Sitirile editiei din data de 1 Iulie, 2021

Educația o prioritate pentru autoritățile din Corbu

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din comuna Corbu au înțeles că singura șansă de a dezvolta comuna și de a oferi confort locuitorilor este atragerea fondurilor europene, care au fost investite în domenii precum infrastructură, educație și cultură.

Se reface covorul asfaltic pe strada Eroilor din Ciobanu

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfârșitul lunii iulie au fost demarate lucrările de refacere a covorului asfaltic pe strada Eroilor din localitatea Ciobanu. Drumul a fost afectat de lucrările de introducere a rețelei de canalizare.

Ședință de Consiliu Local extraordinară la Castelu

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAvând în vedere necesitatea adoptării în regim de urgenţă a unor hotărâri pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, miercuri 28 iulie a fost convocat în şedinţă extraordinară de îndată Consiliul Local al comunei Castelu.

PRIMĂRIA COMUNEI SILIȘTEA - Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Iulie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiCOMUNA SILIȘTEA, titular al proiectului ”Modernizare drumuri de interes local în comuna Siliștea”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Constanța: NU ESTE NECESARĂ EFECTUAREA EVALUAREA IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Modernizare drumuri de interes local în comuna Siliștea”, propus a fi amplasat în comuna Siliștea, intravilanul satelor Siliștea și Țepeș Vodă, cartier Ferme IAS,  județul Constanța.

Ședință de Consiliu Local la Pecineaga

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local al comunei Pecineaga a fost convocat, marți 27 iulie, în ședință ordinară pentru a dezbate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi.La primul punct s-a aflat proiectul de hotărâre privind aprobarea realizării măsurătorilor cadastrale, înscrierea în cartea funciară și întocmirea documentației de evaluare a imobilului teren intravilan în suprafață de 30.000 de metri pătrați amplasat în parcela A81, în domeniul privat al comunei Pecineaga.

Instituțiile de învățământ din comuna Bărăganu vor fi pregătite pentru noul an școlar

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPe 29 iulie, aleșii locali din Bărăganu s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate mai multe proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei și crearea unor condiții de trai mai bune pentru locuitori.

Primăria înființează rețea de internet wireless în localitatea Viroaga

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimăria Cerchezu a obținut finanțare europeană pentru implementarea unui proiect prin care se va crea o rețea de internet wireless pentru patru obiective din localitate, respectiv: parc, cămin cultural, școală și grădiniță.

ANUNȚ PRIMĂRIA COMUNEI BĂNEASA - Închiriere spații în incinta clădirii Pieței Agroalimentare

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaU.A.T. Comuna Băneasa, strada Trandafirilor nr.101, Băneasa, judeţul Constanţa, telefon 0241.850.150, fax 0241.850.150, email secretariat@primaria-baneasa.ro închiriază spațiile comerciale din incinta Pieței Agroalimentare, aflate în proprietatea publică a Comunei Băneasa, situate în Băneasa, strada Pieții nr.

ANUNȚ PRIMĂRIA COMUNEI BĂNEASA - Închiriere spațiu în incinta clădirii fostei Judecătorii cu destinația cabinet avocatură

Iulie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiU.A.T. Comuna Băneasa, strada Trandafirilor nr. 101, Băneasa, judeţul Constanţa, telefon 0241.850.150, fax 0241.850.150, email secretariat@primaria-baneasa.ro închiriază spațiu situat în incinta clădirii fostei Judecătorii, în suprafață de 17,66 mp, având destinația de spațiu pentru cabinet de avocatură, strada Trandafirilor, nr 11, comuna Băneasa, județul Constanța, aflat în proprietatea publică a Comunei Băneasa.

Pași importanți pentru realizarea rețelei de apă în Floriile

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaVești bune pentru locuitorii din Floriile! Au fost făcuți primii pași pentru alimentarea cu apă a localității. Autoritățile locale din Aliman au pregătit documentația pentru forarea unui puț de apă.În prezent, la nivelul localității nu există rețea de apă, locuitorii folosesc apă din fântâni. Dorind să rezolve această situație și să ofere confort locuitorilor, primarul George Nicola are în vedere înființarea unei rețele de alimentare cu apă potabilă.

Lucrări de igienizare a comunei Saligny

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaCurățenia spațiilor și a drumurilor publice este una din atribuțiile administrației locale. Autoritățile locale din comuna Saligny efectuează în această perioadă o campanie de igienizare a comunei, mai exact este îndepărtată vegetația de pe drumurile comunale și sunt curățate rigolele de preluare a apelor pluviale.

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu - Comuna Amzacea

Iulie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiCOMUNA AMZACEA prin STAN ROMICĂ, PRIMAR, cu sediul în jud. Constanța, com. Amzacea, str. Amzacei, nr. 25, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul MODERNIZARE STRĂZI DE INTERES LOCAL ÎN COMUNA AMZACEA, JUDEȚUL CONSTANȚA, propus a fi amplasat în jud. Constanța, com. Amzacea, satul Amzacea.Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanța, str.

Aleșii locali din Dumbrăveni, reuniți în ședință de Consiliu Local

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Dumbrăveni s-au reunit în ședință ordinară în data de 27 iulie pentru a dezbate și aproba proiectele de hotărâre inițiate de primarul Stelian Clinciu.Pe ordinea de zi s-au aflat patru proiecte de hotărâre ce au fost votate de aleșii locali.

Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

Iulie 2021, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Agriculturii face strategii și scheme de sprijin pentru fermierii care lucrează corect. Oricâte subvenții am da, și din bani de la bugetul național și din bani europeni, eficiența lor, sigur, este mult mai mică din cauza fraudei, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, la conferința de presă, susținută marți, la MADR.

Pași importanți pentru alimentarea cu apă a localităților Cuiugiuc și Izvoarele

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Lipnița lucrează în această perioadă la documentația necesară pentru realizarea unui proiect ce vizează alimentarea cu apă a localităților Cuiugiuc și Izvoarele. „În primă fază am început cu cadastrarea străzilor în cele două localități, urmează realizarea studiului geotehnic, a ridicărilor topografice și a studiului de fezabilitate.

Primăria Independența renunță la proiectul privind construirea centrului After-school

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali au aprobat, în ședința ordinară din luna iulie, renunțarea la proiectul „Construire after-school în localitatea Independența, județul Constanța”, dar și rezilierea contractului de finanțare.

Proiectul privind îmbunătățirea infrastructurii din comuna Dobromir derulat prin AFIR a fost prelungit

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn ședința de Consiliu Local din luna iulie a fost prelungit termenul de execuție a lucrărilor din cadrul proiectului „Creșterea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și a infrastructurii socio-culturale din comuna Dobromir”.Proiectul „Creșterea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și a infrastructurii socio-culturale din comuna Dobromir” a obținut finanțare de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală în urmă cu zece ani.

Lucrările la terenul de sport multifuncțional din Vulturu se apropie de final

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministrația locală din Vulturu a demarat, anul trecut, un proiect de amenajare a unui teren de sport multifuncțional. Lucrările sunt pe ultima sută de metri, din toamna acestui an elevii școlii gimnaziale vor avea un nou spațiu pentru desfășurarea orelor de educație fizică.

Ploile abundente din luna iulie au distrus drumurile din comuna Peștera

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaÎn luna iulie, precipitațiile abundente însoțite de descărcări electrice și vânt foarte puternic au produs pagube însemnate în localitățile comunei Peștera. Fenomenele hidrometeorologice periculoase au avut ca efect producerea de inundații.În urma cantităților însemnate de precipitații cu caracter torențial s-au produs inundații care au degradat drumurile. În unele locuri, viitura a făcut ravene de 1 metru adâncime.

Fonduri guvernamentale pentru cadastrarea terenurilor din Negru Vodă

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaPrimăria orașului Negru Vodă se află printre cele 2.371 de unități administrativ-teritoriale care au accesat finanțarea de 380 de milioane de lei pentru cadastrare sectorială la nivelul țării, pusă la dispoziție de Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice prin Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Copiii din Oltina promovează tradițiile folclorice

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaTransmiterea tradițiilor din generație în generație reprezintă dragostea și respectul față de strămoșii noștri. Și copiii ansamblului Codanele Dobrogei din Oltina, sub îndrumarea coregrafilor, duc mai departe obiceiurile tradiționale românești prin muzică și dansuri.Marți, 20 iulie copiii din ansamblul Codoanele Dobrogei au urcat pe scena Căminului Cultural din Oltina și i-au încântat pe cei prezenți cu o suită de dansuri și cântece populare.

Punct sanitar redeschis în Ciobănița

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru ca locuitorii din Ciobănița să beneficieze de consultații medicale, fără a se deplasa în Mereni, autoritățile locale au redeschis un punct sanitar ce fusese abandonat în urmă cu patru ani de zile.

Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaLa Mircea Vodă au fost demarate lucrările de extindere a rețelei de canalizare. Investiția se realizează cu fonduri europene obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) de către RAJA S.A. în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța, în perioada 2014-2020”.Conform proiectului în Mircea Vodă se realizează extinderea rețelei de canalizare, pe o distanță de 13.

Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaPentru ca locuitorii din comună dar și cei din localitățile limitrofe să beneficieze de asistență medicală de urgență prespitalicească, autoritățile locale și-au propus să realizeze un parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța pentru înființarea unui punct de lucru în localitatea Mihai Viteazu.

Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaAutoritățile locale din Istria lucrează la un proiect integrat ce are două componente, pe de o parte se urmărește  înființarea rețelei de canalizare menajeră cu stație de epurare și pe cealaltă parte reabilitarea, extinderea, modernizarea sistemului de apă la nivelul comunei.

Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaProiectul „Modernizare străzi comuna Lumina (Asfaltare) 6,442 km” a fost finalizat, urmează recepția finală a lucrărilor. Investiția s-a realizat cu fonduri obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Sănătatea locuitorilor în atenția primarului Mariana Gâju

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

SanatatePrimăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Societatea Română de Hipertensiune și cu Fundația «Viața fără hipertensiune» implementează proiectul național, Studiu  Epidemiologic asupra Prevalenţei Hipertensiunii Arteriale şi a Riscului Cardiovascular în România – follow-up 2020 – SEPHAR.

8 hotărâri de Consiliu Local aprobate de aleșii locali din Albești

Iulie 2021, Bogdan Chirita

Administratie localaMiercuri, 21 iulie consilierii locali din Albești s-au reunit în ședință ordinară pentru a dezbate cele opt proiecte de hotărâre inițiate de primarul Gheorghe Moldovan. Proiecte aflate pe ordinea de zi au fost votate de aleșii locali.

Cristian Ștefan Avram, elevul care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, premiat de Primăria Municipiului Medgidia

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

EducatieCristian Ștefan Avram, elev al Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” din municipiul Medgidia a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat.  Într-un un an școlar dificil, caracterizat prin incertitudine și provocări, Ștefan a demonstrat că prin muncă și seriozitate, totul este posibil.

Azi, începe etapa a III a Campaniei de dezinsecție, deratizare și delarvizare în municipiul Medgidia

Iulie 2021, Bogdan Chirita

AnunturiPrimăria Municipiului Medgidia vă informează că, în perioada 26.07.2021 – 02.08.2021, se va desfășura cea de-a treia parte a campaniei de deratizare, dezinsecție și delarvizare în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

CulturaÎn perioada 17 – 18 iulie 2021, Primăria municipiul Medgidia, alături de Garnizoana Medgidia și Cercul Militar Medgidia au organizat o nouă ediție a competiției de muzică ușoară și populară „Tinere Speranțe”.

Cabinet stomatologic în Săcele

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

SocialLocuitorii din Săcele beneficiază de servicii medicale stomatologice de înaltă calitate. Anul trecut, medicul Alexandra Florea a decis să deschidă în localitate un cabinet dotat cu aparatură de ultimă generație.

Baza Sportivă Cimentul a intrat în proprietatea municipiului Medgidia

Iulie 2021, Lacramioara Chirita

Administratie localaUna dintre bijuteriile municipiului Medgidia, care a fost lăsată în paragină mulți ani, Baza Sportivă Cimentul, va fi reabilitată și redată comunității și va deveni Stadionul Municipal Cimentul.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771