Sitirile editiei din data de 27 Iulie, 2007

INAUGURARE CU MARE FAST LA SACELE

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaUn teren de sport multifunctional, cu nocturna si gazon sintetic, a fost inaugurat in Sacele la sfarsitul acestei saptamani. Acesta reprezinta rodul muncii echipei din administratia locala si Consiliului Local, fiind primul teren de sport dotat la standarde europene din mediul rural al judetului Constanta.

Canicula transforma Dobrogea in desert

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

SocialValul de caldura din vara lui 2007 se va repeta si la anul? Cu ce intensitate? Jurnalistii de la Romania liberardquo; au facut o scurta cercetare si au ajuns la un rezultat alarmant. in continuare, vom reproduce esentialul acestei anchete jurnalistice de interes deosebit pentru populatia dintr-o zona foarte afectata de canicula: Dobrogea. Pe de o parte, climatologii si ecologistii consultati prevad, pentru 2008, o vara cel putin la fel de fierbinte.

Schimburi internationale intre Medgidia si Yalova

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePrimarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu, insotit de consilieri locali si oameni de afaceri din Medgidia au efectuat o vizita in orasul Yalova din Turcia, oras infratit cu Medgidia.Vizita a fost prilejuita de sarbatoarea eliberarii Yalovei dar si de desfasurarea celei de a zecea editii a Festivalului international de folclor al lumii turcice la care a participat si ansamblul Karasu din Medgidia.

Mos Craciun a venit la Medgidia

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeMos Craciun din Suedia, un mai vechi prieten al Medgidiei a vizitat saptamana trecuta orasul nostru. El s-a intalnit cu copiii gradinitei de pe strada Margaritarului carora le-a oferit mai multe daruri . Vremea caniculara nu a fost un obstacol in drumul pe care Mos Craciun l-a facut pentru a aduce bucurie copiilor din Medgidia.

Gong final la Tabara de pictura Lucian Grigorescu

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Municipiului Medgidia a organizat Tabara de pictura Lucian Grigorescu. Este a patra editie prin care administratia locala Medgidia si-a propus sa adune impreuna artisti plastici , nume de renume ca Ion Salisteanu, Gheorghe Carutiu, Theodor Moraru, care picteaza cateva zile la Medgidia, inspirandu-se in lucrarile lor din opera artistului medgidian Lucian Grigorescu.

Satul Vanatori are apa potabila

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Pecineaga isi continua proiecte incepute in urma cu ceva vreme si urmeaza sa demareze altele noi care sa contribuie la schimbarea modului de trai pentru locuitori. Dintre proiectele ce urmeaza a fi demarate cele mai importante privesc modalitatile de obtinere a fondurilor guvernamentale si europene pentru infiintarea politiei comunitare, pentru demararea lucrarilor al reteaua de canalizare si la statia deepurare a apei, dar si pentru reabilitarea caminului cultural din localitate.

Gradinite noi pentru copiii din Tataru si Pelinu

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din Comana lucreaza actualmente la 2 studii de fezabilitate ce vor contribui la realizarea unui proiect major ce consta in construirea a doua gradinite in satele Pelinu si Tataru. Aceste doua studii de fezabilitate in urma carora urmeaza ca in aceste doua sate sa fie contruite doua granite, vine in urma faptului ca acolo nu exista o astfel de forma educationala, motiv pentru care prescolarii trebuie sa isi desfasoare activitatea in sali amenajate provizoriu in incinta scolilor generale din localitatile mentionate.

Situatia strazilor din Medgidia.

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localain Medgidia au inceput sa se faca reparatii la drumuri. De la inceputul lunii au inceput lucrarile de reparare a drumurilor. in prima faza lucrarile au fost incepute cu frezarea Strazi Calugareni, Strada Ion Creanga, Strada Stefan cel Mare si vor continua conform traseului 2 cu Strada Romana,Strada Republici, Strada Independentei, Strada Albinelor.

Vegetatia afectata de canicula.

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Socialin ultima vreme Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta se confrunta cu foarte multe cazuri de incendii chiar si cu cerinte din cadrul actiunilor de descarcerare. De la inceputul lunii si pana acum au existat 46 de interventii pentru situatii de urgenta. Cea mai mare pondere a lor o reprezinta miristea , vegetatia uscata, apoi actiunile de descarcerare dar si cele de asistenta sociala toate acestea se datoreaza in mare parte temperaturilor foarte ridicate.

Data disparuta de acasa.

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Socialin noaptea dintre 24-25.07.2007 in jurul orei 1:45 o patrula de siguranta publica a opirit o persoana spre legitimare. Cu ocazia verificarilor efectuate in evidentele politiei s-a stabilit ca aceasta se numeste Savulescu Alexandra de 14 ani, domiciliata in comuna Pantelimon, Judetul Constanta.

Renovari la Lumina

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de laLumina intentioneaza ca pe perioada de vara sa reabiliteze drumul national care leaga satul Oituz de comuna Lumina. Este vorba de o distanta de aproximativ 1,5 kilometri. Pentru reabilitarea acestui drum comunal, consiliul local a alocat fonduri din bugetul local, deoarece aceasta este o lucrare deosebit de importanta pentru satul Oituz intrucat este singurul drum care face legatura intre cele doua localitati.

Administratia locala de la Negru Voda alaturi de cetateni

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala de la Negru Voda continua lucrarile prin care sa imbunatateasca modul de trai al locuitorilor. Este vorba despre extinderea retelei de canalizare de pe strada Salciilor din oras, retea ce se va intinde pe o distanta de 700 de metri si de care vor beneficia 50 de gospodarii.

Costinestiul plin de activitati mondene

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSfarsitul acestei saptamani a fost primul week-end in care in statiunea Costinesti au fost peste 30.000 de turisti din toate colturile tarii, dar si din alte tari. TVR si TVR International transmit in fiecare zi in direct sub genericul emisiunii Plaja lui Maruta”, studioul fiind amenajat direct pe plaja.

Peste 8.200 de romani au apelat la serviciile de ambulanta

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePeste 8.200 de romani au apelat, marti, numarul unic de urgenta 112 pentru a chema ambulata. Recordul de apeluri este detinut de Capitala si de Ilfov, unde, nu mai putin de 1.800 de romani au sunat la Salvare.

Numarul mortilor a ajuns la 33

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateTemperaturile caniculare din ultima saptamana au determinat decesul unui numar total de 33 persoane, dintre care trei cazuri au fost inregistrate marti, 24 iulie, a anuntat, la Guvern, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Peste doua zile, canicula se intoarce. August, luna temperaturilor extreme

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAdministratia Nationala de Meteorologie a anuntat, oficial, ca temperaturile extreme se vor intoarce peste doua zile. Numarul deceselor cauzate de canicula a ajuns ieri la 33. Meteorologii sustin ca in ziua codului rosu, temperaturile au batut toate recordurile posibile pentru tara noastra.

Pagubitii FNI vor primi banii de la AVAS, dupa pronuntarea istantei

27 Iulie 2007, Bogdan Chirita

ReportajeAutoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va demara plata catre pagubitii FNI, imediat dupa pronuntarea instantei. Tribunalul Bucuresti va decide daca Autoritatea va face plata catre ANI FNI sau catre membrii acesteia.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771