în dezbatere publică la Medgidia

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaMarți, 24 august 2021, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema: ,,Delegarea Serviciului Public de Salubrizare al Municipiului Medgidia”. Dezbaterea a fost prezentată de viceprimarul municipiului Medgidia, Niculae Păun, care a explicat necesitatea delegării serviciului public de salubrizare.

Dispensarele medicale și grădinița din comuna Istria au fost modernizate

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Istria au demarat luna trecută lucrări de modernizare a unităților medicale din Istria și Nuntași, dar și a grădiniței din Istria.La începutul lunii iulie au demarat lucrările de schimbare a acoperișului și de zugrăveli exterioare la grădinița și dispensarul medical din Istria dar și la dispensarul medical din Nuntași.

Locuitorii din Cogealac vor beneficia de cadastru gratuit

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn perioada următoare la nivelul comunei Cogealac va fi implementat proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Loturi de casă pentru tinerii din Cobadin

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaNumărul mare de solicitări venite din partea locuitorilor în vederea construirii unei locuințe a fost motivul pentru care autoritățile locale au decis să demareze lucrări de pietruire a străzilor din cartierul nou din Cobadin.

Campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în Pecineaga

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaÎn perioada 27-30 august în localitatea Pecineaga au loc sterilizări gratuite de câini și pisici. Locația: incinta Școlii nr.1, strada Ștefan cel Mare, nr. 82 (lângă Stadion). 

5 proiecte de hotărâre aprobate de consilierii locali din Siliștea

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaConsiliul Local al comunei Siliştea s-a reunit în şedinţă ordinară de lucru la data de 26 august  2021, în sala de ședințe din cadrul Căminului Cultural Siliştea. Pe ordinea de zi au fost cinci proiecte de hotărâre inițiate de primarul Mihai Soare și care au fost aprobate de consilierii locali.

Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

August 2021, Lacramioara Chirita

SocialLa sfârșitul vacanței de vară, pentru de a-i face fericiți pe copiii din comună, administrația locală Cerchezu le va oferi acestora o zi de neuitat la parcul acvatic din stațiunea Mamaia, Constanța.

Cursuri de canto și dansuri populare pentru copiii din Amzacea

August 2021, Lacramioara Chirita

EducatieÎn această vară, autoritățile locale din Amzacea au inițiat un proiect ce are ca scop transmiterea tradițiilor naționale din generație în generație. În acest sens, copiii din comună pot participa gratuit la cursuri de dans popular și canto popular.

Se asfaltează drumurile din Nistorești și Călugăreni

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaProiectele inițiate de primarul Costel Armășescu prind contur. În această perioadă se implementează proiectul „Reabilitare drumuri în intravilanul localităților Nistorești și Călugăreni, comuna Pantelimon, județul Constanța”.

Doi copii orfani botezați la Cumpăna

August 2021, Lacramioara Chirita

SocialLa Cumpăna, a devenit deja o tradiţie ca în zile de sărbătoare să fie botezaţi copii care au fost abandonaţi de părinţi. Iniţiativa îi aparţine doamnei primar Mariana Gâju, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.Pe 15 august 2021, în sfântă zi cu semnificaţie religioasă deosebită, doi copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, au fost creştinaţi. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului din localitate.

Proiect pentru înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Albești

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 24 august consilierii locali s-au reunit în ședință extraordinară și au aprobat proiectul „Înființare rețea distribuție gaze naturale în comuna Albești, județul Constanța”, inițiat de primarul Gheorghe Moldovan.

Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

August 2021, Bogdan Chirita

SocialEdilul Gabriela Iacobici a adus și în această vară bucurie în sufletele copiilor din comună, au creat împreună amintiri!  Primăria comunei Grădina și Consiliul Local au organizat o tabără pentru elevii din Școlii Gimnaziale nr.

Proiect de hotărâre pentru asfaltarea a 3,6 kilometri de drumuri în Fântânele

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Fântânele se va reuni pe data de 31 august, începând cu ora 13.00, în ședință ordinară la sediul Primăriei comunei Fântânele, strada Basarabia nr.85. Pentru consultare, materialele de ședință/proiectele de hotărâre se regăsesc la avizierul de la sediul Primăriei comunei Fântânele sau pe pagina de pagina de internet https://primariafantanelect.

Anunț public privind decizia etapei de încadrare COMUNA FÂNTÂNELE

August 2021, Bogdan Chirita

AnunturiUAT FÂNTÂNELE prin primar ROȘU ION ADRIAN, cu sediul în județul Constanța, comuna Fântânele, titular al   proiectului: AMENAJARE STRĂZI ÎN COMUNA FÂNTÂNELE ACTUALIZARE 2021, LOT 2, propus a fi amplasat în județul Constanța, comuna Fântânele, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM CONSTANȚA: NU ESTE NECESARĂ EFECTUAREA EVALUĂRII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Lucrările la dispensarul din Saligny au fost sistate

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn urmă cu două luni de zile, autoritățile locale din Saligny au fost nevoite să sisteze lucrările de construire a dispensarului medical din localitate. Motivul fiind suspendarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapa a II a de către Guvernul României, din lipsă de fonduri.

Copiii din Dumbrăveni pentru prima dată la mare

August 2021, Lacramioara Chirita

Social18 copii din Dumbrăveni, elevii ai Școlii Gimnaziale, au avut parte de o zi de neuitat la malul Mării Negre. Excursia face parte din proiectul „Prima dată la mare” realizat de Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

Facilități fiscale pentru persoanele fizice și juridice din Peștera

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaMarți, 31 august consilierii locali se vor reuni în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Nicoleta Vrabie. Întâlnirea aleșilor locali va avea loc începând cu ora 15:00 la sediul Primăriei din strada Izvorului numărul 25 A.

Pași importanți pentru construirea ansamblului de locuințe sociale din Negru Vodă

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimarul, Petre Urziceanu a semnat luna aceasta contractul pentru servicii de proiectare inclusiv asistență tehnică a proiectantului pentru obiectivul „Construire ansamblu de locuințe sociale în Negru Vodă” aferente proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”.

Amenajare locuri de parcare pe strada Pelican din Lumina

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAvând în vedere numărul de mașini din zonă, ce crește exponențial în timpul anului școlar, autoritățile locale au decis extinderea locurilor de parcare disponibile în zona Școlii Generale și a grădiniței.

Instituțiile de învățământ din Independența pregătite pentru noul an școlar

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Independența au demarat luna aceasta o serie de lucrări de reparații și igienizare a instituțiilor de învățământ, pentru ca elevii să își desfășoare activitatea educațională în condiții de siguranță.

Două proiecte de anvergură din comuna Mihai Viteazu, în grafic

August 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Mihai Viteazu au atras în ultimii ani atât fonduri guvernamentale cât și europene pentru modernizarea și dezvoltarea comunei. Printre investițiile ce se realizează în această perioadă se numără asfaltarea drumurilor din localitatea Mihai Viteazu dar și înființarea rețelelor de apă și canalizare în Sinoe.Primarul, Gheorghe Grameni ne-a vorbit despre proiectul de asfaltare din localitatea Mihai Viteazu: „De curând am făcut o vizită în teren pentru a vedea stadiul lucrărilor și sunt bucuros că acestea au fost realizate într-un procent de 90%”.

Consilierii locali din Castelu convocați în ședință ordinară

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local al comunei Castelu a fost convocat în şedinţă ordinară în data de 31 august, ora  16:30. Întâlnirea se va desfășura în incinta Anexei Sediului administrativ al Primăriei Comunei Castelu – Sala de festivități, str.

Mesajul primarului comunei Topraisar, Stelian Gheorghe cu ocazia sărbătoririi Sfintei Maria

August 2021, Bogdan Chirita

Administratie locala

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771